תכנית אימונים.

zohark

New member
תכנית אימונים.

שאלה זו מופנית בעיקר לאנשים שהתאמנו/מתאמנים/ייתאמנו, במסגרת יומיומית על סוס קבוע: מהי לדעתכם תוכנית האימונים האידיאלית לסוס קפיצות? (הכוונה, מהרגע שהסוס בכושר שיא, כיצד לשמור עליו בכושר זה, ובכל זאת לא לפגוע בבריאותו הנפשית והפיזית). מהי לדעתכם תוכנית האימונים האידיאלית לסוס דרסז'? וכנ"ל לענפי הווסטרן השונים בהם אתם עוסקים, וסליחה מראש לכל אנשי הווסטרן, אבל אני לא מכיר את המקצים בענף זה במידה רבה.

Edubite

New member
אני...

לא יכולה לפרט לכל אחד משום שזה אישי ותלוי בסוס אבל לדעתי חשוב (מאוד!) באימונו של סוס קפיצות לא להתלהב מהקפיצות יותר מידי משום שהרבה יותר חשוב לעבוד על לפני ואחרי המכשול שזה בעצם הדרסז... לכן אני קופצת עם אדי פעם אחת בשבוע בשיעור ביום רביעי ובשיעור ביום שני- דרסז.. בכל שאר הימים (כשאני רוכבת לבד) אני עובדת על עבודת קרקע (מעברים, פתיחה וסגירת הצעדים, עבודה במעגלים וכ'ו...) אני גם משתדלת לצאת פעם בשבוע לעבודה מחוץ למנאז (טיול) כי אני ואדי נהנים מזה מאוד!... אבל שוב, כל אחד לפי הסוס ולפי צרכיו!

the kingzeos

New member
לפי דעתי...

צריך פעמים - שלוש בשבוע לקפוץ והשאר עבודת קרקע וכל יום בערב טיול בשטח הפתוח של 45 ד' הליכה וכמובן יום חופש בשבוע לשחרר (תלוי באופי)

Edubite

New member
וכמו שנעם אמר- באמת אפשר לכתוב על

זה ספר... אפילו כמה

TauraMan

New member
לפי דעתי הכי טוב ככה- ../images/Emo20.gif../images/Emo176.gif

יום א'- טיול לשחרור הסוס יום ב'- דרסז-עבודת קרקע יום ג'- קפיצות קלות יחסית יום ד'- דרסז' קל יחסית יום ה'-קפיצות קשות יחסית יום ו'- דרסז' יום שבת- חופש! שחרור בחצר. זה לפי דעתי. כמובן הימים זה לא משנה כל כך אבל מומלץ עבודה של 6 ימים בשבוע, יום אחד חופש ומתוך 6 הימים יום אחד טיול כדי לגוון לסוס.

למעלה