``תכנון המשפחה``

למה לא? דמוקרטיה...

אני את שלשת הגדולים שלי ילדתי בלי תכנון כלשהו ובלי מניעה בין אחד לשני ותודה לא-ל יצאו לי הפרשים מעולים
הגדול שלי בן שש ורבע , הנקתי אותו עד גיל שנה ושבעה., האמצעי בן 3 ורבע הנקתי אותו עד גיל 7 חדשים והקטן בן 10 חדשים, ואפשר לאמר שההריון איתו שגרם לי די להלם ולתשישות פיזית ונפשית, היה הגורם להחלטתי לעשות מניעה אחרי הלידה וכך אכן עשיתי ואני מאד שמחה כי פעם ראשונה ש"קיבלתי" כ"כ מהר אחרי הלידה... אמממ האמת שליתר ביטחון וכדי להשקיט לי ת'מצפון שלחתי את בעלי לשאול רב והוא התיר לנו נראה לי עד גיל שנה אני האמת כבר לא זוכרת.... בכל אופן תמיד אפשר ללכת שוב לרב ולחדש ת'התר
כך בכל אופן אני מקווה כי ממש קשה לי לחשוב עכשו על עוד הריון-לידה, הלידה האחרונה היתה בשבילי טראומתית מאד

אחרי הלידה החמישית..

החלטנו (כמובן לאחר שאלת רב) על הפסקה לפחות עד שימלאו לקטנה ארבע, כרגע אנחנו במניעה ע``י כדורים תוך כדי הנקה (אחד ההריונות התחיל בתקופת ההנקה). ועכשיו שאלה לנשים. איזה סוג מניעה ממולצת ביותר, עם הכי פחות דימומים, האם התקן או שמא כדורים?

כ"כ אינדווידואלי...

מה שלאחת עושה אלף תופעות לוואי ואינסוף כתמים- לאחרת מספק שנות טהרה... כדאי להתייעץ עם גניקולוג/ית שמבין גם בטהרה- יש היום אופציות נוספות חוץ מהתקן וגלולות. וגם הרכב הגלולות ומינונן שונה.

candy77091

New member
כדורים בהתאמה של רופא.

התקן:א- הרבה פעמים עושה דימומים. ב- יש נשים שהצליחו להכנס איתו להריון כך שהוא לא ממש בטיחותי..

אני שונא את המושג הזה.

בגלל שבדרך כלל אחרי המילים "תכנון המשפחה" אומרים שיותר מ-2 ילדים זה מוגזם. (ראיתי כבר כתבה בעיתון שטענה שהורים שיש להם 3 ילדים ומעלה הם אגואיסטיים
ולמה ? כי, כביכול, הם רוצים שיהיו להם הרבה ילדים שיוכלו להגיד עליהם שהם הורים טובים........ טענה הזויה לחלוטין). בכל אופן, אחרי הלידה של הבת הבכורה (ט"ו בשבט) והבן השני (ט"ז בשבט שנה אח"כ). קצת המתנו עם השלישית. (שנולדה בחודש אב שנה וחצי אח"כ). כללית, אני מאמין שצריך לשמוח בזכות הגדולה שניתנה לזוג שיכול ללדת ילדים. ולכן להמעיט ב"המתנה" בין ילד לילד. ולכן תמיד עדיף לשאול רב, כגורם חיצוני שיכול לכוון קצת לאמיתתה של תורה. אחרי הכל- מצד אחד לא נבראנו רק כדי לעשות תואר / כסף. ומצד שני לא צריך להגיע למצב נפשי קשה בגלל לידה כאשר ההורים לא מוכנים לתינוק.

למעלה