אצלינו זו קצת בעיה
יש לנו עסק פרטי, שנמצא במבנה שבו אנחנו גרים, והכל מתערבב עם הכל.
בבסיס, אני לא משלמת מהכרטיס של העסק עבור מוצרים שמיועדים לבית, אלא אם מדובר בפירות, ירקות וכו׳, דברים שמשתמשים בהם גם במאפייה.
בעבר כשהיינו שכירים עבדתי עם תקציב שבועי שהשתדלתי מאוד לא לחרוג ממנו, וזה היה אחלה.
בחשבון הפרטי ביטלנו את האפשרות להיכנס למינוס. אני חושבת שזה צריך להיות חובה בכל בית. המינוסים האלה הם בדיוק מה שעוזר לבנקים להמשיך לשגשג.
לגבי תפריט שבועי,
אני לא מכינה כזה, כי אני אוהבת לראות איזה ירקות ופירות יש למכירה, הרבה פעמים יש דברים עונתיים ואני מחליטה באותו רגע שאכין מהם משהו. למשל השבוע מצאתי המון גזרים צבעוניים שממש קראו לי לקחת אותם, ולא חשבתי על מתכון מסודר לפני כן.
אבל בבסיס, אני תמיד קונה מספיק ירקות ופירות, פחמימות כלשהן, קטניות ותחליפי בשר. מה שטוב בתחליפי בשר במקרה שלי, זה שחיי המדף שלהם ארוכים משמעותית מאשר של מוצרים מהחי. כך למשל אני קונה גוש גדול של חצי קילו טופו, והוא טוב לשלושה שבועות בערך, ולא חייב להשתמש בכולו בבת אחת.
אני משתדלת לא לקנות מזון שעבר דרך ארוכה במטוס, אלא מנסה להעדיף ירקות מגידול מקומי, או מהולנד/צרפת. בדרך כלל זה גם יותר זול מאשר שעועית ירוקה שהגיעה ממצרים, או בטטות מארצות הברית. בחודשים האחרונים אני גם עובדת המון עם ירקות שלא עבדתי איתם עד עכשיו, וזה מעניין וטעים.
אני לא מקפיאה אוכל, ולא קונה כמעט מזון קפוא, למעט גלידה. לעיתים רחוקות קונה ירקות שאין תמיד טרי כמו פול ירוק למשל קפוא.
אבל אני לא נגד באופן עקרוני, במיוחד אם את עסוקה ועמוסה וזה עוזר לך לעבור את השבוע בקלות.
אני משתדלת לא לקנות מזון שמגיע באריזות פלסטיק, גם זה מייקר את המחיר, למרות שזה מאוד נוח. למשל בסופר המקומי מוכרים פירות שכבר חתוכים לקוביות כמו מנגו, אבטיח ומלון, וקופסה של 200-250 גרם עולה כמו מלון שלם למשל (וזה חוץ מהזבל המיותר שזה יוצר). אם יש לך אפשרות להגיע לשוק למשל אחת לשבוע זה נהדר.
מרקים- אני בעד לאכול מרק מתי שרק אפשר, ואפשר להכין מכל הירקות שמוצאים במקרר. אני מכינה אחת לשבוע ציר ירקות שבו אני משתמשת לתבשילים ומרקים. זה הכי קל ופשוט להכין אותו, ואחר כך לחלק לקופסאות שאפשר להכניס למקרר או להקפיא לשימוש עתידי.
ואז כל מה שאת צריכה זה קצת ירקות, לבשל אותם, להוסיף מים, ציר ותבלינים, ואחר כך לטחון בבלנדר ידני- יעיל במיוחד עם ילדים בררנים שלא רוצים ירק ספציפי.
קטניות- מאוד בריאות וזולות.
אבל לך יש כמה ילדים ולי יש רק אחד, והוא אוכל רק חלק ממה שאנחנו אוכלים, אז בשבילו אני כן מתכננת.
אולי בכל זאת יעזור לך..