תכנות ללא מתכנתים... מה דעתכם?

vinney

Well-known member
למה צריך לדסקס כל פרסומת דבילית?

תמיד היו script kiddies, זה לא חדש.

הפרבולה1

Well-known member
אם אני מבין נכון ה NO-CODE זה כלי שמאפשר לכתוב תוכנה בצורה גרפית על ידי מיקום בלוקים מסוגים שונים על הלוח וחיבור לוגי בניהם. זה לא דבר חדש וקים מזמן.

למשל VB שצריך להוסיף לכל אלמנט גרפי גם קוד טקסט עם סינטקס לא פשוט כדי להגדיר איך הוא יתנהג ויגיב לארועים , באפליקציות פשוטת זה אולי יעיל אבל במורכבות יותר זה נעשה כבד ודורש תחזוקה יקרה כמו תוכנה שנכתבת כולה בקוד טקסט . זה גם רץ לאט יותר מאשר אותה אפליקציה שנכתבה למשל ב C++.

עוד דוגמה זה SIMU-LINK של MATLAB זה די שימושי למדל מערכות פיזיקליות באמצעות "סכימת בלוקים" בד"כ האלגוריתם הממומש הוא סידרתי ותוצאות בלוק אחד הם כניסה לבלוק(ים) שמחוברים אליו , ותמיד יש בלוק מיוחד גינרי למימש פונקציות בשפות טקסט סטנדרטיות עבור אלגורימים מורכבים שלא קיימים בבלוקים הרגילים ש NATLAB מציעה. גם פה שהאפלקציה מורכבת עלות התחזוקה עולה בהתאם , וזמן הריצה בד"כ לא יעיל לעומת מימוש הכל ב C++.

עוד דוגמה זה LABVIEW אני מניח שגם לה יש יתרונות וחסרונות דומים.

לדעתי אין קיצורי דרך , אפליקציה מורכבת תדרוש השקעה גדולה בפיתוח ובתחזוקה בין אם תיכתב עם CODE ובין עם NO-CODE ומבחינת יעילות ריצה וזיכרון בד"כ שימוש ב CODE טקטס רגיל שעובר קומפילציה עדיף.

נערך לאחרונה ב:

max256

Member
אם אני מבין נכון ה NO-CODE זה כלי שמאפשר לכתוב תוכנה בצורה גרפית על ידי מיקום בלוקים מסוגים שונים על הלוח וחיבור לוגי בניהם. זה לא דבר חדש וקים מזמן.

למשל VB שצריך להוסיף לכל אלמנט גרפי גם קוד טקסט עם סינטקס לא פשוט כדי להגדיר איך הוא יתנהג ויגיב לארועים , באפליקציות פשוטת זה אולי יעיל אבל במורכבות יותר זה נעשה כבד ודורש תחזוקה יקרה כמו תוכנה שנכתבת כולה בקוד טקסט . זה גם רץ לאט יותר מאשר אותה אפליקציה שנכתבה למשל ב C++.

עוד דוגמה זה SIMU-LINK של MATLAB זה די שימושי למדל מערכות פיזיקליות באמצעות "סכימת בלוקים" בד"כ האלגוריתם הממומש הוא סידרתי ותוצאות בלוק אחד הם כניסה לבלוק(ים) שמחוברים אליו , ותמיד יש בלוק מיוחד גינרי למימש פונקציות בשפות טקסט סטנדרטיות עבור אלגורימים מורכבים שלא קיימים בבלוקים הרגילים ש NATLAB מציעה. גם פה שהאפלקציה מורכבת עלות התחזוקה עולה בהתאם , וזמן הריצה בד"כ לא יעיל לעומת מימוש הכל ב C++.

עוד דומה זה LABVIEW אני מניח שגם לה יש יתרונות וחסרונות דומים.

לדעתי אין קיצורי דרך , אפליקציה מורכבת תדרוש השקעה גדולה בפיתוח ובתחזוקה בין אם תיכתב עם CODE ובין עם NO-CODE ומבחינת יעילות ריצה וזיכרון בד"כ שימוש ב CODE טקטס רגיל שעובר קומפילציה עדיף.
מסכים עם עיקר הדברים. יחד עם זאת, את הקוד של C++ יש לקמפל ספציפית פר מערכת הפעלה. כיום שפות סקריפטים יכולות לפעול במערכות שונות (למשל חלונות או לינוקס) והביצועים די טובים.

