תכנון טיול, שאלות ועוד קצת..

sapir158

New member
תכנון טיול, שאלות ועוד קצת..

שלום ותודה מראש על כל העזרה.
אז ככה. כמה שאלות:
1. אני טסה בסביבות פברואר ל8 חודשים למזרח (עד סוף ספטמבר). המסלול עוד לא סגור אני כל פעם איכשהו משנה אותו... הכיוון הוא הודו,נפאל, לאוס קמבודיה ויאטנם, ואולי פיליפינים? אם יהיה זמן אתחיל שם? מתלבטת.ואולי לסיים בשבוע שבועיים בתאילנד אם יהיה זמן.
אשמח לעצה למסלול בגדול בקצב ממוצע, לא מתכננת להתקע בשום מקום אבל גם לא לסמן וי ,לעשות תמונה וללכת..
2.מבחינת תקציב ממוצע - מה הסדר גודל לטיול כזה? האם זה מספיק? כולל טיסות וקניות לפני ובמהלך? .. לא מתכננת להתכלב אבל גם לא מפונקת סה"כ.
3. כרטיסי טיסה - לקנות כרטיס פתוח? איך זה עובד כי אני לא יודעת אם אני אסיים בתאילנד. ובאופן כללי מאיפה כדאי לטוס לפיליפינים/להודו? (ירדן/אירופה/מוסקבה וכו')?
4. קניות בארץ - אם אני מתחילה בנפאל אני מניחה שהרבה אקנה שם. אבל אם מתחילה בהודו/ בפיליפינים? .. מה לגבי כילה,צריך?.. ובגדי טיולים - עדיף לקנות שם או בארץ?
5. איפה שומרים על כסף ודרכונים ופלאפון וכו' במהלך הטיול?
6. מבחינה בריאותית - איפה צריך להזהר ממלריה והאם קריטי לטהר רק מים או מיצים חלב למיניהם... ?
7. לונלי פלנט , כן או לא? יש כאלה שאומרים שמיותר... יש כאלה שאומרים שעדיף... אשמח לשמוע..
8. מבחינת ויזות , עדיף להוציא בארץ את כל הויזות כדי לא להסתבך שם וזהו? מה עדיף?
בינתיים זהו מאמינה שיהיו עוד שאלות ככל שיתקרב
גמר חתימה טובה ושוב תודה גדולה
שלי
 

