תכנון מטבח

Mariasha

New member
תכנון מטבח ../images/Emo122.gif

אנחנו צריכים להזמין מטבח ומתלבטים לגבי הגודל והמיקום של דברים. ישבנו עם מעצב של החברה, אבל יש דברים שאנחנו צריכים להחליט לבד. רצ"ב שתי תמונות: שירטוט וצילום של המטבח המתוכנן. ויש לי מספר שאלות: 1. האם כדי למקם את המכשירים אחרת? למשל לוותר על הארון לתנור ,ולשים את התנור מתחת לכיריים?לדעתי המטבח יוצא ארוך מדי. 2. מותר לשים כך את המקרר? הוא יוצא סגור מכל הכיוונים וגם רחוק מדי מהכיור... בבקשה, תעזרו לי. חג שמח!

hen128

New member
לדעתי...

מנסיון יש להרחיק את המקרר והתנור מפני שפותחים א המקרר והנור גם פתוח אז הם נתקעים זה בזה. את המקרר שימו בצד הכי קיצוני שמאלי אחריו ארון ואז את התנור והמיקרו

Mariasha

New member
הבעיה

שאם המקרר מרוחק מהשיש והכיור - לא נוח להוציא ממנו דברים. כי המקרר- זה מכשיר שמשתשמים בו הכי הרבה, ז"א שביום אני הולכת לעשות מס' קילומטרים בריצה מהמקרר לשיש ולכיור...

P u r p l e

New member
פרקטיות

לפי דעתי המטבח שלכם לא פרקטי. המקרר בשרטוט נפתח הפוך מקו המטבח דבר שמסרבל את השימוש. {מקרר צריך להיות ליד שיש - כדי לאפשר סידור והוצאת דברים בצורה נוחה} אני אישית גם לא אוהבת שהמקרר והתנור הם ביחד. אפשר לסדר אחרת שיהיה יפה ופרקטי, אבל קודם תחליטו עם עצמכם מה הכי חשוב לכם. לגבי מיקום התנור: אם אתם משתמשים בו הרבה אז תשאירו אותו גבוה - חבל על הגב
בהצלחה

Mariasha

New member
המקרר נפתח לכיוון הנכון

פשוט בתוכנה אין אפשרות של פתיחת דלת לצד אחר. איך אפשר להפריד בין המקרר והתנור בהגבלות של המטבח הזה?

0 אור 0

New member
מצטרפת לאלו שענו לפני

כדאי לסדר אחרת את הגישה למכשירי החשמל. כמה נקודות: הפתיחה של המקרר צריכה להיות לכיוון הקיר (כלומר שכשהמקרר פתוח אני נמצאת בתוך המטבח ויכולה להכניס ולהוציא דברים מהמטבח בלי להקיף כל פעם את הדלת ולהדחק לקיר). דבר שני חשוב מאד שליד התנור או מולו תהיה חתיכת שיש מספיק גדולה על מנת להניח תבניות חמות. כדאי להשאיר את התנור בגובה שנוח לעבוד - אצלנו זה בגובה 30 או 40 ס"מ , ומתחתיו מגירה גדולה לקערות ותבניות וזה מאד מאד נוח. לא כדאי נמוך יותר מזה. בדרך כלל מקובל לעצב מטבחי ר עם שני מוקדים - בצד אחד המקרר ובצד שני תנור עומד או ארון גבוה עם תנור ומיקרו - באמצע יש שני משטחי שיש (אחד גדול לעבודה והשני קטן יותר להנחת סירים ותבניות), את הכיריים אפשר קרוב לארון התנורים או בפינה (ואז יש ניצול טוב של הפינה)

orit281

New member
לא רק ארוך אלא גם קצת סגור

לטעמי יש מקום לשנות קצת. גבי התנור תניחי אותו מתחת לכירים ותורידי ארון אחד שיצא חצי גובה (זה יותר אופנתי וגם יותר יפה מהארון בילט אין המסורתי אגב גם יותר נוח) המקרר אם הדלת בכיוון המטבח זה בסדר יחסכו לך תיזוזים אבל למה את צריכה אותו ליד הכיור???? אי אפשר לסובב את המטבח לצד השני - שהמקרר יבוא היכן שהשולחן כרגע? יוצא שמי שנכנס לסלון גם רואה מולו קיר ענק (מקטין) וגם את כל הבלגן בכיור..

orit281

New member
בנוסף..

במקום פינת הישיבה את יכולה לעשות אי קטן שגם יהווה מקום לאכול וגם יאכסן ציוד ככה שתוכלי לוותר על ארון כלשהו

lank

New member
../images/Emo68.gifבמבט כללי

לא הספקתי ממש להתעמק בזה - אבל במבט כללי , המטבח לא מתוכנן נכון כמו שהצביעו על כך קודמי. אני הייתי מפרידה בין הארונות הגבוהים לארונות הנמוכים ואולי הופכת את הסדר. מכניסה את המקרר ואת הארונות הגדולים לאזור הפנימי , כך תהיה אשליה שהמטבח רחב וקצר יותר. בכל אופן - אני מבינה שיש חלון בקיר הצמוד. מה הן מידותיו והאם זה דבר מוגמר או ניתן לשינוי??? מקווה שאוכל להתעמק בזה יותר מאוחר ואז אנסה לעזור יותר.

Mariasha

New member
תודה על העזרה

עדיין אין חלון, יש קיר גבס שלא מגיע עד לתקרה. אני מנסה להמנע מלשבור את משטח העבודה ע"י ארונות ומקרר באמצע. הדבר ישבור אותו לחלקים קטנים ולא נוחים
חוץ מזה, שאם נעביר את המטבח לקיר השני, נצטרך להעתיק לשם את כל נקודות המים והגז...

Mariasha

New member
מבט מהסלון

עם שינויים במטבח. הארון של התנור והמיקרו אמור להיות סגור מהצדדים. תודה על העזרה!

Mariasha

New member
והמבטח עצמו עם שינויים

העברתי את הכיריים לפינה. אני דואגת שלא יהיה נוח לעבוד עם סירים גדולים. האמת שאני אוהבת יותר את התכנון הזה.

ER1000

New member
הייתי מנסה להגדיל את המטבח ע"ח

הסלון. אם לא ניתן: המטבח קטן ואת צריכה אשליית גודל. שימי את הכיריים מול החלון ואת התנור מתחת. את הכיור בין בין הכיריים למקרר. המנעי מארונות גבוהים. תוכלי לשים ארונות קלפה משני צידי החלון. זה מה שנראה לי עם מעט הנתונים.

Mariasha

New member
תוכנית סופית!!!

או לפחות כך אני מקווה. כיוון שאין אפשרות להעביר את המטבח לקיר אחר, או להכניס פנימה את המקרר, הנה התוצאה.

Mariasha

New member
לא רואים פה

אבל תליתי את המיקרו מעל השיש, ליד המקרר. קיצרתי את הארון, והמיקרו הוא כאילו המשך של הארון....

למעלה