תכנית בערוץ 2 על לידות בית

תכנית בערוץ 2 על לידות בית

הי לכולן, רציתי לספר שאתמול הצטלמתי לתכנית של ג'ודי ניר מוזס בערוץ 2 על לידות בית - תכנית של חצי שעה רק על הנושא של לידות בית. כשהתחילו את התחקיר הם אמרו שהם עושים תכנית על "לידות מיוחדות" אבל כנראה שלידות הבית כבשו בסערה את כל התכנית...
בכולופן, היינו 3 יולדות בית, אילנה היתה אמורה להיות גם ובסוף לא היתה - נקראה ללידה, אלא מה ?
, היתה המוקדנית ממד"א שעזרה לבעל ליילד את אשתו לפני כמה ימים בטלפון, וכמובן רופא. הרופא היה מבילינסון, מומחה IVF בכלל, לא מהמיילדוּת, פשוט כי הוא הרופא של ג'ודי... שאגב, היא אמא לחמישה, כולם בקיסרי. אני הגעתי מאד מוכנה לכך שתכניות כאלו הן תמיד קצת מתסכלות, כי מה שאומר הרופא תמיד מתקבל כ"כזה ראה וקדש" ואין טעם להתנגח בו אפילו שהוא דיבר, נו, אתן יודעות. אבל בעיניי חשוב שעשו בכלל תכנית על לידות בית, ולג'ודי היו בהחלט טקסטים סימפטיים, למרות שבסוף התכנית היא אמרה במילות הסיכום - "טוב, דוקטור, שיכנעת אותי, אני את השישי שלי גם אלד בבית חולים !" (כאילו דא, זה ניתוח.) אגב היא ממש חמודה הג'ודי. זהו, רק רציתי לספר לכן, מקווה שקידמנו במשהו את הנושא החשוב שלנו - העיקר שאייתו נכון "לידת בית" לא...?
וכן, ברור שהמילה "טרנד" נאמרה. זה טרנד להגיד אותה כנראה...

debby12

New member
מנהל
מעניין! אני לא אזכה לראות כי אני

בחו"ל. אבל ספרי מי היה הרופא? והאם הוא התלהם והתקיף אותך קשות או הצליח לשמור על אוירה רגועה? הוא הסביר אגב למה ג'ודי כל כך מאותגרת-לידתית עד כדי ש 5 מתוך 5 לידות שלה דרשו קיסרי? (אמנם זה נושא פרטי שלה - אבל אמרת שהיא בחרה לדבר על זה) ומתי זה ישודר?
מצדיעה לך על שתרמת מזמנך ומפרטיותך כדי להעלות את הנושא לסדר היום.

סחתיין עליך!

ספרי יותר פרטים! מתי יש שידור??? מעניין מה יצא בסוף אחרי עריכה- יהיה ניטרלי לדעתך?

