תכנית "ג´סטין" לשיפור פניי הפורום.

Justin Angel

New member
תכנית "ג´סטין" לשיפור פניי הפורום.

טוב, אני בטח לא היחידי ששם לב לזה שהרמה של שני הפורומים ירדה, ולפי איך שחלק מכם מגיבים אני רואה שגם אתם לא מרוצים. אני מציע עכשיו כמה צעדים לטיפול מיידי בבעיה והעלאת רמת הפורומים. מי שרוצה יכול להתעלם מזה, אבל תזכרו שמה שיבוא יהיה באשמתכם. מטרות התוכנית:
לדאוג שלא תשאר הודעה אחת אפילו בלי תשובה.
לדאוג לרמת הדיון.
לעזור בהקמת גרעין קהילה פעילה. (מטרה טובה, למישהו יש רעיון איך ליישם את זה?)
הקמת "וועד מרכזי" של "מומחים"
מומחה:
חייב להתחבר לפחות פעם ביומיים לפורום.
חייב להבחר כמומחה. הגשת בקשה להיתו מומחה:
לשרשר אחרי ההודעה הזאת.
לציין שם (פרטי לפחות) , מעל\מתחת 18.
לא לציין ניסיון קודם, רק כמה שנים עוסקים.
מה תחומיי התמחות שלך (למשל אם מישהו יודע ממש טוב על וויקה , או על טלקניזיס וכדומה). לא חייבים לרשום את הכל, רק את הדברים הכי בולטים.
שלוש ההודעות שהכי מדגימות מה יש לך לתרום. אפשר יותר אם ממש רוצים. אפשר ללכת כמה שרוצים אחורה.
כתובת אי-מייל (כן, זה יצטרך להפוך להיות ציבורי)
מי שיש ורוצה למסור מספר אודיגו , איי.סי.קיו ,MSN מסנג´ר וכך הלאה. מה מומחים יקבלו בחזרה: את השמחה בידיעה שהעלו את רמת הפורום ,ואת ההוקרה הנצחית שלי ושל שאר חברי הפורום. חובות המומחה: אני אנסח את זה בפשטות, מומחה חייב לעזור ולעשות את זה טוב ובהתייעצות עם שאר המומחים. ככה לפי דעתי יילך כל העניין: (מחולק לפי שלוש סוגי הודעות - מתחילים , שאלה אמיתית , שאלה מטומטת)
שאלה אמיתית
מומחה יגיב בהתאם לתנאים הבאים.
יגיד מה הוא יודע על הנושא.
יעלה שאלות מעניינות בהקשר לנושא.
אם הוא הראשון שעונה - יעשה חיפוש במנועי חיפוש ויתלה לפחות קישור אחד לאחר שבדק אותו. אפשר לעשות את זה גם אם הוא לא הראשון שענה, אבל הראשון מומלץ שיעשה זאת. אני רק רוצה להגיד שגם אם אתה לא יודע כלום על הנושא ,זה לא צריך למנוע ממך לעשות חיפוש ולהגיד שמצאת כמה לינקים שנראים קשורים לעניין - גם אם הם לא מושלמים אז יתקנו אותך אחר כך. אבל לפחות להראות לאותו איש שמגיבים זה גם משהו.
שאלה של מתחילים
מומחה יגיב בהתאם לתנאים הבאים:
מפנה למאמרי הפורום. (באמצעות קישור בתחתית ההודעה)
