לא ענית לענין המדרגות !
1. הטיפול במגרש - אני לא רואה שום התיחסות לתכנון רציני של המגרש. ההתיחסות היא של תכנון בית ואחר כך - מה שיוצא אני מרוצה. וזאת כמובן לא הגישה הנכונה לתכנון.
הבית והחצר הם שני חצאים של אותו שלם. מעין יין וייאנג. וצריכים לעבוד יחד ולהעצים זה את זה. כאן יש חתיכות של חצר פה ושם בלי מחשבה על הזרימה ביניהם. לא ברור מה החצר העיקרית שלכם - זו שביציאה מהמטבח? או ביציאה מהסלון? למה החצר הצפונית מרוצפת עד הקצה? רחבת ישיבה מצריכה X שטח ומעבר לזה למה לא לעשות גינון ולנטוע קצת עצים? תרצו לשבת בחצר בין קיר הבית לחומת החצר, חשופים לעיני השכנים? הרחוב?
ומה קורה ביציאה מהסלון (שהספה חוסמת את חציה) ? תהיה רחבת ישיבה בחוץ? מתאים לכם לשבת מול הרחוב?
בצד הדרומי שהצללה בו חשובה במיוחד - אין מקום כמעט לעצים בגלל החניות ורחבת היציאה.
בקיצור - כמו שרואים פה הרבה (לצערי) יש פה אדריכל שמתיחס אך ורק לתכנון הפנים, וכל השאר 'לא בעיה שלו'.
אבל זה כן בעיה שלכם!
מציעה לכם ליצור קשר כבר עכשיו עם מתכנן נוף, ולשבת איתו ולחשוב מה אתם רוצים מהחצר שלכם, איפה יהיה לכם נעים לשבת בחוץ? ומה תרצו לראות כשתשבו שם? האם אתם רוצים עצים שיתנו צל וירוק בעיניים? עצים גדולים יתנו צל על הבית בקיץ, וייצרו מיקרו-אקלים שישפר את איכות החיים בבית והחצר, אבל מצריכים מרחב גדילה. ומה עם גינת ירקות ותבלינים? עצי פרי?
אל תשאירו את זה לאחר כך. כי אז פתאום תגלו שאין מקום לכלום. הרחבות המבוטנות השאירו רצועות של אדמה, וגם בה עוברת צנרת המים והביוב - והופ! אין איפה לנטוע עצים.
2. הטיפול בפתחים הנו רק חלק מההתיחסות הכללית למבנה מבחינה אקלימית, דבר שכאן לא נראה שקיים. לא ברור לי איך מתכננים בית בנגב בלי להתיחס קודם כל לנושא האקלים.
שטח גגות נרחב שחשוף לשמש בחום, ובחורף מקשה על חימום הבית. ויטרינה גדולה בסלון לכיוון מערב. פתחים דרומיים ללא הצללה מעליהם... תכנון אקלימי זה לא לשים פלסטר על נקודת תורפה. זה אומר תכנון מהבסיס עם התיחסות לנושאי האקלים, שמש, רוח וכו.
שלח את האדריכל שלך ללמוד על הנושא כדי שידע מה הוא עושה. או לחילופין, מצא יועץ אקלים/בניה ירוקה שילווה את התכנון (יש יועצים שזו התמחותם למשל : מיכל ויטל).
5. החלפת מטבח-סלון - הסיבה שתיארת היתה רלוונטית אם באמת היתה גישה ישירה מהמטבח לחדר שרות. בתכנית הזאת ממילא חדר השרות בכלל לא נגיש מהמטבח. צריך לצאת למסדרון, ולהקיף את הארון, ורק אז להגיע אליו. ככה שלדעתי זה לא משנה אם המטבח מימין או משמאל, המרחק די דומה.
כרגע הדבר הראשון שרואים מהכניסה זה את הכיריים במטבח. לא שוס. במקום שהמבט יהיה מול חלל הארוח והויטרינה לגינה.
כשהמטבח במקום הסלון, החלון אל הרחוב פחות פוגע בפרטיות (כי הוא גבוה, מעל השיש) וניתן לפתוח חלון צידי מהמטבח אל רחבת הכניסה כדי לראות מי מגיע.
6. בחדר הכביסה יש להפוך את מיקום המכונות לקיר שממול, כך שיראו אותן מהכניסה לחדר. כרגע הן תקועות לתוך המעבר. והכי חשוב - המהפך הזה יאפשר הורדת פיר לזריקת כביסה מהקומה השניה הישר לתוך ארון כביסה. זה חוסך המון ריצות ומעצבנות במדרגות....
7. חדר הרחצה של ההורים מאד גדול שלא לצורך. לדעתי אפשר להקטינו ולשנות את הסידור שלו.
8. לא ברורה הכפילות של המדרגות בחוץ. תוכנן לכם חדר המדרגות שמגיע לכל הקומות. צריך לייצר לו כניסה אחת חיצונית וזהו, משם אפשר לעלות ו/או לרדת. אם הכוונה יום אחד להשכיר את המרתף/קומה שניה אז אפשר לסגור את המדרגות בקיר. או בדלת, כמו בחדר מדרגות של בית משותף.
9. במרתף - אם כבר יש חצר אנגלית למה להגביל את החלון הפונה אליה? למה לא לתת חלון לכל רוחב החצר? הרי עודף אור לא יהיה שם.
10. קומה ב - התיחסות לכיוונים - החדר העליון יכול לקבל חלון גדול לצפון, שיכניס הרבה אור אבל ללא שמש. במקום זה נפתח חלון למערב. בחדר הזה ממש קטן בשביל וילה בסד"ג כזה. זה חדר בדירת שיכון.
חדר השינה הדרומי הימני - צר מדי.
בחללים האחרים למעלה דווקא יצא בסדר מבחינת כיוון החלונות.