תכנון מטבח

תכנון מטבח

שלום לאווה (היקרה!!) ולכל הנוכחים! יש לנו מטבח בצורת חי"ת ואנחנו בשלב התיכנון. הגענו למשהו שנראה לנו נחמד, ונשמח לדעתכם. תמונה ראשונה - קיר א' וקיר ב'. שחר
 
עוד תמונה

הפעם קירות ב' ו-ג'. שימו לב שאחרי יחידת הבילט-אין בא, כמובן, המקרר, והקיר מסתיים בקיר נישה עבורו.
 

TalHai

New member
מספר הערות

1, וויטרינה מעל הגז, יכול להתלכלך 2, התנור מאוד רחוק מהגז השאלה אם זה פונקציונלי 3, איפה המתקן ליבוש כלים? 4, אולי כדאי להחליף בין הגז לכיור 5, האם בצד השמאלי יש לך קיר?
 
תגובות

תודה על ההערות, 1. לגבי הויטרינות, אנחנו שוקלים... 2. האם יש צורך בקירבה בין הגז לתנור? אני לא מעבירה ביניהם דברים. 3. מתקן ייבוש - לאור העובדה שיש (=יהיה) מדיח, יש לייבש רק כלים גדולים - על השיש משמאל לכיור, בתחום החלון. 4. החלפה בין הגז לכיור - שקלנו, אבל היה נראה לי יותר בעייתי לנקות חלון מאדי הבישול. 5. משמאל יש קיר, עם נישה למקרר (כלומר, בנוסף על הקיר האפור המשורטט יש קיר ניצב לו המסתיר את המקרר. אשמח להערות נוספות!
 
מידות, וסיפור משפחתי...

בלי זה מאוד כללי................ התכנון גם "טיפול" פסיכולוגי....
 
הבעיה מהותי יותר, אבל......

1. ממש תיפשי הוויטרינה 2. בין התנור לגז אין קשר ממש. אוכל מסוים הולך לתנור, אחר מתבשל על הכרים... לכרים יש קשר לכיור יותר - המשטח בינהם הכי פעיל, הכי "מלוכלך" 3. הכיור היום הרבה פחות לשתיפת כלים, יותר לניקוי החומרים... שתיפת כלים במדיח, לכן, גם אין צורך בשום מתקן עליון. לכמה כוסות או סכום ישנם מתקנים גלוים, יפים... גם זה קשור לתפיסה אחרת... 4. להחליף לא עוזר, צריך לקרב אחד לשיני... אבל לא כך מתחילים... אז, אם מתחילים נכון, הכל צריך להסתדר נכון.
 
דעתי - בלי להכיר את המשפחה...

שכמובן חשוב מאוד, לכן, מה שכותבת כללי למדי, מיצג איזה תפיסת תכנון של ימינו... 1. התכנון סטנדרטי למדי 2. תפיסת תכנון מיושנת, שעבר זמנו 3. בלי להתיחס למקרר טעות פונקציונאלי וויזואלי (אנשים יכולים להחליט על סוג מקרר בשלב תכנון המטבח, ולא נכון, שמחליפים מקרר כל שיני וחמישי. גם בארץ, כמו בחלק המאורגן של העולם, יש סטנדטים של מידות, כאשר עומק המקרר 60 ס"מ (ללא דלתות), ורוחב שלהם 91 ס"מ.... מקררים מצויינים, גם אמנה, גם ג'נרל אלקטריק. גובה המקרר 180 וצריך להתיחס לזה גם) 4. חסר, לפי דעתי מקום לאחסון פרודוקטים יבשים. יותר נחון לשים על יד המקרר את ארון המזווה לפרודוקטים יבשים, כי הם שייכים לפונקציה של איחסון. 5. לא יודעת, מה המשך סצד השיני... למטבח יש קשר חשוב לחלל הפתוח. הסיום מה שרואים לא עונה לשום קרטריון של תכנון. 6. אי סדר פונקציונאלי בבישול... כרים מתחת לויטרינה זה מצחיק... מי שתכנן לא בישל בחיים שלו (הימור קל, שגבר... שם את הוויטרינה שיראו מהסלון, לא משנה, שגם את הסירים רואים...) מרחק בין הכיור לכרים גדול מדי פסטה לא כדאי לבשל במטבח הזה. 7. כיור מתחת לחלון! יופי! "שהמפגרת", שעושה כלים יכול להסתקל החוצה! או מה זה שתות הזאות? 8. מי שמבשל באונש, עם גב על כל המתרחש בחלל המרכזי 9. פתיחת הדלתות - יש לנו פטנטים נוחים יותר 10. אין צורך בארונות עליונים גבהים, מפני שבארונות התחתונים יש מקום לכל דבר, אם פרזולים מתאימים. 11. כל המטבח היום תחושה קלה יותר, ארונות נמוכים יותר, שטח פעולה נוחה...עם מבט לעשר שנים הבאים, ולא מה שהיו........... בקיצור....זה לא זה - לפי דעתי.
 
