תכנון לנסוע לתקופה לחו"ל למשפחה - להודיע?

dannylerman2002

New member
תכנון לנסוע לתקופה לחו"ל למשפחה - להודיע?

אם כבר מצאתי את הפורום הזה אז אני רוצה לשאול שאלה בשמו של חבר שלי שאין לו כאן מנוי,

אם משפחה הזמינה אותו לתקופה של כמה חודשים לחו"ל ויכול להיות שהוא יחליט להשאר שם זמן ממושך יותר (חצי שנה-שנה או יותר אם בה לו) (יש שם פוטנציאל לקריירה בחברה של בן משפחה).

האם הוא אמור להודיע מראש לקצינת קישור על מנת שתסיר אותו מרשימת הקריאה לצוי חירום/מלואים וכדומא ומראש יזמינו מישהו אחר במקום לבלזבז עליו תקן?

או שאין משמעות אם יודיע או לא...?

תודה
דני לרמן

guya72

New member
חו"ל

לא יזיק להודיע מראש.
למשרד קישור יש אפשרות לבדוק און-ליין מול בקרת גבולות אם הוא נמצא בארץ או בחו"ל.

dannylerman2002

New member
שאלה

האם עצם העובדה שיגיד מראש הם ידאגו מעכשיו להוריד אותו מהרשימות? אם נגיד הוא טס בעוד שבועיים בערך.

guya72

New member
תשובה

לגבי נוהל שלישותי מדוייק - עדיף להמתין לתשובות של אחרים.
בעקרון, ברגע שמודיעים למשרד קישור שחייל בחו"ל, משרד הקישור מוודא זאת בעת קריאה לשרות/ יום חיול - ואם אכן בחו"ל - הצו מבוטל.
אם החייל נמצא בחו"ל תקופה ארוכה - הוא מוקפא.

בכל מקרה - עד שהוא לא יוצא מהארץ - לא יעשו שום שינוי ברישומים.

dannylerman2002

New member
שאלה

במידה והחייל מציג כרטיס טיסה. או מפקסס אותו. זה יבטיח שיורידו אותו מהרשימה?

guya72

New member
תשובה אחרונה

אני מקבל את הרושם שאתה מתעקש לקבל תשובה מסויימת (שאותה לא תקבל).
משרד קישור בודק ישירות מול בקרת גבולות אם החייל יצא מהארץ.
הצגת כרטיס טיסה - יופי לך. ביום החיול יוודאו שאכן יצאת מהארץ, ולא רק הצגת כרטיס ואחרי 5 דקות ביטלת אותו.

לא.

אין דבר כזה להוריד מהרשימה. גם אם הוא כבר יהיה בחו"ל הוא יזומן למילואים ובמידת הצורך, אם ביום הגיוס הוא עדיין יהיה בחו"ל - משרד הקישור יבדוק את העניין מול משרד הפנים ויבטל את הצו בלי לפתוח נפקדות.
כדי "לרדת מהרשימות" (אין דבר כזה, אבל יש הקפאה זמנית) צריך לעמוד בקריטריונים מסויימים של גיל וזמן של לפחות שנה-שנתיים בחו"ל.

אושי231

New member
לא. אין גם דבר כזה להוריד מהרשימות

כל עוד החייל לא נגרע לר"מ 70, שזו יחידה בה משובץ כל מי שנמצא בחו"ל ארוך,
הוא עדיין תחת רישומי הגדוד.
בנוסף שים לב שאם לחייל יש צו חוק באופק, הוא לא יכול לטוס לחו"ל מבלי לקבל אישור ממשרד הקישור שהצו מבוטל אחרת הוא עלול להיחשב כעריק.

למעלה