sitvaniyot

New member
מאחר שאף אחד לא עונה, אנסה אני

כחובבת מושבעת של טיולים ארוכים, את המסלול בני לפי מזג אויר וארצות עם גבול משותף. על פערי מזג אויר תמיד אפשר לגשר בטיסות וליסוע לאן שמתאים ואז גבול משותף לא משנה. יש לך הרבה זמן כך שאל תבזבזי זמן על תכנון יסודי, פשוט פתחי מפה ובדקי איך את יוצרת מעגל או קו רציף ואז לפי מזג האויר תחליטי לאן את נכנסת ומאיפה את יוצאת.
היום אין צורך להתכלב, יש הרבה אכסניות ברמה טובה ובחלק מהמקומות תמצאי גם שהמלונות מאד זולים. העזרי להזמנת מקומות ב hostelworld וב booking. תוכלי לעשות זאת בדרך יום ימים לפני שאת מגיעה.
כרטיסי טיסה - אני נוהגת לקנות את הכרטיס הכי זול ולסגור תאריך חזרה, כשברור לי מראש שאת התאריך לחזרה אצטרך לשנות, רק בדקי מראש כמה השינוי יעלה וקני כרטיס שהשינוי לא עולה יותר מ 150$ כך זה יוצא הכי זול. וכרטיס פתוח הוא הכי יקר. (הכל תלוי בתנאי הכרטיס, וכל סוכן יכול לבדוק את זה)
בכילות אין צורך האכסניות מספקות. לא מטהרים מיצים או חלב, רק מים. תמיד תוכלי לקנות מים בבקבוק או להרתיח באכסניה. טבליות לטיהור זה למקרי חירום בלבד. צריך להזהר מירקות ופירות שאי אפשר לקלף. ואכלי רק במסעדות עמוסות או עם ילדים. סימכי על הורים מקומיים שהם יודעים לאן ללכת.
לא יודעת מה זה בגדי טיולים. אני לוקחת 3 החלפות של בגדים ישנים ובדרך משלימה או זורקת וכו...
איפה שומרים? למעברים ונסיעות כל דברי הערך על הגוף תמיד איתי. לובשת מכנסי דגמח עם המון כיסים. הדרכון בכיס שמאל מעל הברך. הפלאפון בכיס ימין מתחת לברך. הכסף ליום יומיים בכיס הימני מעל הברך. בכיס הימני הצדדי ניר טואלט וסבון קטן. סיגריות בכיס השמאלי מתחת לברך. בכיסים האחוריים כלום. שאר הכסף מחולק ומוסתר בחגורת מותניים עם כרטיס האשראי וכדי שהבטן לא תראה נפוחה כמו בהריון, היתרה בגרב שמיועדת לכך ומוסתרת ע"י המכנסיים. הכל מופרד אם שמת לב כדי שלא אאבד משהו כשאוציא מהכיס. את הגרב והחגורות קונים בחנויות לציוד טיולים.
כאשר אני נשארת לכמה ימים באותו מקום, אני שמה דרכון וכסף בסייף או ארונית נעולה. ובמקום דרכון מסתובבת עם צילום שלו וכסף רק כמה שצריך.
לונלי פלנט כן או לא? זה ויכוח גדול בקהילה המטיילת. אני אוהבת להחזיק אותו בגלל המידע על תחבורה והמפות למרכז העיר. לפעמים נמצאים במקומות שהאינטרנט לא זמין וזה עדיף על להיתקע. גם לא בכל מקום הגי.פי.אס עוזר.
ממלריה ועוד מחלות צריך להיזהר. ממלריה ועוד כמה דברים אפשר למות או לרכוש את המחלה לכל החיים. גשי עם תוכנית הטיול למרפאת מטיילים ושם ידריכו אותך. (לפחות 3 חודשים לפני היציאה מהארץ)
ויזה- יש ויזות שטובות לזמן בלתי מוגבל. אחרות לשנה ואחרות כמו לוייטנאם וסין ל 30 יום מרגע שהוצאת אותה. ופה ושם תוכלי להוציא ויזה בגבול. הויזה עצמה תקפה ל 30 יום מרגע שנכנסת לארץ הטיול. בדקי באתר משרד החוץ שלנו מה התנאים של כל ארץ שאת מתכוננת לבקר בה.
כמה זה עולה לנו? זו שאלה שאני שונאת לענות עליה. כי לכל מטייל צרכים משלו. אני למשל, מעשנת ואוהבת בירה. אני גם אוהבת להכנס למוזיאונים ולראות מופעי פולקלור ואחרים. במונגוליה הלכתי לבלט, בסין לתיאטרון מסורתי, הופעת אקרובטיקה ועוד. בוייטנאם ראיתי תיאטרון בובות על המים, מצד שני אני לא קונה כלום אלא לעיתים מאד רחוקות. ואם אני רוצה להגיע למקום שהגישה אליו קשה אשכור רכב במידת הצורך ולא אוותר. אז איך יודעים כמה כסף? כרטיסי טיסה שואלים אצל סוכן נסיעות, כרטיסי רכבת בודקים באתר הרכבות. לינה כבר הזכרתי את האתרים. ואז יש לך סדר גודל של הוצאות הכרחיות. בארצות שבהן תהיי מקובל בסביבות 1000$ לחודש למי שלא משתולל כל ערב במועדון אחר.
למחירים בלונלי הוסיפי 30%, יש אינפלציה ברוב הארצות והלונלי שלך לא בדיוק עדכני בשטח זה כי לוקח שנה להוציא מהדורה אנגלית ועוד שנתיים לתרגם לעברית והספר עצמו מתחדש פעם בשנתיים, כך שלעיתים רחוקות תשלמי מה שכתוב בספר.
והעיקר תהיני.
נ.ב. לגבי כמה מהארצות שלך גתבתי בלוג למטיילים. הקישור בתחתחת ההודכה הזו.
 