הכיון לפי דעתי....

1. צד אחד של מקרר עמק 60 רוחב 91 ארון מזווה בגבה המקרר 180 2. בצד שיני תנור, מקרוגל ומגירות, עד גובה 140 בלבד 60+40 מתחת מגירה וצוקל 3. במקום גז (אלטי זכן בימינו) כרים כרמי בפינה השמאלי, חלק גדול מול, חלק קטן עובר מעל הפינה (עדין נוח מאוד) 4. בצד שול מעבר לכרים, ארון עליון שטוח עד הפינה, בגבה UK=120 וOK=160 אורך 120 בערך. 5. בין הכיור (בצד ימין) לבין הכרים מתחת לשיש: מדיח 60 6. כיור + שתיפה + משטח כלים בודדים 7. מתחת לחלון משטח הכנה או הגשה עד הדלפק 8. מטבח יותר גדול בלאגן גדול יותר....איחסון, בישול, הכנה-הגשה, וזה-זה 9. מעל חלק הכיור ארון עליון שטוח (קלפה) מגבה 140 עד 180 10. דךפק אוכל גדול, כי כאן יושבים הכי הרבה, לא יזור כלום! מטבח ב: 15 שקות + 30 שנה כמובן, כל זכויות היוצרים שמורות.... אתם יודעים.....
 
תגובות ופרטים

תודה, אווה, על ההשקעה! התכנון נעשה תוך התייעצות עם מעצבי מטבחים של חברות מטבחים. 1+2. סטנדרטי ומיושן - זה רע, בהכרח? אני אוהבת דברים סטנדארטיים. 3. בחרנו כבר מקרר, לא הראיתי אותו פה כי אין בתוכנה מקרר מתאים, אבל הוא תופס את הנישה שיש בפינה, ועומקו 70. מידות וחלוקת המקום - אורך כל צלע של המטבח כ-3 מטרים. יש לנו מקפיא (אלו הרגלי הבישול שלי) והוא מסומן בתרשים בלבן, ליד ה-BI. יש צורך במדיח. היחס לסלון - הקיר הנראה, במיוחד, הוא הקיר של החלון. הקיר של המקרר הוא ההנסתר ביותר, לכן אני מתכננת לשים שם את המקפיא (שהוא לבן ולא אינטגרלי). אנחנו כרגע חיים עם מטבח עם קצת פחות משטח עבודה ממה שציירת - וזה לא מספיק לי, ואני נעזרת בשולחן כדי להשלים את החסר. כך גם מבחינת ארונות - אני חייבת ארונות עליונים כי הארונות התחתונים, אם נוריד מדיח ומקפיא, לא מספיקים לי לכלום ויש לי ארון בגדים 2 דלתות מלא בכלי הגשה ומזון יבש, בינתיים. אני צריכה יותר מקום. הרגלים - אנחנו כרגע אוכלים בפינת האוכל, ולא במטבח. שנינו רגילים לזה, אז לא נורא מבחינתנו שאין דלפק אכילה במטבח. ניסיתי לעשות כל מיני טריקים כדי להצליח לאחסן הכל בלי ארונות עליונים או עם פחות ארונות עליונים - ולא ממש הצלחתי. אבל על ארונות הזכוכית מעל לכיריים - אפשר לוותר. שחר
 

