תכנון בטכניון מול תכנון בתל אביב- שווה לעבור?

פרכית

New member
תכנון בטכניון מול תכנון בתל אביב- שווה לעבור?

שלום,

אני בוגרת תואר ראשון בסוציולוגיה ויחסים בינלאומיים. רוצה ללמוד תכנון מתוך רצון בעבודה שמשלבת היבטים טכניים עם היבטים של שיתוף הציבור.

התקבלתי לתואר שני בתכנון בטכניון וגם באוני' ת"א. לאחר בירורים רבים קיבלתי את הרושם שההבדל בין התארים לא רב ובחרתי בת"א משיקולי נוחות (גרה בתל אביב ולא יכולה לעבור לעיר אחרת בגלל זוגיות).
כבר שילמתי לאוני' ת"א אך ההרשמה שלי לטכניון עדיין לא התבטלה.

משיטוטים בפורום עולה שיש יתרון תעסוקתי משמעותי לבוגרי הטכניון ורק שם יש הכרה בבוגר כמתכנן ערים. האם אכן כך הדבר? האם זה שווה את הכאב ראש והעלות הכספית של ביטול תשלום שכר הלימוד באוני' ת"א ותשלום לטכניון?

גם ככה אני לא מגיעה מרקע של גאוגרפיה או אדריכלות, מה שהבנתי ששם אותי בעמדת נחיתות מסויימת, מאד לא רוצה לסיים את התואר ולהתקע בלי עבודה (או בעבודה זמנית, או עם הכנסה פחות מ6 בחודש).

מבולבלת,
תודה!

ש מים

New member
בהתחשב ברקע הלימודי שלך

אני ממליץ על הטכניון. בהחלט ייתן לך את כל העדיפויות עליהן את מצביעה.
אגב, אפשרות נוספת היא "לימודים עירוניים", בירושלים. מומלץ מאוד וייתן לך את כל הייתרונות של הטכניון.

לנגלי

New member
בירושלים - זה גיאוגרפיה עם התמחות בתכנון

או תואר שני אחר עם התמחות בתכנון.
&nbsp
כלומר - לא מדובר בתואר שעומד בפני עצמו

ש מים

New member
התואר של ירושלים מוכר כתואר בתכנון-ערים

מוכר ע"י משרד הפנים וכל הרשויות (זה חשוב כשאת ניגשת למכרזים ממשלתיים).
גם לימודי תכנון בחוגים לגאוגרפיה באוניבריסטאות אחרות יכולים להיות מוכרים כ-"תכנון ערים", אך הדבר אינו אוטומטי ואינו מובן מאליו. הכרה כזו דורשת פעולה פרטנית מצד המבקש בהכרה.

לנגלי

New member
בארץ אולי כן, ספק לגבי חו"ל

גם באתר של האוניברסיטה העברית מדגישים שוב ושוב שמדובר ב"התמחות" ולא בתואר שעומד בפני עצמו וגם אם תדבר עם המזכירות שם, הם ידגישו בפניך שאין מדובר בתואר העומד בפני עצמו, אלא בהתמחות (גם התעודה שמקבלים להערכתי היא תעודה בג"ג (לדוגמא) שכתוב בה "התמחות בתכנון עירוני ואזורי"). ייתכן וזה מספיק לעניין רשויות בישראל, אבל עדיין צריך לדעת את זה.
&nbsp
אני לא בטוח אם בחו"ל זה מספיק בשביל להיקרא כבעל תואר שני בתכנון ערים (מוזר שבארץ זה כך, לפי מה שאתה כותב).
&nbsp
&nbsp

ש מים

New member
לא יודע מה קורה בחו"ל מבחינה זו

ואשמח מאוד לדעת.
ככל הידוע לי התואר של החוג ל-"לימודים עירוניים" מאונ' ירושלים אינו מציין גאוגרפיה (לא שזה משנה משהו, הוא בכל זאת מוכר כ-"תכנון ערים". וזה מנסיון אישי).
ובכל מקרה, לכווולם לא יהיה קל למצוא עבודה, לצערי.

למעלה