תכנון הבית, בנייתו, והמגורים בו

דנה A

New member
תכנון הבית, בנייתו, והמגורים בו

לתכנן בית, לחלום, להגשים, לבדוק בספרים, להתייעץ עם חברים/פורומים, לבסוף להתחיל לבנות, להתרגש האם הבית יראה כמו שתכננו שיראה? כמו שראינו בעיני רוחנו? כמה זמן אתם מתכננים לגור בבית? האם זהו "הבית"? הוא THE ONE? האם הקדשתם מחשבה למשך הזמן שאתם רוצים לגור בבית??

אני כבר מת לגמור את הבית

לעוף ל- אני לא יודע כמה זמן, לחיות על סירה גדולה ב"אמזונס" או ב"גנגס" . אולי ב"גנגס" כי יש אפשרות אח"כ לעבור בקלות ל"מקונג" , ול "צאו פריה"

דנה A

New member
לנדוד..

קניתי

ענתש

New member
אצלינו זה ה-בית.

מתכננים לבנות ולא לזוז יותר. בגלל זה הוא גם מתוכנן כך שבעתיד יהיה זה ויהיה את ההוא וכו'. מודולרי.

גם אני כמוך

אבל כתוצאה ממקום מגורי אנחנו חושבים על חזרה (או שמא עלייה) לארץ בעוד כמה שנים ומעכשיו מחפשת את פרויקט המגורים שם מה שכן, אני כבר מתכננת להגיע לתוכניות של בית שבו אזדקן, אני מקווה.....

איריסג

New member
אנחנו בונים את בית חלומותינו

ובהחלט מתכוונים להזדקן שם... לכן אני מתכוונת להשקיע בו את הכי טוב שאני יכולה, ולקבל החלטות שמסתכלות קדימה על הטווח הרחוק (ואפילו הרחוק מאד). לכן גם הייתי מאד משועשעת (ולא מעבר לזה) מהייעוץ שקיבלנו ב"בילדינג" לגבי הפרופורציות של הבית ("מה זה המטבח הזה? אתם הולכים לגור במטבח? אתם לא עובדים? אתם כל היום במטבח???? והסלון - הוא ממש קטנטן. אתם בחיים לא תצליחו למכור את הבית ככה". הלו, אדון רולס. מי רוצה למכור את הבית??????????)

ענתש

New member
מה זה משנה ? העיקר שיש חלל גדול.

מה המקסימום ? שישבר לכם מזה ותחליפו בין המטבח והסלון ושלום על ישראל. כן, זה יעלה לכם, אבל נו, עוד 20 שנה ממילא עושים שיפוץ, לא ?

מקווה26

New member
נושא טעון

אני בהחלט רוצה שזה הבית שבו אזדקן ובהחלט חושבת על טווח ארוך, יחד עם זאת בגלל שאני גרה ברמת הגולן, הפחד שיתנו את הרמה מקנן בי, ומקווה מאוד שזה לא יקרה לעולם

לא חשוב שום דבר העיקר שלא יחזירו

את רמת הגולן . לא צריך שלום ולא צריך שקט יש לנו את צה"ל וחייליו הם יגנו עלינו בגופם בכל מקרה אנחנו לא צריכים לרחם עליהם אז אם 150 איש מתו ו 20 מיליארד ש"ח נזק למשק היו במלחמה האחרונה זה כסף קטן ולא חשוב בכלל , לא יורדים מהגולן בשום מחיר אפילו אם רק היא תשאר לנו .

ענתש

New member
../images/Emo70.gif עצרו פה בבקשה.

לא רוצה להתחיל למחוק פה הודעות בפורום. היה לנו נעים ונחמד פה ביחד עד עכשיו... בבקשה אל תכניסו לפה פוליטיקה. אני מבקשת להמשיך את הדיון הזה בפורום אחר ורלוונטי.

Rשף

New member
לא עם הגרזן בבקשה ../images/Emo88.gif

אף אחד לא צריך לשמוח שמפנים את הבית שלו גם אם המטרה טובה, אני מניח ומקווה שכשרמת הגולן תפונה (והיא תפונה) לא יהיה מראות כמו בעזה.