TalHai

New member
מילת המפתח היא נוחות-

אם זה נוח לך זה הכי חשוב לכן כל עיצוב צריך להיות פרטני...
 
מראש אמרתי, שצריך להכיר את

המשפחה.... אבל: אנשים, שלא מתכננים במקצועם, עם כל הרצון, מכירים דברים קיימים, שכבר ראו במקום אחר... התכנון זה תהליך, כאשר מארגנים את חיים מהתחלה עד הסוף. בתהליך הזה צד אחד הלקוח, המזמין, המשתמש בעתיד, צד השיני המקצוען, כדי לכוון לדבר טוב יותר, מה שהלקוח עוד לא מכיר...אם עושים את זה נכון... כאשר מתכננים מטבח חדש (לתקופה יחסית ארוכה) כדאי להיתייחס למקרר, למדיח, וכל שאר כלים כחלק מהחידוש... אף אחד לא קונה ז'קט חדש ויקר לחצעית ישנה... ומדובר בדברים הרבה יותר יקרים.. אף פעם לא הבנתי, למה קונים רהיטים יקרים וחדשים לסירים ישנים... לא מדברת על כלי הגשה, כי אלה לא צריכים להיות בתוך המטבח... סירים, סכום לבישול עיקר... לא פעם ראיתי, שמשקיעים 30-40 אלף שקל במטבח, ומכניסים את סירים הישנים, במקום לקנות סידרת סירים חדשה, בצורה מחושבת... הרבה יותר זול! כל זה אומרת, לא כדי לפגוע בכם, אלא לפתוח את העיניים שלכם, שאולי גם אפשר אחרת... בסוף אתם מחליטים, אבל תחליטו, כאשר יש לכם כל האופציות האפשריות... המטבח עבר שינוים גדולים בעשרים שנה אחרונה... לא בגלל מודה, אלא בגלל שינוי החיים... היום, כאשר הזמן שלנו יקר, צריך לארגן את תחזוקת הבית בצורה יעילה ביותר, כדי שישאר זמן לדברים חשובים. לפי דעתי, לבשל חשוב, בעצמי, גם במצבים קשים של עבודה הקפדתי לבשל, ולא ללכת למקדולדס... למסעדות הלכתי עם ילדי, כי זה טענוג אחר, אבל עד הצבא בני לא אכל המבורגר אף פעם! אוהבת לאכול טוב, לכן גם לבשל... אבל, לבשל טוב ובזמן סביר צריך יעילות רבה, לכן, במטבח לבזבז את הכוח "לטיולים" מיותר בעיניי. אם תלכו למטבח עכשיו ותבדקו את סדר האחסון, קלות הבישול, ואך אפשר לנקות בקלות, מוכנה להמר שיש מה לשפר אם תבדקו לעומק. לכן, מטבח גדול מדי ניקיון יותר יום-יום.. חמותי הראשונה לימדה אותי לבשל, ותאמינו לי, אוכל הונגרי לא הבישול הפשוט ביותר... לימדה אותי, שכאשר מבשלת, צריכה להתרכז אך לעשות את זה בחיסכון כוח מירבי...הבישול, כמו ריקוד...