תכנית ההשלמות לתואר שני בעו"ס - אונ' ת"א

משי83

New member
תכנית ההשלמות לתואר שני בעו"ס - אונ' ת"א

שלום לכולכם,

התקבלתי ללימודים למסלול ההשלמות לתואר שני בעו"ס באונ' ת"א (התערבות מתקדמת) וכן מסלול ההסבה לתואר ראשון באונ' אריאל.
אשמח לקבל את עזרתכם באשר לכמה שאלות:

1. היות ובמהלך הלימודים אני מתכננת הקמת משפחה בע"ה וכן לעבוד בחלקיות משרה (ברור לי שבהיקף מצומצם) - היכן עדיף לי ללמוד מבחינת עומס הלימודים?

2. היות והתואר השני במסלול ההשלמות אינו קליני, והמטרה שלי היא לשלב גם טיפול פרטני בהמשך הדרך המקצועית, האם מומלץ? האם לא נכון לעשות את התואר הראשון, לעבוד ואז לנסות להתקבל לקלינית? עד כמה העניין משמעותי לקבלה ללימודי פסיכותרפיה?

3. אשמח לקבל את רשמיכם מהתכניות, במיוחד אם יש כאלה שלומדים/למדו במסלולים הללו - עניין בלימודים, פרקטיקה, עבודה מעשית, צוות המרצים והנגישות לסטודנטים וכו'.

רב תודות לכם!!!

עומר חן2

New member
תגובה לחלק מהשאלות

הי משי,
קודם כל סחטיין שהתקבלת לשני מסלולים! :) מה שנקרא צרות של עשירים
ממה שאני יודעת, עומס הלימודים בכל תוכניות הסבה/השלמה הוא גדול, כי יש לך שנתיים של הכשרה מעשית מלאה (יומיים בשבוע) בנוסף ללימודים. וגם אם על הנייר זה נראה 'רק' יומיים הכשרה מעשית, בפועל צריך גם לכתוב דוחות, עומס רגשי, וכו'. אני זוכרת שההכשרה המעשית כשלמדתי גזלה ממני המון זמן ואנרגיה. לא חושבת שזה שונה מתוכנית של הסבה, או תוכנית של השלמה (כי ההכשרה המעשית היא באותו היקף). בתואר של השלמות את מקבלת בסוף תואר שני...

כעובדת סוציאלית, שעבדה במסגרות רבות, כל הנושא של 'קליני' הוא בולשיט בעיני. כל עובדת סוציאלית יכולה לטפל טיפול פרטני, ורובנו גם עושות את זה. מי שרוצה אחר כך להמשיך לפסיכותרפיה עושה את זה (הם דורשים בעיקר עבודה בשטח בתור מטפלת פרטנית, בעיקר בתחומי בריאות הנפש, בלי קשר לתואר השני שיש לך ולמגמת הלימודים - זה ברוב המקומות שלומדים פסיכותרפיה). האמת היא, שכשבדקתי באיגוד העו"ס כשאני התחלתי ללמוד תואר שני, והתלבטתי בזה, אמרו לי בצורה ברורה שאין כזה דבר 'עו"ס קליני', יש התמחויות שונות - אבל לא התמחות קלינית, והנציגה שדיברתי איתה אמרה לי שכל עו"ס הוא בעצם קליני, כי החוק מאפשר לנו לטפל פרטנית...

האמת היא שיצא לי לדבר עם שתיים שלומדות בהתערבות מתקדמת בתל אביב והן מאד מרוצות... לא יודעת לגבי ההשלמות, לא מכירה מי שלומד שם.
בכל מקרה שיהיה בהצלחה

משי83

New member
תודה לך על התגובה המפורטת! עזרת לי...

אשמח אם יש מישהו שמכיר את התכניות הספיציפיות של השלמה בת"א והסבה באריאל.

היי

קודם כל, אם באריאל התקבלת להסבה של התואר הראשון ולא למשולבת לתואר שני אז ברור שעדיף תל אביב

ממה שהבנתי באריאל זה מסלול פרטי , ילד ומשפחה כשהדגש הוא על טיפול משפחתי

אני גם הבנתי שהמגמות לימוד לא קריטיות ואפשר לטפל גם אם לא למדת במגמה "קלינית"

למעלה