תכנון מטבח, ומרחקים סביב ה"אי"

תכנון מטבח, ומרחקים סביב ה"אי"

אנחנו בשלב תכנון המטבח, כאשר מדובר על חדר בצורת "ח", שמידותיו ר-4.15, אורך קיר אחד הוא 3.2מ', והשני 3.4מ'. אם אנחנו מעוניינים בקיר אחד שעליו המקרר, ומנגד קיר שעליו משטח עבודה, ובאמצע אי, מה המרחקים המומלצים סביב האי? מצרפת ציור, כדי שתגידו אם הגיוני תודה, גלי

לשם מה האי ? המטבח מלא במשטחי עבודה, כך שלא ברור לשם מה האי. גם את שולחן האכילה, הייתי מצמיד לאחד הקירות או מימין או משמאל , וכך מפנה את כל השטח המרכזי של המטבח.

fireman

New member
../images/Emo45.gif

מה גם שנראה לי קצת צפוף בשביל אי מרכזי

בינא

Member
התכנון נכון.המידות נכונות.האי במקום

רצוי שהאי יהיה בגובה השיש. השולחן בגובה 75 ס"מ מהרצפה.

המטבח הזה די גדול

הייתי ממליץ לוותר על האי בשלב הראשון , תמיד אפשר לעשות אותו אח"כ באם רוצים ויש צורך

אטיוד5

Active member
לא כ"כ פשוט

אם מוותרים בשלב ראשון עדיין כדאי להביא למיקום העתידי שלו את הצנרות - גז ואולי גם מים+ניקוז אם זה מתוכנן שם.

איריסג

New member
מאד דומה למטבח שלנו

מבחינת המרחקים בין האי לארונות - זה בדיוק המרחק הקלאסי - מטר - מטר ועשרה מכל צד. אני גם מאד בעד משטח אכילה מונמך - ולא משטח בגובה השייש. זה בעיני יותר נוח. מה רוחב האי אצלך? מה את מתכוונת למקם עליו? מה האורך שלו? (לא כולל משטח האכילה) אני לא חושבת שיש דבר כזה "יותר מדי משטחי עבודה". זה מאד תלוי באורח החיים. אני למשל ובן זוגי מאד אוהבים לבשל בצוותא - ולכן תיכננו אי רחב ידיים - וגם משטח עבודה ארוך של אזור הכיור - כדי שלא נפריע אחד לשני כשאנחנו מבשלים. אגב - אני מנחשת שהצד של ה SBS הוא כולו יחידה גבוהה?

היי איריסג, ותודה לעונים

כן - הצד של המקרר מתוכנן להיות ארונות גבוהים - אני עוד לא יודעת אם זה יהיה באמת כל הקיר (מצרפת איור), או שנפח אחסון פחות מזה. המטבח הוא "ה"מקום שלי בבית, אופה ומבשלת, וצריכה הרבה מקום אכסון ומשטחי עבודה...
נראה לי שזה יוצא צפוף מדי עם האי, ובמיוחד באזור פתיחת המקרר... והמטבח באמת לא קטן... וחבל לי לחנוק אותו. האי באיור הוא ברוחב 80, וגובה 90. תודה גלי

אני רואה כאן מקש אחר לגמרי

והוא תנו ארובה , הנפט היום יקר ולא משתלם להחזיק תנור ארובה שעובד על נפט או סולר אלא אם זה תנור שעובד על עצים ,

זה קמין גז...

הסולר יקר, והעץ בלגן... גז נותן חימום נעים... וזה בכלל ב"פנטזיה" - לא בשלב הראשוני, מטעמי תקציב... אבל מה עם ביקורת על המטבח?

אני מסתפק במטבח שבתמונה

ולא מוותר על מזווה , וכן מוותר על ארונות עליונים , זה עקב נסיון שיש לי מהבית הקודם המידות הן 4.5 על 3

לפני שקובעים עובדה רצוי לבדוק

קמין גז הוא עם העלות הכי גבוהה לשעת עבודה גם אם יש צובר במקרה הטוב מגעים לעליות של נפט סולר, בכל אופן המיקום של הקמין ( מכל סוג ) גרוע.

avi5199

New member
חסר מקום לקולט אדים מעל הכירה

למה מיקמתם את הכירה מתחת לחלון ??? לא עדיף מקום שיש בו אפשרות להתקין קולט אדים. יהיה קשה לנקות את החלון הזה שיפסוג את כל נתזי השמן, וקשה לי לראות איך פותחים חלון מעל כיריים שיש עליהם סירי בישול רותחים...

fireman

New member
איך לא שמתי לב לזה?

גז מתחת לחלון לא מתאים. זה יהיה או לבשל עם חלון סגור ולהחנק בפנים מחום או לנסות לבשל עם חלון פתוח ולהדליק את הגז מחדש כל 30 שניות. על הלכלוך על החלון אין מה להתחיל לדבר בכלל.

איריסג

New member
וואלה, צודק

איך לא שמתי לב לזה. אנחנו בחרנו למקם את הכיריים על האי - ולשים מעליהם קולט אדים.אבל זה כי המידות של האי אצלנו הן די גדולות (אורך של כ 2 מטר, רוחב עם הדלפק אכילה כ 1.4 ) אבל בכל מקרה - גם אם לא עושים אותם על האי - חייבים להרחיק אותם מחלון ולעשות להם קולט אדים, אחרת זו זוועה.

נראה טוב מאוד

לפי דעתי הא חוסם את כל ה"אויר" במטבח אם את אוהבת להיות במטבח הרבה זמן זה בשלב מסוים יפריע לך למרות שהמטבח גדול אולי תוכלי ליצור לך על קיר ליד שולחן מתקפל לפינת אוכל קטנה אם יש לכם צורך בהצלחה נראה יפה מאוד

למעלה