תכנון פיננסי ביתי

• פותח הנושא kimo
  • פורסם בתאריך

kimo

New member
תכנון פיננסי ביתי

מישהו מכיר גוף אזר נותן יעוף למשק בייתי איך לנהל את משק הבית הפיננסי על מנת לשרוד תקופה כזו בלי חברות אישית עם מנהל הבנק...?

אהובה.א

New member
קימו

הדרך היחידה לשרוד את הימים הבאים , שאני מבינה שקשים בשבילך , היא בכמה דרכים - 1. לא לקנות כשאין לך כסף. אתה לא חייב להיכנס לכל חנות ולצאת עם שקיות. 2. נסה להימנע מקניות כפיתיות. קנה רק את הנחוץ. 3. אם קורה למשל , שאתה צריך לחדש רהיט כלשהוא , חכה עם זה. ניתן עדיין להשתמש עם מה שיש. 4. קח את כרטיס האשראי מהאישה ושים אותו במקום שלא ניתן למצוא. אפילו גזור אותו. תמיד תוכל לבקש חדש. מקסימום תשלם 20-25 שקלים על חידוש. אבל זה ימנע ממנה לבזבז. 5. כשאתה נכנס לקניות ברשתות , קנה רק את מה שבמבצע. אל תתפתה לקנות מעבר לכך. הרשתות מחכות לפריירים שנכנסים לחנות עם מוצרי החדירה שלהם , וממלאות סל. 6. לגבי הבנק - אני קיבוצניקית וחשבוני מתנהל בקיבוץ. אבל , נסה להימנע להכניס כספים מיותרים לבנק. הריבית בבנק למצב חיובי בבנק נמוכה יחסית למצב שלילי. והיום עדיף לשים את הכסף מתחת למזרן.
בהצלחה

kimo

New member
היינו שם...

העיניין הוא שאפילו החודשים שאנחנו מרגישים שאנחנו מצטמצמים למינימום מיחייה (ותאמיני לי שמינימום מחייה בעיר, בגוש דן זה ממש לא קצת...) הכסף כאילו זורם לנו בין האצבעות. ובאמת באמת שאנחנו לא מבזבזים. כי אם הכסף היה בורח, אבל היינו מרגישים שאנחנו מבלים, יוצאים, אוכלים במסעדות, מבזבזים אז לא היה מה לומר, אבל אם אנחנו מרגישים שאנחנו מצטמצמים - ועדיין... אז כמו שקוראים לזה בשפה היותר מקצועית - משהו בעייתי בתזרים המזומנים... בגלל זה אני רוצה שמישהו אחר, מהצד, מקצועי וניטרלי ( אולי דברים שאנחנו חושבים לחיוניים הם מותרות...) ייתן דיעה אני יודע שזה קיים. יש אפילו איפה שהוא קורסים שמלמדים אנשים לנהל את משק הבית הנחת יסוד - אנשים לומדים תארים שלמים על איך לנהל תקציבים של חברות - את כנראה שצריך גם ידע באיך לנהל תקציב ביתי - לשרוד ימים קשים ואפילו "לגדול"

dazer

New member
חלק מהעצות שלך מקומם

כמו למשל: קח את כרטיס האשראי מהאשה. אם זאת הייתה בדיחה אז מילא, אבל אם זו לא בדיחה כנראה שמשהו מאוד לקוי אצלך בהבנת הזוגיות...עצה אחרת שלך איננה מקוממת אלא פשוט לא נכונה: אין שום טעם לקנות מוצרים במבצע אך בגלל שהם במבצע! חשוב לקנות רק מה שברשימה. מי שלא הולך עם רשינמה, קונה הרבה דברים שהוא לא צריך! ואת זה אומרים מומחים לצרכנות ושיווק.

osnatyD

New member
אני חייבת להגיב

מה רק נשים במזבזות. אצלנו דווקא אני אחראית על התקציב ובעלי כמעט ולא יודע מה קורה בחשבון בנק. פשוט כי לי יש אינטרנט בעבודה ולו אין. אז מה, זה אומר שאני מבזבזת בלי חשבון כי הוא לא יודע? אני מאוד מקווה שזה נאמר בצחוק. אם זה נאמר בצחוק ניתן להוסיף
כדאי שיהיה ברור אסנת

אהובה.א

New member
אוסנת, לא ראית?

הוספתי בסוף המילים שכתבתי חוצמזה , לא התכוונתי שקונים רק במבצעים. התכוונתי שאם אתה נכנס לרשת לקניות . תקנה את הדבר שאתה צריך רק אם הוא במבצע. לעשות סקר שווקים - זאת לא בושה וזה אפילו רצוי. יודעת , אגב , שבארה"ב לקוח ייסע 5-10 מיילים נוספים בשביל הפרש של כמה סנטים? כי אלה לא עושים חשבון לדלק. אבל יעשו חשבון לכמה אגורות שגובים מהם יותר. אני זוכרת , שלפני 20 שנה הקפה בארה"ב עלה בחמישה סנט. אנשים לא קנו קפה. הקפה הוחרם לגמרי עד שהורידו אותו שוב. זה מה שצריך לעשות לרשתות שמעלות מחירים או מפקיעים מחירים. לא להיכנס אליהן שוב. להחרים אותן לגמרי.

למעלה