מראש אמרתי, שצריך להכיר את
המשפחה.... אבל: אנשים, שלא מתכננים במקצועם, עם כל הרצון, מכירים דברים קיימים, שכבר ראו במקום אחר... התכנון זה תהליך, כאשר מארגנים את חיים מהתחלה עד הסוף. בתהליך הזה צד אחד הלקוח, המזמין, המשתמש בעתיד, צד השיני המקצוען, כדי לכוון לדבר טוב יותר, מה שהלקוח עוד לא מכיר...אם עושים את זה נכון... כאשר מתכננים מטבח חדש (לתקופה יחסית ארוכה) כדאי להיתייחס למקרר, למדיח, וכל שאר כלים כחלק מהחידוש... אף אחד לא קונה ז'קט חדש ויקר לחצעית ישנה... ומדובר בדברים הרבה יותר יקרים.. אף פעם לא הבנתי, למה קונים רהיטים יקרים וחדשים לסירים ישנים... לא מדברת על כלי הגשה, כי אלה לא צריכים להיות בתוך המטבח... סירים, סכום לבישול עיקר... לא פעם ראיתי, שמשקיעים 30-40 אלף שקל במטבח, ומכניסים את סירים הישנים, במקום לקנות סידרת סירים חדשה, בצורה מחושבת... הרבה יותר זול! כל זה אומרת, לא כדי לפגוע בכם, אלא לפתוח את העיניים שלכם, שאולי גם אפשר אחרת... בסוף אתם מחליטים, אבל תחליטו, כאשר יש לכם כל האופציות האפשריות... המטבח עבר שינוים גדולים בעשרים שנה אחרונה... לא בגלל מודה, אלא בגלל שינוי החיים... היום, כאשר הזמן שלנו יקר, צריך לארגן את תחזוקת הבית בצורה יעילה ביותר, כדי שישאר זמן לדברים חשובים. לפי דעתי, לבשל חשוב, בעצמי, גם במצבים קשים של עבודה הקפדתי לבשל, ולא ללכת למקדולדס... למסעדות הלכתי עם ילדי, כי זה טענוג אחר, אבל עד הצבא בני לא אכל המבורגר אף פעם! אוהבת לאכול טוב, לכן גם לבשל... אבל, לבשל טוב ובזמן סביר צריך יעילות רבה, לכן, במטבח לבזבז את הכוח "לטיולים" מיותר בעיניי. אם תלכו למטבח עכשיו ותבדקו את סדר האחסון, קלות הבישול, ואך אפשר לנקות בקלות, מוכנה להמר שיש מה לשפר אם תבדקו לעומק. לכן, מטבח גדול מדי ניקיון יותר יום-יום.. חמותי הראשונה לימדה אותי לבשל, ותאמינו לי, אוכל הונגרי לא הבישול הפשוט ביותר... לימדה אותי, שכאשר מבשלת, צריכה להתרכז אך לעשות את זה בחיסכון כוח מירבי...הבישול, כמו ריקוד...לכל צד יש חשיבות, לכל מרחק, לכל תנוע, לקצב... בסוף הבישול חוץ מהסיר שבתוכו האוכל, כל המטבח צריך להיות נקי - זה חלק מהסיפור... כך, בישלנו לעשרות אנשים במטבחון של בית הקיץ שלה, ולרגע לא הרגשתי, שחסר לי מקום.. אולי, אכתוב איזה תהליך של בישול יום חמישי (לשבוע) שתאבינו, בכל גיל אפשר לשכוח הרגלים ישנים, אם יש דרך יעילה יותר להגיע לאותם תוצאות... המטבח אחד מתכנון החשוב ביותר, לפי דעתי, אבל החשיבה מחדש לא יכול להיות רק בגדר הרהיטים.. מטבח חדש יכול לגרום לשינוים לטובה... אפילו הזדמנות מצויינת לחדש גם את ההרגלים... בכל אופן, לפי דעתי, כבשלנית, אוהבת סדר וניקיון, אבל לא השתגעתי כל הזמן לנקות, עיקר הדבר במטבח: 1. יכול לאחלס אוכל לשבוע (כי לאכול חשוב, אבל לבשל כול יום אין לי זמן) 2. שיהייה מקום לפרודוקטים יבשים ולקירור לשבוע, ולא יותר מזה, שיאחסנו בסופרמרקט, לא אצלי, אם יש יותר מידי אוכל בבית אוכלים יותר מידי, וזורקים יותר מידי... האימת אם אני זורקת חתיחת לחם או כל אוכל אחר, מרגישה אשמה... אוכל לא זורקים...ככה אמרה סבתא, וצדקה. 3. הסירים וכלים אחרים צריכים להיות מותאמות לצרכים, ואחד לשיני....כאשר עלינו לארץ כניתי כארה זכוכית בקותר 30, סיר גבה גם בקוטר שלושים, סיר נמוך בואתה קוטר, 2 מכסים לאלא שמתאים, מחבת 20 וסיר קוטר זהה אבל גבה 20, מכסה אחד לשניהם, ומחבת-בלינצ'ס דק. למקרר כופסאות פלסטיק לאחסון אוכל מוכן או לגבינות סט אחד 3 חלקים... עם אלה בישלתי כ:10 שנים... אף פעם לא הייה חסר לי כלום! אני יודעת שזה קיצוני, אבל תנסו פעם לעלות לארץ עם שתי ילדים קטנים ללא גרוש, תאבינו שגם זה אפשרי...
4. ברגע שמאורגן כל תהליך הבישול, אין צורך במשטחים רבים, כי אין אדם שעבר על משטח 3 מטר בוזמנית! חלק החיתוך-לכלוך בין הכרים לכיור, כי את רוב הדברים צריכים לנקות ברמה מסוימת, וגם את הידיים שלנו במשך הבישול. מוציא את הפרודוקטים מהמקרר ומאחסון היבש על משטח השמאלי. לוקחת את הדברים, שצריכה לנקות, לשתוף, לקלף. כאשר כל הזבל ירד, מאגנת את הפעולות... למשל צריכה לחתוך בצל, עגבניות, פילפל ירוק, בכמויות... אז לוקחת קרש חיתוך, מול החלון, וחותכת... לפעמים מסתקלת לסלון, לפעמים לסיר...נניח הבצל כבר בסיר על אש קטנה, ועוד מאט צריכה להוסיף את הפילפל, ואחר-כך את העגבניות... תמיד מתחילה על מה שצריך קודם...לא מכינה את העגבניה כאשר מתחילים אם הבצל...זה כלום לחשוב, אבל אם לא חושבים 2 צלחות לשתוף עוד...בקיצור, מהמרקק על המשטח, מהמשטח לתוך הסיר... אם בשביל זה צריך יותר מאשר פעמים 60 ס"מ? בטח שלא... כאשר כבר כל דבר בסיר, מנקה את המשטח בצד שמול, ולכאן אפשר להוציא את אוכל המוכן מהתנור, וגם מעל הכרים....אם צריכה להכין 20 צלחות לסלטים שונים, אז מאחסנת אותם על הדלפק... תהרגו אותי, אם צריכה להשתמש בעוד ועוד שטחים... OK להיום זה מספיק....