אני לא יודעת מתי ישודר, בשבוע הבא

או בשבוע שאחריו. יודיעו לי ואני אודיע לכן...
הרופא היה, את יודעת - רופא. אמר שלידה אחת שסופר עליה היתה מסוכנת כי היתה "לידת בזק" - כי המיילדת הרי לא יכולה לעקוב אחר מצב היולדת אחרי לידת בזק כי היא עפה מהמהירות שהתינוק יצא ועדיין לא מצאו אותה מאז...
והלידה שלי כמובן היתה לחם בשבילו - תקיעת כתפיים בבית וואו ! אני לעומת זאת הבהרתי מראש שאם הייתי בבי"ח היה יכול להיות יותר גרוע (מקווה שצולם הכל וכפי שאני זוכרת, כי אולי חלק אני מערבבת בין מה שאמרתי בשידור לבין מה שדובר בינינו בהפסקות - גם עם הרופא וגם עם ג'ודי). הבהרתי מראש - כי היה ברור לי איזו תגובה תבוא אז רציתי להיות הראשונה שמדברת על זה, כי השני שמגיב כבר נשמע מתנצח, ולא רציתי להצטייר כך. לגבי הניטרליות - תראי... מצד אחד, היינו 3 יולדות בית ורוב התכנית היתה עלינו, הרופא דיבר ממש מעט זמן. ג'ודי אמרה טקסטים כגון "נשים לוקחות אחריות על גופן, על הרך הנולד, ועל מי יהיה איתן בלידה" - משו כזה. אז היא לא יצאה בהכרזה שאנחנו בעצם לא משוגעות... אבל היא אירחה אותנו בצורה מכובדת. כך זה הרגיש. היה קטע מצחיק שהדר' דיבר על "סויטות הלידה" בבילינסון, ואמר - "יש הכל, חדרים מרווחים, טלויזיה..."
בהפסקה אמרתי לו - שמע, יקירי, איך שאמרת "טלויזיה" ירד לי כל החשק ממך ! הוא כמעט נפל... אני בכלל הסתחבקתי איתו כבר בחדר האיפור אז יצאנו בסוף התכנית בחיוכים וצ'פחות ידידותיות... אני מאד אוהבת רופאים, הרי אני עובדת איתם כל הזמן, אם לא הייתי אוהבת אותם (כמו שהם - לפעמים מתנשאים, לפעמים איגנורנטים לכל מה שזר להם, לפעמים מלאים בעצמם - בשבילי הם בני אדם, ולכל בן אדם יש כפתורים שניתן לעבוד איתם) לא הייתי יכולה לעשות מה שאני עושה. בכלל, אני מאמינה בלעבוד עם המערכת ולא נגדה. המערכת עובדת בד"כ מתוך מה שכדאי לה, והחוכמה היא למצוא עבור היולדת את מה שטוב לה וטוב גם להם - עייני ערך הביות המלא בוולפסון... או מציאת בי"ח שמוכן לקחת יולדת ללידה נרתיקית אחרי 2 ניתוחים קיסריים - גישה ישירה לרופאים הבכירים מאד עוזרת לי במקרים כאלו. טוב קצת נסחפתי, רק רציתי לספר קצת על מאחורי הקלעים...
בקהל בכולופן היה זוג חמוד שבהפסקה צעק לג'ודי - "ג'ודי ! גם אני וגם אשתי נולדנו בבית !" והיא ענתה לו - "גם בעלי נולד בבית ! יצא בסדר...!"

אמממאאא

New member
היא עברה רק אבעה ניתוחים...

יש לה תאומים. בבלינאסון הכי אוהבים יולדות כאלה,שחותמות על ניתוח בלי שהיד תרעד להן. לגבי היולדת בסיפור,אני מסכימה שהיא לא ידעה מספיק ולכן לא היתה מספיק אסרטיבית. אני משתדלת לספר למבכירות שברגע שאת "לא יכולה יותר" זה ממש הסוף ,או איך שמילדת הבית של אחותי אומרת:"ברגע שאת לא יכולה יותר ורוצה לבית חולים זה סימן שאם ניסע תלדי באוטו..."

כרמית מ.

New member
יופי! כל הכבוד!

מקווה שבאמת יצא טוב כמו שאת מרגישה, ולא יהרסו הכל בעריכה. אם תדעי מתי ישדרו - תודיעי. (ומנצל"שת - דיון מעניין בנושא לידות בית, עכשיו בפורום הריון ולידה. כדאי לדעתי לומר את דברכן, כי גם לכמות יש השפעה, וגם לדבריכן החכמים).

debby12

New member
מנהל
הקפצתי אותו שם

אם הוא יגלוש חזרה תנסי באזור העמוד השלישי

mamadan

New member
כל הכבוד על הסבלנות ../images/Emo45.gif

אני בדרך כלל מתעצבנת מתוכניות כאלה.. אין לי סבלנות לראות רופאים גברים מטיפים מוסר ומרצים איך "צריך" ללדת, כאילו הם בעצמם יולדים. היחס החברתי לעניין לידות הבית אומנם משתפר, אבל אם מישהו רומז על "חוסר אחריות" או "טרנד" אני פשוט מתפוצצת!

למעלה