תכנון כלכלי...

ש מים

New member
תכנון כלכלי...

תכנון כלכלי הנו פן מעט נסתר (ומוזנח?) בקרב המתכננים, שבעיקר מוּדעים לפן הפיזי (ואם כבר מרחיבים מעט את המוּדעות, אז המצטיינים שבהם גם מפתחים מודעות להיבטים החברתיים והאנושיים שבסביבת התכנון).

(ואת הדיעה החברתית והכלכלית הטמונה במהלכי ממשלת ישראל אניח לכ"א מהקוראים).

אבישי ק

New member
זה קורה בכל תחום בארץ

לא הרבה יודעים אבל בכל תחום בארץ אין כבר ביטחון שבאת משבר הם יהיו זמינים
אני אתן דוגמאות
* צים - חברת הספנות שגם בזמן מלחמה המשיכה להביא סחורות לארץ כבר לא חברה ישראלית
הבעלים של החברה כבר הכינו את המשרדים בגרמניה למעבר של החברה לחו"ל
הדבר היחידי שמונע את המעבר זו מניית הזהב של המדינה. במידה ולא תהיה צים בארץ במלחמה הבאה לא יגיעו סחורות לנמלים
* דלתא (ובכלל תעשיית הטקסטיל) - שפעם הייתה מייצרת בארץ ביגוד ועוד מייצרת הכל בחו"ל ואפילו את המשרדים הם לאט לאט מעבירים לחו"ל
במקרה של צורך דחוף בביגוד לא רק שלא יהיו אניות כדי להביא גם לא יהיו חברות לסחור.
* מפעלי ים המלח - אני חושב שדי הרחיבו בתקשורת, חברות מחו"ל רוצות לקנות ולנצל את המשאבים מהר יותר כדי לשמור על המלאים שלהם במקומות אחרים.
תעשיית רכב - חוץ מאוטובוסים אין יותר תעשיית רכב בארץ, המפעל רכב הפך מזמן לקניון. בחירום נתפלל לטוב.
על המזון אנחנו רואים
* בנקים - כולם מושקעים הרבה מאד בחו"ל והמשבר הכלכלי הותיר אותם ללא רזרבות. אם חס וחלילה יקרה משהו תעזבו את מחירי הדירות לאוכל לא יהיה כסף.

על כמות האנשים שפוטרו מהאזורים שמרוחקים מהמרכז אני לא ארחיב

כל פיתוח התשתיות יגמר כפיל לבן אם לא תתלווה לזה גם תכנית כלכלית
ד"א להקים כמה סטארטאפים לא נחשב לתכנית כלכלית.

אני לא מבין על מה המהומה

למה זה חשוב שתנובה נמכרה לחברה סינית אם קודם הייתה שייכת לקרן השקעות אמריקאית? מה ההבדל בין בעלות פרטית אחת לבעלות פרטית אחרת, במיוחד כאשר בשני המקרים מדובר בחברות זרות?

לגבי שאר הבעיות, אפשר לפתור אותן באמצעים אחרים חוץ מבעלות ישירה של המדינה בחברות שכשלעצמה מייצרת יותר נזק מתועלת כי הנסיון מראה שהמדינה לא מסוגלת לנהל חברות בכלל.

למעלה