תכנון ערים ואזורים

תכנון ערים ואזורים

היי, באילו מקומות בארץ ניתן ללמוד לתואר שני בתכנון ערים ואזורים? עד עכשיו ידעתי רק על הטכניון, ולאחרונה הבנתי שיש מסלול דומה גם בירושלים. מהן אפשרויות התעסוקה בתחום זה אח"כ? (התואר הראשון שלי אינו רלוונטי - הנדסת תוכנה - אבל יש לי היכרות טובה עם מערכת התכנון בארץ, כולל הגשת התנגדויות מפורטות לתוכניות בנייה ופיתוח מספר פעמים בשנים האחרונות. הנושא הרבה יותר מעניין אותי מהנדסת התוכנה..). מקווה שהנושא רלוונטי לפורום.
מראש.

שלום עמית

אורח נכבד בפורום שלנו
זה בהחלט הפורום אבל אולי גם פורום סטודנטים תוכל לקבל תשובות. לצערי אני לא מכירה היטב את כל המסלולים בכל המקומות, אולי יגיע מישהו שמכיר, בכל מקרה, אני יכולה לשלוח אותך לקישור בו מרוכזים קישורים לכל המחלקות לגיאוגרפיה ואז תוכל בקלות לעבור על המסלולים. אג"י - אתר האגודה הגיאוגרפית. בפנים יש קישורים לאתרים של כל המחלקות. בעניין אפשרויות עבודה, נראה לי שאתה מכיר את התחום יותר ממני, אבל מה שעולה לי כרגע זה שבכל עירייה או רשות מעסיקים גיאוגרפים בתחומי תכנון. הייתי מציעה לך ללמוד GIS, אולי בגלל הרקע שלך במחשבים תוכל אפילו ללמוד הרבה לבד.אני לא מכירה כל כך את האפשרויות, אבל מקווה שאולי עזרתי מעט.אולי גם בחברות בנייה ותכנון הנדסי... מכיר את האתר הזה? משתמשי GIS וגם זה.

micpri

New member
תכנון ערים כתואר שני קיימים

בירושלים ובטכניון (עד כמה שידוע לי). אני למדתי בירושלים לפני כ-5 שנים ומאז חברי פרושים במשרדי המממשלה השונים במחלקות התכנון, בעמותות המעסיקות מתכננים (דוגמאת החלה"ט), ובמשרדים פרטיים של אדריכלים, מתכנני כבישים, מתכננים סביבתיים ועוד. כמובן, ניתן גם להכנס לתחום ה-GIS אבל אז התואר השני לא צריך להיות דווקא תכנון ערים, אלא המחלקה לגיאוגרפיה, בהתמחות בGIS.

למעלה