תכנון בית פרטי - אזור יער יתיר

shirant2

New member
תכנון בית פרטי - אזור יער יתיר

שלום לכולם,
מצ"ב תכנית שאנו עובדים עליה עם האדריכל שלנו כבר מס' חודשים, רגע לפני שאנחנו ממשיכים הלאה לשלב התלת מימד וסוגרים את האפשרות לשינוי בחלוקת החללים, נשמח לעוד זוגות עיניים בבחינה של התכנית.
כמה פרטי רקע: אנחנו זוג עם שני פעוטות, מתכננים 3-4 ילדים. מארחים הרבה, הנוף במגרש הוא לכיוון מערב.
רוצים מבנה פשוט ככל האפשר אך שיענה לצרכינו גם 50 שנה קדימה.
בידוד וניצול סולארי קריטיים באזורנו, מתכננים לבנות בהמפ.
תודה לכל העוזרים

Sanchez

Member
אני לא חושב שבתים פרטיים בישראל...
מחזיקים מעמד 50 שנה.
הם לא נבנים בצורה כזאת שיכולים להחזיק 50 שנה.

בלי שום קשר, בית פרטי לא יתאים למגורים לאנשים בגיל העמידה. גם אם הבית יהיה בן קומה אחת (על יותר מזה אין בכלל מה לדבר !). יש לזה המווווון סיבות.
הראשונה והעיקרית היא- תחזוקה.
אנשים בגיל העמידה לא יצליחו לתחזק בית פרטי. אין להם פשוט סיכוי, גם אם ישלמו לבעלי מקצוע לעשות זאת. מכיון שלתחזוקת בית פרטי- אין סוף !
הסיבה השניה...מה תעשה בבית פרטי כשהילדים יעזבו את הקן ? תשחק מחבואים עם אישתך ב 200-300 מ"ר ?
ואני יכול להמשיך עוד ועוד...אבל נראה לי שהבנת את הכוונה...

נ.ב.
התכנית שניסית לצרף- לא עלתה.

בינא

Member
מזמן לא קראתי גיבוב כזה של משפטים שגויים ולא נכונים

בתים לא מחזיקים 50 שנה?

בית פרטי לא יתאים לאנשים בגיל העמידה???

מה יעשה בבית שיצאו ממנו הילדים? נכדים, אם יהיו, מבקרים מהארץ ומחו"ל שישתמשו בחדרים ובשירותים הנוספים, השכרת משנה אם הבית מתוכנן לכך מראש, מטפלת סעודית אם יהיה כזה צורך... כשתגיע לגיל הזה... תבין...

מסכימה איתך לגמרי

יש אנשים שחיים בבועה, שבה בני 40 הם קשישים שמוגלים החוצה, וגילאי העמידה (40+? 50+?) אלו אנשים סיעודיים בסוף חייהם שמקומם בבתי אבות...
&nbsp
אני מכירה עשרות אנשים בגיל העמידה ואפילו מעבר לכך שגרים בבתים פרטיים, והם מתוחזקים נפלא.
למעשה, כמעט כל השכונה שלי הם אנשים כאלה. מאות משפחות. גם חלק ניכר מלקוחותי, כולל כאלה שבונים זה עתה בית פרטי חדש.
&nbsp
כשהילדים עוזבים את הקן, הם חוזרים לבקר עם בני הזוג והנכדים, כולל לינה. נכון שצריך תכנון קצת שונה - צריך סלון יותר גדול לאירוח, וחדרי הילדים צריכים להכיל מיטה זוגית, שירותים, וגם מקום לעריסה/מיטת מעבר.
&nbsp
לגבי בתים שמחזיקים 50 שנה - הורי גרים בבית שקומת הקרקע שלו נבנתה לפני 80 שנה, והקומה השניה לפני 60 שנים. אני מאחלת לכולם לחיות בבית שמתפקד במידה זהה: בידוד מצוין בעיקר בקומה הראשונה (קירות עבים של פעם) הצנרת הוחלפה לפני 30 שנה אז אין נזילות. פעם אחרונה שהוא שופץ (מעבר לסתם החלפת ריהוט) היתה לפני 10 שנים - בעיקר שיפוץ אמבטיות. גם הבית שלי, הרבה הרבה הרבה יותר חדש, שופץ לפני 10 שנים. לא מבינה מה ההבדל הגדול.
בקיצור: אפשר מהיום לבנות לעוד 100 שנה. תכנון איכותי, בניה איכותית וביצוע איכותי יאפשרו את זה.
&nbsp