מפנה לקישורי הפורום. (באמצעות קישור בתחתית ההודעה)
מפנה להודעה אחרת שכבר דשה בנושא ,אם קיימת. (באמצעות קישור בתחתית ההודעה). יש להתייחס לאנשים שמתחילים בתחום בכבוד רב, גם אם שאלותיהם נראות טיפשיות ומזלזלות ברמה מסוימת. יש לזכור תמיד שהם לא יודעים יותר טוב , וזה תפקידם של המומחים לטפל בזה.
שאלה מטומטמת: אין מה לעשות, יש אנשים שפשוט לא יודעים להתנהג ושואלים שאלו תסתם כדי העליב. אם זה המצב המומחה יתלה הודעה שהכותרת שלה "הודעה מיותרת (אם סימן קריאה גדול ובולט
) , ינמק למה הוא חושב כך (חוץ במצבים שזה ברור מאליו, אבל רק במצבים האלה לא מנמקים). לאחר מכן אם אין התנגדות הנושא ימחק.
העלעת רמת הדיון: קורה שאחרי זמן מה רמת הדיון יורדת,ולכן צריך לעורר אותה. גם אם המומחה לא השתתף בתחילת הדיון הוא לא צריך להסס ולהיכנס לאמצע דיון ולהגיד את דעתיו.
איך בוחרים מומחים
מומחים נבחרים בכך ש.... אממ... אין לי מושג. צריך הצעות לננושא הזה. אני בעד אבל שרק אנשים עם מינימום חודש בפורום יוכלו לבחור מומחים.
לסיכום:
אנשים, הרעיון הזה אולי נראה לכם מטופש ,אבל הוא הכרחי. הרמה של שתי הפורומים לא הייתה בשפל כזה כבר הרבה זמן. לפי דעתי הרעיון הזה (למרות המסגרת הרבה שהוא שם) הוא הדךר הכי טובה לעלות באופן דרסטי את רמת הפורום ,ולחזור לקיים את הדיונים האינלטקטים האלה שבגללם נשארתי כאן. אתם יכולים להגיד שזה מוגזם - אולי, אבל זאת הדרך הכי טובה. אתם יכולים להגיד שזה מיותר - אולי, אל זה הרעיון הכי טוב שיש לי. אתם יכולים להציע שיפורים ברעיונות שלי - כי האלהים יודעים שאני לא מושלם אז אני בטוח שכל שינוי יתקבל בברכה.
הערה קטנה בסוף
תגישו מועמדות להיות מומחה. לפי דעתי זה שווה את זה ככה שרמת הדיון של כולנו תעלה. ועוד שתי מילים:
את כל התגובות להודעה הזאת תתלו במיוחד ,אבל במיוחד תחת החלק שנקרא "תגובות להצעה".
את כל ההצעות לשיפור התוכנית תתלו תחת החלק "הצעות לשיפור התוכנית".
את כל המועמדיות תתלו תחת "מומעמדיות" בבקשה תשמרו על זה מסודר. ג´סטין אנג´ל חבר בצוות המקשוף חבר בפורום הזה כבר האלים יודעים כמה זמן וסתם מישהו שמנסה לשפר את האיכות של שני הפורומים. בברכת שומרי המגדלור, האלים ושלושת הKindreds.