לכל צד יש חשיבות, לכל מרחק, לכל תנוע, לקצב... בסוף הבישול חוץ מהסיר שבתוכו האוכל, כל המטבח צריך להיות נקי - זה חלק מהסיפור... כך, בישלנו לעשרות אנשים במטבחון של בית הקיץ שלה, ולרגע לא הרגשתי, שחסר לי מקום.. אולי, אכתוב איזה תהליך של בישול יום חמישי (לשבוע) שתאבינו, בכל גיל אפשר לשכוח הרגלים ישנים, אם יש דרך יעילה יותר להגיע לאותם תוצאות... המטבח אחד מתכנון החשוב ביותר, לפי דעתי, אבל החשיבה מחדש לא יכול להיות רק בגדר הרהיטים.. מטבח חדש יכול לגרום לשינוים לטובה... אפילו הזדמנות מצויינת לחדש גם את ההרגלים... בכל אופן, לפי דעתי, כבשלנית, אוהבת סדר וניקיון, אבל לא השתגעתי כל הזמן לנקות, עיקר הדבר במטבח: 1. יכול לאחלס אוכל לשבוע (כי לאכול חשוב, אבל לבשל כול יום אין לי זמן) 2. שיהייה מקום לפרודוקטים יבשים ולקירור לשבוע, ולא יותר מזה, שיאחסנו בסופרמרקט, לא אצלי, אם יש יותר מידי אוכל בבית אוכלים יותר מידי, וזורקים יותר מידי... האימת אם אני זורקת חתיחת לחם או כל אוכל אחר, מרגישה אשמה... אוכל לא זורקים...ככה אמרה סבתא, וצדקה. 3. הסירים וכלים אחרים צריכים להיות מותאמות לצרכים, ואחד לשיני....כאשר עלינו לארץ כניתי כארה זכוכית בקותר 30, סיר גבה גם בקוטר שלושים, סיר נמוך בואתה קוטר, 2 מכסים לאלא שמתאים, מחבת 20 וסיר קוטר זהה אבל גבה 20, מכסה אחד לשניהם, ומחבת-בלינצ'ס דק. למקרר כופסאות פלסטיק לאחסון אוכל מוכן או לגבינות סט אחד 3 חלקים... עם אלה בישלתי כ:10 שנים... אף פעם לא הייה חסר לי כלום! אני יודעת שזה קיצוני, אבל תנסו פעם לעלות לארץ עם שתי ילדים קטנים ללא גרוש, תאבינו שגם זה אפשרי...
4. ברגע שמאורגן כל תהליך הבישול, אין צורך במשטחים רבים, כי אין אדם שעבר על משטח 3 מטר בוזמנית! חלק החיתוך-לכלוך בין הכרים לכיור, כי את רוב הדברים צריכים לנקות ברמה מסוימת, וגם את הידיים שלנו במשך הבישול. מוציא את הפרודוקטים מהמקרר ומאחסון היבש על משטח השמאלי. לוקחת את הדברים, שצריכה לנקות, לשתוף, לקלף. כאשר כל הזבל ירד, מאגנת את הפעולות... למשל צריכה לחתוך בצל, עגבניות, פילפל ירוק, בכמויות... אז לוקחת קרש חיתוך, מול החלון, וחותכת... לפעמים מסתקלת לסלון, לפעמים לסיר...נניח הבצל כבר בסיר על אש קטנה, ועוד מאט צריכה להוסיף את הפילפל, ואחר-כך את העגבניות... תמיד מתחילה על מה שצריך קודם...לא מכינה את העגבניה כאשר מתחילים אם הבצל...זה כלום לחשוב, אבל אם לא חושבים 2 צלחות לשתוף עוד...בקיצור, מהמרקק על המשטח, מהמשטח לתוך הסיר... אם בשביל זה צריך יותר מאשר פעמים 60 ס"מ? בטח שלא... כאשר כבר כל דבר בסיר, מנקה את המשטח בצד שמול, ולכאן אפשר להוציא את אוכל המוכן מהתנור, וגם מעל הכרים....אם צריכה להכין 20 צלחות לסלטים שונים, אז מאחסנת אותם על הדלפק... תהרגו אותי, אם צריכה להשתמש בעוד ועוד שטחים... OK להיום זה מספיק....
 
למעלה