תכניות הבניה בעתלית שיהפכו אותה לרשות מקומית עצמאית.

תכניות הבניה בעתלית שיהפכו אותה לרשות מקומית עצמאית.

ו...יכפילו את מס' התושבים.

"סיפורה" של המושבה עתלית "מקום קטן ויפה".
עַתְלִית היא יישוב במעמד מוניציפלי של ועד מקומי במועצה אזורית חוף הכרמל במחוז חיפה בישראל.
בעבר, משנת 1950 ועד איחוד הרשויות של שנת 2003, הייתה עתלית מועצה מקומית ששטח השיפוט שלה היה 14,000 דונם [שטחה גדול פי-4 משטח גבעתיים כדוגמה] התכנון החדש שנכנס לתוקף יגדיל את הישוב מ-7.000 תושבים לכ- 14,000
כתבה בנדון בגלובס - https://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1001204476

רקע :
בתקופה הצלבנית
שכנה בעתלית עיר חוף חשובה ומשגשגת. במפרץ נמצאות כיום חורבות המבצר הצלבני "שטו פלרן" (Chateau Pelerin) של האבירים הטמפלרים שהוקם ב-1217. המלך לואי התשיעי מצרפת שהה בו וביצר את חומותיו. המצודה ננטשה באוגוסט 1291, לאחר נפילת הממלכה הצלבנית בידי הצבא הממלוכי. המבצר היה המעוז האחרון של הצלבנים בארץ ישראל.

בתקופת השלטון העות'מאני
אדמות עתלית נרכשו ע"י הברון רוטשילד בשנת 1899 כאדמות "מירי" [בחכירה חקלאית] במקביל גרו במקום "וסלים"/פלאחים שמשכנם במצודה הצלבנית כונה בשם "עתל"

לאחר הרכישה נוצר צורך דחוף לעבד את האדמות בעבודה עברית אחרת יוכרזו כאדמות נטושות [מחלול] ויחזרו לרשות השלטון העות'מאני וכך אירגנו אנשי הברון קבוצות של עובדי אדמה יהודים מזכרון יעקב ובת שלמה שהחלו לעבד את האדמות באיזור, בשנת 1903 נפלה ההחלטה ליישב את המקום באופן קבוע והובאו למקום איכרים מכל הארץ כדי לישבה וליישם את "חוק המירי" [עיבוד ולבסוף בעלות]

תחת שלטון המנדט
: ובמהלך השנים הבאות היו עליות ומורדות בהיקף המתיישבים עד שבשנת 1922 הוקמו מפעלי המלח באיזור ונוצרה עבודה בשפע לאיכרים ולמתיישבים במקום,
בשנת 1939 – הסתיים חוזה האריסות/חכירה בין פיק"א ואיכרי המושבה, והנכסים עברו לבעלותם.

הבריטים ראו באיזור שטח איסטרטגי מחד אך מופקר מצד שני [ללא נוכחות צבאית] ודאגו לבנות בו נוכחות צבאית [מחנות המעצר למעפילים] ה"טיגרט" הוא כלא 6 , מחסני תחמושת, ועוד... [הראיון היה למנוע נחיתה של כוחות איטלקים/גרמנים באיזור במלחה"ע השניה]

ומהעבר המפואר להווה :
תוכנית המתאר החדשה של עתלית קובעת ומנסחת מאפייני תכנון ובינוי שנועדו "לאחות" את "הרקמות המפוצלות", כלומר, את הנוף, ערכי הטבע, שרידי הארכיאולוגיה והמורשת ושכונות המגורים.
עקרונות התכנון הכלליים הם בנייה נמוכה ברצועה המערבית, המקבילה לרכס הכורכר; ברצועה המרכזית, עיבוי ובינוי בגובה שלא עולה על 2/3 מגובה רכס הר הכרמל במזרח; ובינוי רב אך מתון בצפיפותו ובגובה שלו ברצועה המזרחית, שפוגשת את כביש החוף.
ההישג הגדול של תוכנית המתאר החדשה הוא הקישור שהיא מייצרת בין כל חלקי היישוב מדרום לצפון באמצעות טיפול בממשק בתי היישוב עם בריכות המלח ועם רכס הכורכר המערבי, או מה שמכונה ע"י האדריכלים "החזית הפתוחה".

"אסף וחנר", מהנדס המועצה האזורית חוף הכרמל, מדגיש שתוכנית המתאר אמורה לספק שטחים מניבים שיבטיחו את האוטונומיות של היישוב:
בין שדרת הוושינגטוניות ותחנת הדלק פז, צמוד למחלף עתלית, מתוכנן "איזור התעסוקה הצפוני" , הכולל 7,400 מ"ר מסחר, 67,500 מ"ר תעסוקה ו-11,000 מ"ר תיירות. באתר מחנה המעפילים, שהוא אתר לאומי, אמור להיות מבנה חינוכי, קמפינג ומבנה תיירות עם 200 מיטות.

תכנית מתאר מקומית -
www.mavat.moin.gov.il/MavatPS/Forms/Attachment.aspx?https://edid...edn...opener..
פרוגרמה - http://www.mavat.moin.gov.il/MavatP...0E6CCFEA6C6&opener=AttachmentError.aspx. ;;
תוכנית חכ/400 חוף הכרמל - http://www.tabanow.co.il/תבע/חוף הכרמל/חכ/400
תכנית מב/330 משנת 1999ביוזמה פרטית - https://apq9h.app.goo.gl/SbYw



====================================================================
פרל דוד , סלולרי - 052-8964914
מייל - [email protected]">[email protected]
 

jsurie

New member
פרט חשוב על עתלית

את שדרת הוושינגטוניות נטע אהרונסון, שהביא את דקל הוושינגטון לישראל. במקום
הייתה חווה חקלאית ניסיונית שהוקמה ונוהלה ע"י אהרונסון. (עוד בימי השלטון העותומני).
 
למעלה