BravoMan

Active member
מסכים עם עיקר הדברים. יחד עם זאת, את הקוד של C++ יש לקמפל ספציפית פר מערכת הפעלה. כיום שפות סקריפטים יכולות לפעול במערכות שונות (למשל חלונות או לינוקס) והביצועים די טובים.
מה הבעיה עם זה?
ולא, הביצועים כלל אינם טובים.

כל דבר ב-Python שצריך ביצועים מריץ קוד C מתחת למכסה המנוע, אף פעם לא התקנת דברים מ-PIP שפתאום דרשו קומפילציה?

אל תבין אותי לא נכון - אני מת על Python, זו שפה נהדרת, ואני משתמש בה הרבה, אבל הצורך לקמפל פר פלטפורמה (מעבד + מערכת), זה כלל לא חיסרון של שלפות מקומפלות כמו ++C, C, Go וכו'.
זה כ"כ זניח שלאף אחד לא אכפת ממנו.

BravoMan

Active member
הדבר הכי פחות אמין בכל הסיפור זה שהמציג בוגר טכניון עם 14 שנה ניסיון בפיתוח, והוא נתקל בקושי ללמוד שפה \ פריימוורק חדש בשביל המיזם שלו?
באמת?

אנשים כבר משנות ה-80 של המאה הקודמת מדברים על כך שאוטוטו לא צריך מתכנתים יותר, מאז שנבנו הגנרטורים הראשונים לקוד.
ה-"AI" הגנרטיבי היום מתעתע במי שלא מבין דבר בתכנות, וגורם להם לחשוב שהוא יכול לכתוב קוד, אבל לפעמים הוא מסתבך והוזה גם בפונקציות קטנות ופשוטות כי אין שום "I" במה שמכנים היום AI.

וזה עוד לפני שנכנסים לעניין המשפטי, שכן אם תחולל את הקוד שלך עם AI, אתה יכול לחטוף תביעות זכויות יוצרים מפה עד הודעה חדשה (וכבר רצות כמה תביעות על מידע ששימש לאימון AI גנרטיבי בארה"ב).

אבל בוא נודה באמת - הרי המיזם של הבחור מהפרסום זה לקחת כסף על סדנה מאנשים שמבינים עוד פחות ממנו.
זה המודל העסקי, וזה הרווח.

למה כאלה שפחות מבינים ממנו?
כי הוא לא מתבייש בסרטון לבלבל בין "סטארטאפ" שזו שיטה כלכלית להקמת חברה, לבין SaaS - שזה סוג של שירות שגם חברת סטארטפ וגם חברה וותיקה ומבוססת יכולה להציע, ואין כל קשר בין מה החברה מוכרת ללקוחות, להאם היא פעולת במצב סטארטאפ או לא.

זה משהו שאפילו אדם שאינו יזם אמור לדעת...

ואז כמובן יש בעיית סין \ הודו שכל יזם אמתי מכיר - אם המוצר שלך כ"כ פשוט שכל אחד יכול לבנות תוך שבוע בלי הבנה טכנולוגית עמוקה, יעתיקו אותו ב-5 דקות, ויציעו ללקוחות שלך משהו יותר טוב, ויותר זול, ואתה תעמוד שם ותנופף להם לשלום.

יש עוד מלא בעיות שאני יכול להיכנס אליהם בתור אחד שאשכרה עובד כבר כמעת עשור כמפתח בחברת שירותים, אבל יש בכלל טעם?

SupermanZW

Well-known member
בינתיים זה נחשב מדע בדיוני, אבל עוד עשור עד שני עשורים זו תהיה מציאות.

Haim_Gds

Member
בינתיים זה נחשב מדע בדיוני, אבל עוד עשור עד שני עשורים זו תהיה מציאות.
שמעתי את אותה הצהרה ובדיוק אותו טיעון בערב המילניום...

סיפור דומה. ב 05 כשנכנסו לשוק הפרוססורים מסוג ARM7 כמיקרו-בקרים בחור שעבד איתי החליט לצאת מעסקי האמבדד ולעבור לתכנות ווינדוס כי לטענתו "עוד חמש שנים לא יהיה צורך בתכנות ב C אלא סקריפטים שהמעבדים החזקים מאוד האלו יוכלו להריץ".

ממש היום אני מתכנת M4 חזק שרץ ב 68 מגההרץ ב C ועדיין נתקל בבעיות ביצועים/זיכרון....

למעלה