תכנון מרכז לעמותה....

endar2805

New member
תכנון מרכז לעמותה....

שלום לכולם... לא יודע אם אתם זוכרים אבל לפני כמה חודשים פרסמתי כאן הודעה על כך שאני (בתור סטודנט לאדריכלות פרויקט בלימודי) מתכנן מרכז קהילתי של העמותה שכולל מעון יום, מרכז מידע, מרכז תמיכה ומשרדים (בשטח שנתנו לנו בבת-ים). הנה תמונות מהטיוטות הראשונות של הפרויקט... מקווה שתהנו!

justme007

New member
אז מה ככ מיוחד במבנה?

מה שונה במבנה שאתה מתכנן לבין כל מבנה אחר? האם חשבת על התכולה בפנים? או שהפרוייקט הוא רק לצרכי מבנה חיצוני בלבד?

endar2805

New member
מה ששונה...

המבנה מתוכנן ספציפית לאותה מטרה וכל העיצוב שלון מושפע מהצורך בתנועה ברורה וסדר, הגבלת ניידות באזורים מסויימים וחיבור בין הפונקציות השונות שהעמותה מציעה במקום אחד. העיצוב הוא כוללני כלומר תכנון הפנים כמו החוץ...

justme007

New member
כן אבל האם חשבת:

שהחדרים בפנים צריכים להיות עם הרגשה של בית ולא הרגשה של מקום זר וקר. אני חושבת על אמא שלי, שאם הייתי צריכה לשים אותה במעון יום. אני חושבת שהייתי רוצה שהמבנה בפנים יזכיר לה את הבית. כך שהתכולה והעיצוב פנים הרבה יותר חשוב מהמבנה החיצוני - האם זה גם חלק מהפרוייקט? או שנסחפתי?

justme007

New member
ועוד משהו

אמא מאוד אוהבת לעבוד בגינה, וזה תעסוקה נהדרת עבורה. אז אם כבר אתה מתכנן בתיאוריה מבנה, אז החופשיות בחוץ בגינה חשובה לא פחות:)

טיקו1

New member
בית לעמותה

באמת נראה כחלום. אגב, מה הכוונה במלים:בשטח שנתנו לנו בבת ים"? הלוואי ויהיה תורם ונוכל "להרים" פרויקט כזה או דומה לו. הייתי במ במלברון,אוסטרליה, ושם העמותה פועלת מתוך בית רחב ידיים שקבלו כתרומה... בהצלחה. רותי

למעלה