בינא

Member
משהו מהלב ליושבי רמת הגולן

כתושב רמת הגולן 14 שנה בעבר (מה שנקרא "ממקימי ההתישבות"), שנאלץ מסיבות אישיות מאוד לוותר על מגורים בחבל הארץ מהיפים והירוקים בארץ, ליבי איתך ועם שאר תושבי הגולן ולו רק בשל החשש מהעתיד וחוסר הידע הממשך והבלתי אפשרי הזה. מי שלא גר שם, יקשה עליו להבין את ההרגשה. קשה גם לתת עצות בנושא בניה למי שנמצא במצב הזה, פרט לעצות של הרהורי לב, כי לא הייתי מאחל לאף אחד לחיות במצב של חוסר ידע תמידי. היות ובפוליטיקה הכל אפשרי, גם מה שלא, החשש הגדול של המשקיעים בבניה ברמת הגולן, הוא שיהפכו לפליטים בארצם שלהם, יצטרכו להתפנות עקב הסכם ועד שהמדינה תעביר להם את כספי הפיצויים, יהיו תקועים, תרתי משמע... רק עיצה אחת הייתי נותן וגם זאת ב"דחילו ורחימו" - השקיעו בבניה בתבונה, שמרו גם כסף למצב בו תאלצו לשכור בית למשך שנתיים - שלוש במקום אחר. קבלי טיפ נוסף והוא ניתן ללא הסתיגויות: ניתן לבנות היום בתים בשיטות שונות, בעיקר מתועשות אבל גם בעץ, שמראש מתוכננים לפרוק ולהעברה ואפילו לאחסנה במשך תקופה. מסיבות של "סודיות מקצועית", אם זה מעניין אותך, צרי קשר בדוא"ל הרשום מטה לקבלת פרטים וברור אפשרויות.

חוק פינוי פיצוי מאפשר לקבל שכירות

עד שנתיים כחלק מן הפיצוי . גם שאר הדברים שלך על בתים ניידים הם שטויות . לפי החוק מגיע פיצוי של 1000 דולר למ"ר

בינא

Member
אין כוונה לבתים ניידים, אלא מתועשים

מה לעשות? אחד היתרונות הבולטים של מבנים מתועשים מסוגים מסויימים, הוא האפשרות לפירוקם, בקלות יחסית ובהוצאה יחסית קטנה ובנייתם במקום חדש. זה לא קשור בכלל לכמה פיצוי מקבלים. זה קשור לרגש שאינו רוצה לוותר על מבנה שתכנן והשקיע בו את הנשמה.

בפינוי עזה לא היו בתים ניידים

אז אני לא יודע מה חושב הממסד על הפיצוי המגיע לאחד שיקח את הבית שלו איתו . על קרוונים לא קיבלו פיצוי גם לא על בתים שכורים . הפיצוי על הבית הוא הסעיף הכי כבד והכי משמעותי בחישוב הפיצויים. אם הממסד יראה בזה קראוון אפילו אם הוא משוכלל הוא לא יראה כסף על הבית וזה נזק רציני עד מאוד . ושלא יהיו לאף אחד ספקות, הממסד ( נערי האוצר שרואים כל דבר דרך החור בגרוש בלבד ) הוא חרא גדול ומחשב כל אגורה ללא כל סנטימנטים לאף אחד .

בינא,במקום לשבור לנו את הלב../images/Emo14.gif,

אולי תספר לנו על מבנים
מתועשים
האם הם זולים יותר
האם פרק הזמן
שבו הם מוקמים קטן משמעותית מבנייה
רגילה
האם זוהיא בנייה
ירוקה
אשמח לפרטים
רבה

כמפונה מחבל עזה , אני יכול לומר

שיש מה לעשות בקשר לההתכוננות ליום פינוי אם יהיה ולמרות שאני אוהב שדופקים את הממסד , שלא כרגיל , אני אמנע מלתת עצות בנושא . בגלל שקוזקים ניגזלים מאפילים על שינאתי לממסד .

למעלה