תכנון מיזוג בדירת קבלן בבנייה
היי,
אנחנו בתהליך בניה של דירת קבלן.
ואני לא מצליח להחליט מה כדאי ונכון מבחינת מיזוג הדירה.
ההפרש בסכומים בין ההאפשרויות המוצעות הוא לא מבוטל.
כרגע הקבלן מציע 4 אפשרויות אבל אנשי מיזוג אחרים הציעו גם דברים נוספים.
לצורך הדיון ההצעות מהקבלן הם:
1. מיני מרכזי של אלקטרה EMD+55 בכ 12-13 אלף
2. VRF של היטאצי עם מעבה 6 כוח סוס ומאייד אופקי נסתר 6 כוח סוס בכ 19 אלף
3. VRF של היטאצי עם מעבה 8 כוח סוס, 5 מאיידים אופקים נסתרים, מתוכם 3 של 1 כוח סוס , 1 של 1.5, ועוד אחד של 4 לסלון מטבח. פה כבר מדובר על כ 49 אלף
4. VRF של מיצובישי בדומה להצעה הקודמת למרות שנראה לי קצת פחות כוח סוס מהנתונים. עם יחידות לא נסתרות בחדרי שינה כ 46. עם יחידות נסתרות כ 54.
אופי השימוש הוא רגיל אני מניח למשפחה עם 2 ילדים.
בקיץ הישראלי משתמשים במיזוג כי אין ברירה, גם בלילות.
החסרונות של אפשרויות 3,4 הן שהם יקרות יותר מפי 2 מהאפשרויות הסטנדרטיות וכנראה גם יותר מורכבים טכניים מבחינת התקנה ותחזוקה.
יתרונות אפשרויות 3-4 ממה שאני מבין הם:
1. חסכוני בחשמל ולא ממזג את כל הבית שאין צורך. בהפרש כסף כזה בהתקנה תוך כמה שנים זה משתלם דבר כזה???
2.השליטה בכל חדר נותנת טמפטורה יותר קרובה למה שביקשת. בתור אחד שמעולם אל גר עם מיזוג מרכזי אלא רק עם פתרונות מזגן בכל חדר, כמה משמעותי ההבדל הזה?? או שזה אותו דבר וברגע שהגענו לטמפרטורה זה שקול?
מה דעתכם?
אני שומע הרבה על מזגני סמסונג לאחרונה, זה כיוון ששווה לשקול כחלופה להיטאצי\מיצובישי? המחירים דומים?
אשמח לעצות,
תודה
היי,
אנחנו בתהליך בניה של דירת קבלן.
ואני לא מצליח להחליט מה כדאי ונכון מבחינת מיזוג הדירה.
ההפרש בסכומים בין ההאפשרויות המוצעות הוא לא מבוטל.
כרגע הקבלן מציע 4 אפשרויות אבל אנשי מיזוג אחרים הציעו גם דברים נוספים.
לצורך הדיון ההצעות מהקבלן הם:
1. מיני מרכזי של אלקטרה EMD+55 בכ 12-13 אלף
2. VRF של היטאצי עם מעבה 6 כוח סוס ומאייד אופקי נסתר 6 כוח סוס בכ 19 אלף
3. VRF של היטאצי עם מעבה 8 כוח סוס, 5 מאיידים אופקים נסתרים, מתוכם 3 של 1 כוח סוס , 1 של 1.5, ועוד אחד של 4 לסלון מטבח. פה כבר מדובר על כ 49 אלף
4. VRF של מיצובישי בדומה להצעה הקודמת למרות שנראה לי קצת פחות כוח סוס מהנתונים. עם יחידות לא נסתרות בחדרי שינה כ 46. עם יחידות נסתרות כ 54.
אופי השימוש הוא רגיל אני מניח למשפחה עם 2 ילדים.
בקיץ הישראלי משתמשים במיזוג כי אין ברירה, גם בלילות.
החסרונות של אפשרויות 3,4 הן שהם יקרות יותר מפי 2 מהאפשרויות הסטנדרטיות וכנראה גם יותר מורכבים טכניים מבחינת התקנה ותחזוקה.
יתרונות אפשרויות 3-4 ממה שאני מבין הם:
1. חסכוני בחשמל ולא ממזג את כל הבית שאין צורך. בהפרש כסף כזה בהתקנה תוך כמה שנים זה משתלם דבר כזה???
2.השליטה בכל חדר נותנת טמפטורה יותר קרובה למה שביקשת. בתור אחד שמעולם אל גר עם מיזוג מרכזי אלא רק עם פתרונות מזגן בכל חדר, כמה משמעותי ההבדל הזה?? או שזה אותו דבר וברגע שהגענו לטמפרטורה זה שקול?
מה דעתכם?
אני שומע הרבה על מזגני סמסונג לאחרונה, זה כיוון ששווה לשקול כחלופה להיטאצי\מיצובישי? המחירים דומים?
אשמח לעצות,
תודה