sapir158

New member
אציץ בבלוג. תודה גדולה

עזרת מאוד! תודה על ההשקעה !! שבוע טוב
 
לגבי ההתנהלות עם הכסף

מנסיון טוב מאוד אין כמו חגורת כסף
היא צמודה לבטן ויושבת מתחת למכנס, לא מרגישים בה ובטח שאף אחד לא רואה אותה.
שם את שמה את הדרכון ואת כרטיסי הטיסה. כמו כן כל הכסף שלך שם ומידי פעם את מוציאה קצת ושמה בכיס
בשביל היום יום.
המלצה נוספת שלי מבחינת כסף היא לקחת את הרוב בטרוולרים וקצת מזומן.
כרטיס אשראי בינלאומי תמיד טוב אבל רק למקרי חירום כי העמלות בו די גבוהות ואני גם ממליץ בחום להתמקח עם הבנק לגבי גובה העמלות שתשלמי בכרטיס. כמו כן המלצה נוספת היא לא להוציא את הכסף מחגורת הכסף ליד אנשים שאת לא מכירה כי את לא יודעת מי מסתכל עלייך
תכנסי לתא השירותים או בכל מקום אחר שבו תהיי לבד ואז גם תוכלי לספור את הכסף שנשאר לך על מנת
להתנהל כראוי מבחינה כלכלית וגם להוציא כסף ליום יום
המון הצלחה
 

sapir158

New member
תודה אבל

ממה שהבנתי שבשנה האחרונה אין יותר טרוול צ'ק קשה למצוא איפה להחליף
לגבי החגורת כסף אעשה זאת.. תודה
 

sitvaniyot

New member
באמת טרוולר צקס זה לא רעיון כל כך מוצלח

רוב המקומות לא מכבדים אותם וידרשו ממך להחליף בבנק לכסף מקומי. יש בנקים שהתהליך בהם מאד מסורבל ואפשר לבזבז בהם בקלות חצי יום. אני מזמן כבר לא משתמשת בהם. דולרים הוא המטבע המועדף ברוב המקומות. בהרבה מהם ישמחו לקקבל אותם ולא תצטרכי להמיר מראש, זה יחסוך המרה כאשר את עוברת מארץ לארץ וכמובן גם את עלות ההמרה.
אם את פוחדת לקחת איתך הרבה מזומנים, השאירי חלק בארץ ובקשי שישלחו אותו לפי בקשתך דרך ווסטרן יוניון במקום שבו את שוהה בלאו הכי יותר מיום יומיים. נכון שהשירות הזה עולה כסף, אבל גם המרה דרך כרטיס אשראי עולה כסף, וגם הטרוולים הם לא חינם בקיצור כסף עולה כסף. באיזו דרך להשתמש? עשי מה שנוח לך ומה שמרגיש לך נוח. בכל זאת מדובר בתקופה ארוכה ואת לא רוצה להיות מודאגת וחרדה כל הזמן.
 
אם זהו מצב הטרוולים היום אני מסכים איתך לגמרי

עדיף לשלם עמלה ולקבל בכל פעם קצת כסף מאשר חלילה יקרה אסון והכל ילך
בשום מקום אין חוסר בשודדים, כייסים או כל דבר אחר
המון הצלחה וחג שמח
&nbsp
 
חזרתי ליפני כחודש מבנקוק

השנה הייתי 5 פעמים בבנקוק .
הכול החזקתי בארנק כ3000$
וכרטיס אשראי . מיכנסים
עים כיסים בצדדים מעט עמוקים
לא קרה כלום ולא כייסו אותי
הכרתי אשה בבנקוק בינואר
והיום אני נשוי לה . ליפני חודשים התחתנו
כך לא צריך חגורה ולא נעלים
כייסים יש שם כמו בישראל
כיסים מעט עמוקים ולהיות זהיר
כי כימעט וכיסו אותי . אבל הרגשתי
 
למעלה