Rutterkin

New member
הצעה לשיפור התוכנית

לא להוציא אותה לפועל !!!! זה מטומטם !! הנהגה ? בשביל מה ? התכנית שלך מיותרת , לא לגיטימית , סתם תקעת כאן שירשור ענק. אנחנו פה בשביל לעזור אחד לשני וללמוד אחד מהשני וכדומה. יש לנו אחלה של מנהל פורום - הנווד. וכמעיין המתגבר מסדרת יפה מאוד את כל המאמרים וזהו !!! לא צריך יותר מזה.

Justin Angel

New member
אה הא...

אז גם לקרוא אתה לא יודע? "הנהגה ? בשביל מה ? "זה מטומטם !! " - אני חושב שהשקעתי מספיק זמן ומאמץ בלכתוב את זה בשביל שלפחות מישהו כמוך שבקושי תולה הודעה בשבוע לא יזלזל בזה. "הנהגה ? בשביל מה ? " - מי אמר משהו על הנהגה? קראת בכלל מה שכתבתי? הצאתי שתהיה קבוצת אנשית שתבחר שתהיה אחראית על שתי המטרות שציינתי בהודעה הראשית. זה שבוחרים אותם לא אומר שהם מנהיגים משהו, זה אומר שהם אלו שנבחרו לעזור. "אנחנו פה בשביל לעזור אחד לשני וללמוד אחד מהשני וכדומה." - ואתה לא שם לב שזה לא קורה? במצב הכי נפוץ לא עונים לאנשים חדשים ,ובמצב הכי גרוע כל וויכוח רציני שיש מתדרדר תוך שעתיים לדברים קטנונים בגלל שהוא דיון בין שתיים-שלושה אנשים. בקיצור, אין פה למידה שהכמות שלה כל כך אפסית שהיא כבר זניחה. "יש לנו אחלה של מנהל פורום - הנווד" - מסכים לחלוטין, אבל אי-אפשר לבקש ממנו לעשות את זה הכל, הוא לא יכול לענות על כל השאלות. "וכמעיין המתגבר מסדרת יפה מאוד את כל המאמרים " - אז? זה אומר שלא צריך לרשום יותר מאמרים? זה אומר שלא צריך לענות לאנשים חדשים שנכנסים לפורום? "וזהו !!! לא צריך יותר מזה" - המצב שאתה מבקש הוא הסטטוס-קוו הנוכחי ואם יש לך זוג עיינים טובות אתה רואה שזה לא פועל כל כך טוב.

Rutterkin

New member
אז כך..

אני חושב שהשקעתי מספיק זמן ומאמץ בלכתוב את זה בשביל שלפחות מישהו כמוך שבקושי תולה הודעה בשבוע לא יזלזל בזה מה הקשר כמה הודעות תולה ? אפילו אם לא הייתי שם בכלל הודעות ורק הייתי מסתכל על הפורום לדעתי התכנית מיותרת. ואתה לא שם לב שזה לא קורה? במצב הכי נפוץ לא עונים לאנשים חדשים ,ובמצב הכי גרוע כל וויכוח רציני שיש מתדרדר תוך שעתיים לדברים קטנונים בגלל שהוא דיון בין שתיים-שלושה אנשים. בקיצור, אין פה למידה שהכמות שלה כל כך אפסית שהיא כבר זניחה מה לעשות שיש פה אנשים כמוך וכמו עוד כמה שמזלזלים בשאלות של אנשים אחרים שחדשים בנושא. נכון זה כבר מתחיל לעצבן ששאלות של חדשים חוזרות על עצמן אבל זה חשוב שהם יבינו. אתה באמת חושב שאם תהיה שאלה שמישהו ידע את התשובה בשבילה הוא לא יענה ? לא צריך לבחור מישהו או כמה אנשים שיעשו זאת מכיוון שהם לא ידעו לענות על הכל. לא צריך "להעלות אותם בדרגה" כדי שיענו על השאלות. אנחנו משלימים פה אחד את השני מבחינת הידע. אף אחד פה לא יודע הכל.

Justin Angel

New member
בקיצור...

אתה רוצה לעזור? מצויין. אתה יכול להיתו אחד מאלה שעוזרים? אני מכיר אותך ואני יודע שאתה יכול. אתה לא רוצה לעזור? אז תשתוק בזמן שאלה מאיתנו שאכפת להם מהפורום שים משהו בנושא.

ultralove

New member
בעד!! מרשים, חלק, מבריק, מצויין,

ומסודר.. המשך ככה... אתם שם, אנא אמצו את הרעיון ברצינות..

Justin Angel

New member
../images/Emo41.gif מומעמדויות ../images/Emo41.gif

רק בבקשה תציעו את עצמכם בהתאם לאיך שהצעתי.

Justin Angel

New member
אני מציע את: כמעיין המתגבר.

בגלל הניסיון שלך, וזה שהראת שיש לך זמן וידע לעזור.

ultralove

New member
אני בוחר ובעד ליה. אם היא מעוניינת.

כיוון שהיא עזרה לי דיברה איתי בסובלנות רבה מהפעם הראשונה שנכנסתי

למעלה