Sanchez

Member
יש לך בעיה בהבנת הנקרא !
לא אמרתי שבתים לא מחזיקים 50 שנה.
כן כתבתי שבתים פרטיים ב"ישראל" לא מחזיקים 50 שנה. יותר נכון להגיד שהם מחזיקים הרבה פחות מזה. גם אחרי 30 שנה רובם נראים לא משהו וזקוקים לשיפוצים נרחבים ביותר.
יש לזה הרבה סיבות...אבל זה לשירשור אחר.

כן, בית פרטי לא יתאים בדרך כלל לאנשים מבוגרים, שכן הבתים הללו זקוקים לתחזוקה מתמדת !!! ולשמוע פליאה ממך בנושא הזה- עוד יותר מוזר לי.

נכדים יגיעו לבקר כמובן, גם מהארץ וגם מחו"ל זה נכון. אבל הם לא אלו שיצטרכו לחיות בבית ולתחזק אותו. הם "אורחים לרגע".
לא הבנתי איך בדיוק השתרבבה כאן המטפלת הסיעודית. אולי היא תתחזק לך את הבית ?

אנשים מבוגרים (לרוב) נוטשים את הבתים הפרטיים ועוברים לדירות קטנות יותר, בהן קל יותר יהיה לחיות ושלא ידרשו תחזוקה מורכבת.

בינא

Member
אתה צודק בדבר אחד - אתה באמת לא מבין...זו הסיבה שהסברתי

מה שהסברתי ואתה ממשיך להתעקש שמה שכתבת נכון כשהוא במפורש לא נכון.
בית פרטי בתכנון נכון מתוכנן לצרכים של כל החיים, כולל תקופות שיכולות להיות קשות בחיםם, כמו נכות או מחלה שנדרשים לה כסאות גלגלים, מיטות מיוחדות לא עלינו ואפילו אחות או אח סיעודיים שגרים במבנה...
אחזקה מבצעים לאורך השנים, כל פעם משהו וכשהבית מתוכנן ובנוי נכון, האחזקה שואפת ל-0... תתפלא.

Sanchez

Member
אתה תמשיך בשלך ואני בשלי...
רוב האנשים לא מצליחים לתכנן בית למצב העכשווי שלהם ואתה רוצה שיתכננו מראש ל 50 שנים קדימה ?
העולם השתנה, צריך להכיר בזה. פעם היו קונים אוטו ל 15 שנה, היום אחרי 3 שנים לא רוצים לראות אותו. פעם היו חיים באותו בית/דירה 30 שנים ויותר, היום דירה/בית בן 15 שנים נחשב לישן. אופנות מתחלפות, אנשים רוצים לחדש. כל זה עוד לפני עניין התחזוקה שאני חוזר עליו שוב ושוב. פעם אולי היו בונים שיחזיק עשרות רבות של שנים, היום החומרים אחרים וכמו כל דבר מחזיקים בהתאם. כל מי שיכול להרשות לעצמו יחליף את הבית/דירה כבר אחרי 10 שנים ומי שידו אינה משגת יחיה בבית שלא תהיה לו אפשרות לתחזק אותו ברמה נדרשת והוא גם יראה כך. הבית הפרטי בנוי מאלמנטים רבים לא סטנדרטיים ולכן נדרש ידע רב כדי לתחזק אותו, או לשלם באופן קבוע לאנשי מקצוע. הוא גם גדול בדרך כלל ונדרש הרבה כח פיזי ונפשי שקיים פחות בגיל מבוגר. כל זה יקשה ביותר על אחזקתו.
&nbsp
אבל אתה רשאי כמובן להחזיק בדעה מנוגדת. זה בסדר לא להסכים.

