תכניתנית

תכניתנית

היי:) בינואר עברתי מיונים למקצועות המחשב, והתקבלתי להיות תכניתנית [ממר"מ? נדמה לי. של חיל התקשוב]. אין לי שום רקע במחשבים [לא כולל גלישה להנאתי, כמובן] ולא שום דבר. רציתי לשאול אם מישהו פה יכול לספר לי על הקורס, על האנשים, על התפקיד... כל דבר, כי אין לי מושג מה מצפה לי, ואני מעדיפה לדעת כדי לנסות לצאת מזה במידה וזה לא ממש מתאים לי [בכל זאת, 5 וחצי שנים זה לא צחוק] תודה! אלה

סינטטית

New member
6 שנים, ליתר דיוק

הרי יש חצי שנה קורס קדם צבאי. בכל אופן לא צריך ידע מוקדם, צריך שתהיה לך תפיסה לכל העניין של תכנות. ואם עברת את המיונים [שהם די קשים, גם אני עשיתי], אז כנראה שיש לך. בהצלחה

תודה, אבל

גם אם אני מתאימה לתפקיד, זה לא ממש אומר שאני אהנה שם... לכן רציתי לדעת אם מישהו יכול לספר קצת חוויות, מהקורס או מהשירות בכל מקרה, שוב, תודה

GinGerit

New member
הי אלה והגרביים.. משו לומר ושאלה

גם אני עברתי בינואר מבחנים למחשבים והתקבלתי לתכניתנית.. היו לי המון התלבטויות בנוגע לזה מבחינת השנים ואני עדיין לא בטוחה ב 100 אחוז אבל צריך להחליט.. שלחו לי גם תאריך הקורס מתחיל בספטמבר.. כשעשיתי תחקיר בטחוני ואמרתי שאני לא כל כך רוצה אמרו לי שחבל ולתכניתנים יש אחלה שירות ואחרלה תנאים.. (לא ידוע אם אנחנו נוהאב את זה) .. אבל אם אוהבים את התחום ואם את חושבת שזה הכיוון אני חושבת שאפשר לעבור את הקורס(ואולי נפגש בו) אמרו לנו במיונים שאם נופלים מקורס תכניתן אז עוברים למשהו אחר של מחשבים, כאילו לא זורקים אותנו כי זה מקום איכותי אלא מעבירים לכותב לומדה או משהו אחר בתחום את שמעת על זה? שמעת אולי על עד כמה זה נכון או על אנשים שנפלו מקורס תכנות.. זה פשוט משהו שצריך לדעת למקרה שלא הולך:) אני כבר שאלתי שאלות על הקורס ועל דעות של אנשים והתכתבתי עם בוגרת ממרמ.. אם תרצי אני אשלח לך את התגובות שלה שתראי דעות ותשובות.. מאיפה את? (חח פשוט פעם ראשונה מישהו פה שואל משהו על תכניתן חוץ ממני:)) בהצלחה!

