תכנון רשת בדירה משופצת

יעל גגג

New member
תכנון רשת בדירה משופצת

אנחנו עומדים לערוך שיפוץ גדול בבית. כיוון שמדובר גם על הרמת בלטות ושינוי קירות, זה אומר גם חיווט מחדש של הרשת הביתית.
אני מצרפת תרשים גס של הבית, מצויין בו הממד (קירות בטון), המיקום המיועד של ארון השירות לחשמל והמקום שנראה לי שבו צריך להיות הראוטר עם הכניסות של כבלי הרשת אליו.
הבנתי שכדאי להשתמש בכבלים מסוג cat6...
הבנתי גם שמרבית האנשים ממקמים את הראוטר ליד ארון השירות.
אבל אצלנו, כמו שאפשר לראות בתמונה, ארון השרות הוא ממש בצד הבית, לידו קיר ממד, ולחדר הזה יש גם דלת.
נראה לי שהראוטר צריך להיות במקום יותר בעל מרחב לשידור בבית, לא?
לא כל המחשבים אצלנו מחוברים בו זמנית לראוטר. הרוב עובדים בwifi, כרגע ראוטר רגיל של בזק עם 4 כניסות מספיק לנו.
מה שכן. כרגע הראוטר ממוקם באיזור דלת הכניסה של הבית, וזקוק לריפיטר כדי להגיע לחדרי הבית המרוחקים יותר. הקליטה ממש לא טובה.
אני מצרפת את התכנית שציירתי, ממש אשמח אם מישהו יוכל לעזור לי ביעוץ. מה שבעיקר מטריד אותי כרגע הוא המיקום האופטימלי של הראוטר. אם אני מבינה נכון, לשם יצטרכו למשוך את כל כבלי הרשת מכל חדר.
תודה רבה!

cheif

Member
מנהל
על רגל אחת

את לא חייבת למקם את הראוטר בארון התקשורת - את יכולה למקם אותו בכל מקום שתחפצי. העקרון החשוב הוא להעביר כבל רשת מכל נקודה בה עומד (או יעמוד) מחשב, נתב, התקן אכסון, מזרימדיה, טלוויזיה וכד' אל ארון השירות לתקשורת. בארון התקשורת - שצריך להיות מספיק גדול - יש למקם מתג (SWITCH) שירכז את כל הכבלים. בארון צריך להיות גם שקע חשמל להפעלת ה-SWITCH ואת המודם שימוקם שם. את הקצה של כל נק' רשת תוכלי לחבר ישירות למחשב או לנקודת גישה אלחוטית.

rafid1

Active member
מנהל
הנתב והמודם משולבים או נפרדים?

במקרה והם משולבים (הוטבוקס/מודם בזק) - עדיין אפשר לדעתי לנסות למקם את המודם-נתב בארון התקשורת, לטובת החצי הימני של הדירה, ולהוסיף AP (כמו שצ'יפ ציין) לנקודה בקיר שבחדר 4 לטובת WIFI בחצי השמאלי. אולי ,במזל, גם יחדור לדלת הממד....

יעל גגג

New member
אצלנו המודם והראוטר הם אותו מכשיר

כרגע זה בזק, פעם היה 012 אבל כבר הרבה שנים הם אותו מכשיר.
&nbsp
אם הראוטר ישב בארון השירות שליד הממד - והחדרון הזה שם (שהוא כולו מרפסת שירות), יהיה סגור כל הזמן בדלת אלומיניום - האם העובדה שהוא סגור שם (הראוטר) בחדר, מאחורי דלת אלומיניום, תפגע בביצועים שלו?
&nbsp
פינת העבודה שנמצאת ליד המרפסת, היא פינת העבודה שלי. וכל בעיות הטכנולוגיה בבית מתנקזות אלי, לכן ההעדפה שלי היא שהראוטר וכל יציאות התקשורת יהיו שם. האם זה הגיוני או שסתם בגלל שהתרגלתי כך (זה המצב היום) זה נראה לי מצב עדיף?
&nbsp
תודה רבה על התשובות
&nbsp

rafid1

Active member
מנהל
אם זה ליד הקיר הפנימי (לכיוון פנים הבית) -לא נראה שיש בעיה

קחי בחשבון שאת זקוקה לשקע טלפון לטובת המודם (או נקטדת הוט בעתיד). עדיין יהיה דרוש עוד נתב-AP בצד השני של הבית. במקרה הזה גם עוד מתג בארון התקשורת לטובת שאר הבית (שהיה נחסך אולי אם הנתב עצמו היה שם).
http://www.netcheif.com/Articles/RouterAsAP/RouterAsAP.htm

cheif

Member
מנהל
בסיטואציה שלך...

... אני מאוד ממליץ להפריד. כלומר בארון תקשורת יהיה מודם (או נתב שסורס להיות מודם נטו) ואז למקם נתב במקום יותר ראשי בבית.

rafid1

Active member
מנהל
לזכור,שבניגוד להוט אפשר בקלות למקם מודם בכל נקודת טלפון בבית

cheif

Member
מנהל
גם בהוט זה אפשרי

אפשר למקם את ה-HOTBOX בכל נקודת כבלים בבית ובנוסף ניתן להפוך אותו למודם נטו. עוד יתרון בהוט הוא אי הצורך לשלם שכירות של 10 שקלים לבזק, שלא נדבר שב-HOT מקבלים את המהירות המובטחת ולא מהירות אקראית הנובעת מאיכות התשתית של בזסק במקום מגוריך.

יעל גגג

New member
כדי לעשות זאת בפועל

יש לקנות מודם, להתקין אותו בארון התקשורת המיועד, אליו יתחבר סוויצר עם הכבלים שיתנכזו לשם מכל השקעים.
וכדי לקבל תקשורת wifi בבית, אני משתמשת בראוטר (בזק, או חברה אחרת), שיושב לידי, בפינת העבודה שליד המרפסת?
האם הבנתי נכון?

cheif

Member
מנהל
בעקרון כן

בעקרון מה שכתב הוא נכון. בתלות בחברת התשתית שלך - האפשרות למודם בחדר התקשורת משתנה - בהוט זה אומר להסב את ה-HOTBOX למודם (פעולה מאוד פשוטה). בבזק זה אומר להסב את הנתב המשולב למודם (בתשלום של 10 שקלים לחודש) או לרכוש מודם באופן עצמאי.

rafid1

Active member
מנהל
צודק. לכן, כנתב, אין צורך בהכרח למקם בארון תקשורת

אם מתברר שיש כיסוי טוב יותר בנקודה אחרת. כמובן שעדיין ידרש חיבור כבל רשת אל המתג שבארון. לפעמים זו בעיה, אך אם יש שקע רשת ליד - זה פשוט.

יעל גגג

New member
הכי חשוב כרגע מבחינת התשתית אם מה שכתבתי מבחינת - לאן

צריכים להגיע הכבלים שמגיעים מהחדרים - נקודת הריכוז שלהם תהיה בארון התקשורת אשר נמצא במרפסת הסגורה ליד הממד, נכון?
שם יהיה מודם + סוויצר - והוא יקבל את כל הכבלים האלו.
ראוטר, וריפיטר אמקם אח״כ בכל נקודת תקשורת קיימת בבית, לפי הקליטה.
&nbsp
&nbsp

למעלה