גלמיש1

New member
הרגת אותי מצחוק

אבא שלי בן השמונים ושלוש גר בבית שנבנה במושב בשנות השלושים. קצת יותר מ 50 שנה...
אני ורוב שכני נמצאים בגיל העמידה, ועדיין עומדים! לא רק זה - אלא גם עובדים. וגם מגדלים ילדים, וכלבים וחתולים ו....מתחזקים בית לא רע בכלל. וגם גינה יפה. וכל זה - בבית פרטי! עכשיו אני מגלה שמגיע לי צל"ש. או לשיטתך - מגיע לי בית אבות....
בקיצור - התעלית על שיא השטויות של הפורום.

Sanchez

Member
אני שמח לשמוע, שביצעת מחקר סטטיסטי עם הדוגמא של אבא שלך...
כנראה שנצטרך להחליף את רוב הספרות המקצועית בכלל האוניברסיטאות בעולם.
משימה לא פשוטה כלל וכלל...
&nbsp
&nbsp
&nbsp

בינא

Member
התכנית לא עלתה והדרך להעלות אותה היא...:

1. בצע סריקה של התוכנית באמצעות סורק או אפליקציית סריקה CS שניתן להוריד בחינם לנייד ;
2. שמור את הסריקה בתיקייה במחשב או בנייד ממנו אתה שולח את ההודעות שלך לפורום ;
3. פתח הודעה חדשה ולחץ על "צרף תמונה".
יפתח לך חלון אליו נדרש לגרור או להכניס את התמונה ואפשרות לרשום לתמונה כותרת.
4. לחץ על שלח והתמונה אמורה להצטרף להודעה שלך.
5. לשליחת יותר מתמונה אחת, בצע את הפעולה מסעיף 3. מחדש.
בהצלחה.

בינא

Member
מיכל...הגזמת הפעם... מספיק עם הפרסומת הסמויה!

הפייסבוק איננו תחליף לפורום הזה.

לא סמויה, והפייסבוק טוב יותר

אני באמת מודה למערכת תפוז על השירות עד לפני כשנתיים. הכל היה מצוין. ומאז - נאדה.
אבל אנחנו צרכנים חכמים, ולא אמורים להיות שבויים.
כל עוד מערכת תפוז תשאר כפי שהיא, בלתי ניתנת בכלל לשימוש מהנייד, בעיות עם קבצים, חוסר יכולת להתקשר בפרטי (אני עונה למי ששלח לי הודעה, והוא לא מקבל), וכל תגובה שמכניסים מקבלים הודעה שלא נכנסה, למרות שנכנסה...
תפוז ויתרו על מערכת הפורומים הזו. המשיכו הלאה.
אין שום סיבה אמיתית להשאר עם מוצר לא טוב,
כאשר יש מוצר טוב. פייסבוק הכריזה השנה שפניה לכיוון הקבוצות והקהילות. היא לא מפסיקה לפתח ולקדם את הנושא.
אז אנחנו כולנו צריכים להצביע ברגליים.

חוצמזה, זו בכלל לא פרסומת, זה שיתוף במקור מידע

אני לא מרוויחה שקל מרווחי פייסבוק, אין לי אחוזים ואין לי חלוקה ברווחים.
לצערי הרב מאד

רשר

Well-known member
מנהל
זמנית (ואולי יותר מזה) תפוז לא מאפשר להעלות קבצים

shirant2

New member
תודה

תודה על ההכוונה,
מסיבה לא ברורה זה לא עבד אתמול.

shirant2

New member
מעלה שוב קבצים

נראה שהיה באג ועכשיו ניתן להעלות קבצים :)

למעלה