תכנית דירה מקבלן

אלונה012

New member
תכנית דירה מקבלן

שלום,
נשמח לשמוע הערות על התכנית המצורפת (הדירה הרלוונטית משמאל). מדובר בדירה מקבלן שאנו שוקלים לרכוש. במידה שיש ליקויים בתכנון, האם לדעתכם יש אפשרות סבירה לתקנם? יש עדיין אפשרות לשינויי דיירים.
אנחנו זוג +2..
תודה רבה!

גלמיש1

New member
הי. בכללי תכנון הדירה טוב מאד. אבל הנה כמה הערות:

1. חדר ההורים - חסר מקום אחסון. הייתי בודקת אפשרות לבצע נישה שתבלוט לכיוון הסלון (לא רואה את המידות אז בערבון מוגבל) ותספק מקום לארון גדול.
- המיטה ניצבת מתחת לחלון מערבי, שזו טעות מכמה טעמים: א. המיטה חוסמת את הגישה לחלון (פתיחה/סגירה. ניקוי וכו) ב. שוכבים עם הגב לנוף החוץ, ג. גשם, שמש, רוח - אם החלון לא אטום באופן מושלם אתם מקבלים את כל זה על הראש. כשמדובר בקיר מערבי - זה אומר את כל הנ"ל ועוד - שהקיר יהיה קר בחורף, הגשם מוטח בו בעוז, חימום החדר בחורף עלול לייצר עיבוי על החלון שהאדים יהפכו למים וגו.
לכן הייתי בודקת אם יש אפשרות לשנות את סידור החדר (כולל המקלחת). אולי אפילו להעביר את ההורים אל החדר הסמוך, שיורחב, ולעשות משם את הדלת למקלחת.
2. המטבח - צריך לתכנן נכון כך שזה לא ירגיש שנכנסים לבית דרך מטבח.
3. החלונות פה קטנים מאד. גם אלו שנראים רחבים, בגלל שמדובר בהזזה כנף על כנף - פירוש הדבר שהפתיחה תהיה של פחות ממחצית הפתח. כלומר חלון של מטר יפתח רק ב 40-45 סמ. פתיחה.

אלונה012

New member
תודה רבה על ההערות!

בהחלט נחשוב על החלפת החדרים ותודה על הארת ענין הצד המערבי הבעייתי.
האמת שהדבר שהכי דקר לי בעין בתכנית זה שירותי האורחים המיותרים, שנראה לי מתבקש להפוך לפינת עבודה או ארון רחב בכניסה, שניהם כרגע חסרים לנו מאד בתכנית.
האם נראה לך שכדאי לוותר על האי ולהאריך את הצלע של המטבח למטבח בצורת ח'? האי מרגיש לי מאד "תקוע" בחלל.
שוב תודה!

גלמיש1

New member
מסכימה ששרותי האורחים מיותרים.

אפשר להפוך למחסן,
או לפתוח דלת לכיוון המטבח ולקבל מזווה גדול ונוח, או ארון מעילים בכניסה לבית. ואז את דלת הממד אפשר להפוך לצד ימין, כך שלא תזדקר לתוך המעבר (את זה צריך לעשות במהלך הבניה כי משקוף ממד יצוק לתוך הממד ואי אפשר לשנותו אחר כך).

לגבי המטבח - כדאי לשכור איש מקצוע שיתכנן את כלל המטבח באופן המיטבי. האי הוא רק מרכיב אחד במכלול הזה. צריך לראות את המידות המדויקות, את הצרכים של המשפחה, וכו.

לגבי החלפת החדרים - זה לא פשוט שכן חדר הורים צריך מרחב גדול בהרבה מחדר ילדים, ועל כן גם כאן מומלץ תכנון של איש מקצוע.

למעלה