b o n c h

New member
יודעת קצת---> כנסי

קודם כל זה של חיל תקשוב (היה לך מן סימן שאלה חמוד כזה, אז כן) קד"צ של חצי שנה שנעשה בממר"מ (בשלישות בר"ג) הקורס מהבוקר עד הערב (יומיות) עם אפשרות לינה באכסניה דרך הצבא כמובן. אחרי חצי שנה קד"צ שהוא דיי קשה, עם המון חומר ומבחנים לא פשוטים בכלל וניפויים (עד שלב מסויים, אם עברת תקופה מסויימת, נראה לי חודשיים, אז מאוד קשה לעוף מהקורס אחרי זה). בסוף החצי שנה את יכולה בעצם להשתבץ בהמון מקומות בצה"ל שבהם צריכים תכניתנים, זה תלוי אבל בתקנים של אותו מחזור ובאיפה את גרה וכו' וכו'. אומרים שהמקום הכי טוב לתכניתנים זה לוט"ם (היחידה לתקשוב ומשהו..... בצריפין). את כמובן חתומה לשנתיים וחצי קבע כמו שכבר הבנת ויש לך שתי אפשרויות : 1. להישאר בקבע בתור נגדת 2. לצאת לקצונה אם את יוצאת לקצונה את חותמת עוד 7 חודשים בנוסף לשנתיים וחצי (שאת זה מי כבר סופר???) במהלך השירות את מוציאה תואר ובזכותו ובזכות עוד כמה קורסים שאת צוברת במהלך השירות, בקבע את מקבלת משכורת נאה של בערך 6,000 ש"ח (משתלם שחבל על הזמן) וכמובן יוצאת מהצבא עם תואר וניסיון במקצוע-חוטפים אותך באזרחות!!! קורס מאוד יוקרתי, משתלם, ומעניין. ועניין ה"כיף" בשירות תלוי איפה תיהי ואיך תעשי את השירות שלך
זהו, זה בערך מה שאני יודעת, אבל תמיד כדאי לך לדבר עם מישהו שכבר עושה את זה בצבא ולא עם מש"קית חינוך שמכירה תכניתנים מהבסיס שלה (מודיעין). מקווה שקצת עזרתי (וואו חפרתי המוווון) בקיצור, אניממליצה בחום! בהצלחה!

desegel

New member
תיקון טעות

בקורס לא יוצאים יומיות, אלא שבועיות (אפילו ביום שישי לומדים עד הצהריים) - ולכן כולם ישנים באכסניה מלבד החניכים שגרים ברמת-גן או בפתח תקווה.

היי ג'ינג'רית:)

גם לי אמרו שאם נופלים מהקורס מגיעים לתפקיד אחר במחשבים, אבל אני לא יודעת םא זה נכון, וגם אם זה נכון - עד כמה זה תפקיד טוב... כדאי לבדוק:) אוי, כן, אני ממש אשמח! תוכלי לשלוח לי? אני מתל אביב:) תודה, גם לך! אלה

desegel

New member
אשמח לעזור גם

במידה ויש לך שאלות לגבי מסלול תוכניתן את מוזמנת לפנות אלי במסרים.

PurpleHaze1

New member
מה קורה אם נופלים מהקורס

הרבה מהאנשים שנופלים מהקורס חוזרים לבסמ"ח לקורס אחר, דוגמת נתמ"מ (ניהול תשתיות מערכות מחשוב) וכותב לומדה (תכנות ועיצוב לומדות ב-flash, director, וכו'). יש אפילו כאלו שחוזרים למחזור הבא של קורס תכנות - במידה ומאמינים שזה יעזור.

JusTicEMan

New member
לחשוב !

אם את אוהבת לחשוב והרבה , אז את תסדרי די טוב בקורס ... הקורס הוא דיי מהנה בסופו של דבר למרות שיש מצבים טובים ומצבים פחות טובים , אבל אחרי זה את צוחקת על המשברים שעברת. הקורס נערך במשך 26 שבועות והוא במתכונת סגורה למי שגר רחוק (קרוב זה רמת גן-אונו-תל אביב) , הלימודים הם כל יום עד השעה 9-10 וביום שישי עד 1 (בחורף עד 11) . האנשים בקורס בד"כ הם אחלה (הכל תלוי בכם) , התפקיד הוא גם מהנה ברובו וגם בו הכל תלוי בחברה שאיתם תשרתי. בקשר להתאמה את יכולה להתחיל תקורס ואם את לא מתאימה את יכולה לחתום וויתור , אפשר לעוף בכל שלב בקורס אם זה על משמעת ואמינות ואם זה על מקצועיות (לא מעיפים כל כך מהר על מקצועיות), בד"כ הולכים לקראת העפים ומציאים להם תפקידים אחרים כגון נתמ"מ או כותבת לומדה (ויש אנשים שגם חזרו לנסות קורס חוזר)... סה"כ הקורס מהנה מאוד בעיקר בגלל החברים שעוזרים להעביר את הזמן בהנאה.

למעלה