נוער מוכשר במתמטיקהתכנית בר אילן - מי מכיר?
רשמנו את הילד למבחנים, אבל היות וממש מורכב לנו לוגיסטית אני תוהה האם זה מצדיק את הנסיעות. אני מתכוונת לשנתיים של העשרה, לא רוצה שייגש לבגרות בכיתה י'.
בגרות במתמטיקה ב- י'? מדוע לא?תכנית בר אילן - מי מכיר?
רשמנו את הילד למבחנים, אבל היות וממש מורכב לנו לוגיסטית אני תוהה האם זה מצדיק את הנסיעות. אני מתכוונת לשנתיים של העשרה, לא רוצה שייגש לבגרות בכיתה י'.
דעתי שונהבגרות במתמטיקה ב- י'? מדוע לא?
ראשית כדאי לברר היכן בישובכם יש קורסים של בר אילן (או קרוב אליכם) הקורסים שלהם מפוזרים ברחבי הארץ. יש לי לא מעט תלמידים שהחלו ללמוד בתכנית בר אילן והתקדמותם במתמטיקה היתה מאוד חיובית ומועילה. מכיוון שמבחני הבגרות הם כורח בלתי נמנע בישראל (לדעתי אפשר היה למצוא אלטרנטיבות חיוביות יותר) הרי שדווקא במסגרת בר אילן זה יכול להיות עדיף על הבגרות בבית הספר בעיקר מפני שזה מקנה זכות להתמשיך ללמוד בבר אילן כשהתלמיד עדיין בבית הספר. בבית הספר, ההצלחה בבגרות היא גם הצלחה של בית הספר (וזה גורם פחות משמעותי לדעתי) על כל המשתמע מכך ואילו כאן, זו הצלחה נטו של התלמיד.
אתה מתכוון לתכנית של אודיסיאה?דעתי שונה
התוכנית התלת שנתית מומלצת בעיני רק לנערים תאבי מתמטיקה כי ההשקעה הנדרשת עצומה, הרבה מעבר למה שנדרש מנער מוכשר כדי לקבל 95 פלוס בבגרות 5 יחל.
מצד שני, הבגרות במתמטיקה כבר אינה חובה ויש תוכניות לנערים מחוננים שמאפשרות לעקוף את החובה הזו.
בשורה התחתונה, מי שמוכן להשקיע כל כך הרבה במקצוע אחד יפיק יותר תועלת מתוכניות אחרות. היתרון בתלת שנתית שהיא מתחילה יחסית מוקדם, בכיתה ח', לפני שנחשפים לאופציות אחרות, טובות יותר בעיני.
למה בלתי אפשרי?אתה מתכוון לתכנית של אודיסיאה?
כי בן אחר שלנו נבחן עכשיו בשלב א'. נראה לי כמעט בלתי אפשרי להיכנס לתכנית, לעומת בר-אילן
בעיני זה לא רלוונטילמה בלתי אפשרי?
כמה מתקבלים (מספר ואחוזים מתוך הנרשמים)?
ילד אחד בכיתה של הבת שלי הולך לתוכנית.תכנית בר אילן - מי מכיר?
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.