תכנית בר אילן - מי מכיר?

מצב
הנושא נעול.
תכנית בר אילן - מי מכיר?

תכנית בר אילן - מי מכיר?
רשמנו את הילד למבחנים, אבל היות וממש מורכב לנו לוגיסטית אני תוהה האם זה מצדיק את הנסיעות. אני מתכוונת לשנתיים של העשרה, לא רוצה שייגש לבגרות בכיתה י'.

yarela

New member
נוער מוכשר במתמטיקה

תכנית בר אילן - מי מכיר?
רשמנו את הילד למבחנים, אבל היות וממש מורכב לנו לוגיסטית אני תוהה האם זה מצדיק את הנסיעות. אני מתכוונת לשנתיים של העשרה, לא רוצה שייגש לבגרות בכיתה י'.
נוער מוכשר במתמטיקה
למיטב ידיעתי יש להם קבוצות לימוד בערים שונות בארץ. כדאי שתבררו מולם.

יורה נחושתן

Member
מנהל
בגרות במתמטיקה ב- י'? מדוע לא?

תכנית בר אילן - מי מכיר?
ראשית כדאי לברר היכן בישובכם יש קורסים של בר אילן (או קרוב אליכם) הקורסים שלהם מפוזרים ברחבי הארץ. יש לי לא מעט תלמידים שהחלו ללמוד בתכנית בר אילן והתקדמותם במתמטיקה היתה מאוד חיובית ומועילה. מכיוון שמבחני הבגרות הם כורח בלתי נמנע בישראל (לדעתי אפשר היה למצוא אלטרנטיבות חיוביות יותר) הרי שדווקא במסגרת בר אילן זה יכול להיות עדיף על הבגרות בבית הספר בעיקר מפני שזה מקנה זכות להתמשיך ללמוד בבר אילן כשהתלמיד עדיין בבית הספר. בבית הספר, ההצלחה בבגרות היא גם הצלחה של בית הספר (וזה גורם פחות משמעותי לדעתי) על כל המשתמע מכך ואילו כאן, זו הצלחה נטו של התלמיד.

tomi32

New member
דעתי שונה

ראשית כדאי לברר היכן בישובכם יש קורסים של בר אילן (או קרוב אליכם) הקורסים שלהם מפוזרים ברחבי הארץ. יש לי לא מעט תלמידים שהחלו ללמוד בתכנית בר אילן והתקדמותם במתמטיקה היתה מאוד חיובית ומועילה. מכיוון שמבחני הבגרות הם כורח בלתי נמנע בישראל (לדעתי אפשר היה למצוא אלטרנטיבות חיוביות יותר) הרי שדווקא במסגרת בר אילן זה יכול להיות עדיף על הבגרות בבית הספר בעיקר מפני שזה מקנה זכות להתמשיך ללמוד בבר אילן כשהתלמיד עדיין בבית הספר. בבית הספר, ההצלחה בבגרות היא גם הצלחה של בית הספר (וזה גורם פחות משמעותי לדעתי) על כל המשתמע מכך ואילו כאן, זו הצלחה נטו של התלמיד.
דעתי שונה
התוכנית התלת שנתית מומלצת בעיני רק לנערים תאבי מתמטיקה כי ההשקעה הנדרשת עצומה, הרבה מעבר למה שנדרש מנער מוכשר כדי לקבל 95 פלוס בבגרות 5 יחל.
מצד שני, הבגרות במתמטיקה כבר אינה חובה ויש תוכניות לנערים מחוננים שמאפשרות לעקוף את החובה הזו.
בשורה התחתונה, מי שמוכן להשקיע כל כך הרבה במקצוע אחד יפיק יותר תועלת מתוכניות אחרות. היתרון בתלת שנתית שהיא מתחילה יחסית מוקדם, בכיתה ח', לפני שנחשפים לאופציות אחרות, טובות יותר בעיני.

אתה מתכוון לתכנית של אודיסיאה?

דעתי שונה
התוכנית התלת שנתית מומלצת בעיני רק לנערים תאבי מתמטיקה כי ההשקעה הנדרשת עצומה, הרבה מעבר למה שנדרש מנער מוכשר כדי לקבל 95 פלוס בבגרות 5 יחל.
מצד שני, הבגרות במתמטיקה כבר אינה חובה ויש תוכניות לנערים מחוננים שמאפשרות לעקוף את החובה הזו.
בשורה התחתונה, מי שמוכן להשקיע כל כך הרבה במקצוע אחד יפיק יותר תועלת מתוכניות אחרות. היתרון בתלת שנתית שהיא מתחילה יחסית מוקדם, בכיתה ח', לפני שנחשפים לאופציות אחרות, טובות יותר בעיני.
אתה מתכוון לתכנית של אודיסיאה?
כי בן אחר שלנו נבחן עכשיו בשלב א'. נראה לי כמעט בלתי אפשרי להיכנס לתכנית, לעומת בר-אילן

tomi32

New member
בעיני זה לא רלוונטי

למה בלתי אפשרי?
כמה מתקבלים (מספר ואחוזים מתוך הנרשמים)?
בעיני זה לא רלוונטי
מדובר במבחן ולא בהגרלה ולכן הסיכוי לא שווה מראש לכל המועמדים. אני מאמין שנערים בני 14-15 שכבר נמצאים לא מעט שנים במסגרות מחוננים יכולים לקבל מושג כללי על יכולותיהם לעומת שאר חברי קבוצת הנבחנים.

ילד אחד בכיתה של הבת שלי הולך לתוכנית.

תכנית בר אילן - מי מכיר?
ילד אחד בכיתה של הבת שלי הולך לתוכנית.
הוא מאוד מרוצה, ומרגיש שהוא יודע מתמטיקה ממש טוב. מצד שני צריך לדעת שהחומר שלומדים שם לא דומה לחומר שנלמד בכיתה. הוא לא מוציא ציונים מאוד גבוהים במבחנים.

מצב
הנושא נעול.
למעלה