תכנית המאה

RossieL

Active member
תכנית המאה

לא מזמן קרא ראש האופזיציה ביבי נתניהו לראש הממשלה הנחקר אולמרט להתפטר בטענה הנחרצת כי ״ראש ממשלה ששקוע עד צוואר בחקירות, אין לו מנדט ציבורי ומוסרי לקבוע דברים כל כך גורליים במדינת ישראל״.
עברו השנים, נתניהו נבחר, נחקר בעצמו ולא מיהר להתפטר.

ראש הממשלה בנימין נתניהו עומת בדצמבר 2018, בעת ביקורו בברזיל, עם דברים שאמר בעבר על אהוד אולמרט, לפיהם "ראש ממשלה ששקוע עד צוואר בחקירות אין לו מנדט ציבורי או מוסרי לקבוע דברים גורליים למדינת ישראל". נתניהו השיב:
"הציטוט התייחס לתוכנית מדינית או צעדים מדיניים שאולמרט התכוון לעשות ערב הבחירות. דבר שבעיניי היה פסול.
אתה לא יכול להביא תוכנית מדינית ערב הבחירות מבלי שקיבלת על כך מנדט.
אני באותה דעה, אני לא מתכוון להביא תוכנית מדינית ערב הבחירות"

סך הכל שנה וחודש אחר כך, בינתיים נתניהו לא רק נחקר אלא גם נאשם, לא זכה לאמון הציבור והכנסת פעמיים רצוף ועומד כרגע בראש ממשלת מעבר זמנית ללא רוב בכנסת, ונחשו מה הוא עושה? מכריז על תוכנית מדינית.

ייתכן שביבי לא באמת התכוון למה שאמר?
שהעקרונות שלו מתגמשים בהתאם למצבו הפלילי?
יכול להיות שבאמת יש חשש שראש ממשלה ״יכריע על בסיס האינטרס האישי של ההישרדות שלו״.

חבל שביבי לא הקשיב לנתניהו בזמן.

אז מה? יכול להיות שהעקרונות שלו מתגמשים בהתאם למצבו הפלילי?

קלייטון.ש

Well-known member
איך הצגת תוכנית מדינית זו או אחרת תשפיע אישית על נתניהו?

ובאופן כללי מה הוא יכול לעשות במסגרת תפקידו כראש ממשלה, שישפיע על סיכוייו האישיים בהליכיים שמתנהלים נגדו אישית?
יכול להיות שנתניהו ממשיך לעבוד לטובת ישראל - כפי שהוא מבין אותה - למרות כל מה שמתנהל נגדו?

RossieL

Active member
מורשתו המדינית והפלילית של נתניהו

יכול להיות שהוא בונה על 61 מנדטים שיאפשרו לו להקים ממשלה ולנהל מדינה תוך כדי משפט פלילי בשלושה אישומים כבדים. קשה לראות את זה קורה. יכול להיות שמנוף המנדטים הזה אמור בסך הכל לסייע לו לסגור את המשפט בעסקת טיעון מהירה בלי לעבור במעשיהו. זוהי תוכניתו של בנימין נתניהו. לא ברור עד כמה היא מציאותית. כן ברור שכבר אין לו אופציה אחרת.

אז מה היה לנו כאן? אני מציע לכולנו לחזור לנאום בר־אילן שנשא נתניהו בשנה הראשונה לחזרתו לשלטון ב־2009. נאום היסטורי שבו הכיר, בפעם הראשונה, בפתרון שתי המדינות. תוכנית טראמפ היא בעצם יישום מדויק של נאום בר־אילן. למדינה הפלסטינית הזו בדיוק פילל נתניהו - מפורזת, נצורה, מוחלשת, אבל מדינה. מה ההבדל בין התוכנית הזו לתוכניות השלום שהוצגו לנו בעשור שקדם לשלטון נתניהו? לא הרבה.
מתווה קלינטון אמור היה להעביר לפלסטינים משהו כמו 90% מהשטח. מתווה הנשיא טראמפ יעביר להם משהו כמו 70%, אבל יהיו גם חילופי שטחים משמעותיים. בסופו של דבר, העיקרון אותו עיקרון: מדינה פלסטינית. הוויכוח הוא על טריטוריה, וההבדל מסתכם במשהו כמו 15%־20%. זה הסיפור כולו.
נלך עוד אחורה, ליצחק רבין. שמעון שבס, מי שהיה מנכ"לו ויד ימינו של רבין, פרסם אתמול פוסט מעניין: "תוכניתו של רבין", כתב, "הייתה מאוד דומה למתווה של תוכנית המאה של טראמפ. אגב, רבין התכוון לטפל בה בשלבים, בתיאום מוחלט עם המלך חוסיין ונשיא מצרים ואלה שדיברו איתנו מהמדינות הסוניות כבר אז.
"רבין אמר, ואפשר להקשיב לנאומיו: מדינה פלסטינית מינוס. ללא צבא. שליטה ביטחונית מתואמת עם הרשות. המדינה תהיה בגודל 80% עד 85% משטחי הגדה. בקעת הירדן, על פי תוכנית אלון, בריבונות ישראל. גושי ההתיישבות, וכמובן מעלה אדומים בריבונות ישראל. נוכחות סמלית של בירה פלסטינית באבו דיס ושליטה משותפת במקומות הקדושים".
"דיל המאה" של טראמפ הוא בעצם גלגול מודרני של תוכנית רבין מלפני כ־25 שנה. נשאלת שאלה פשוטה: אז למה היה צריך לרצוח אותו? למה היה צריך להסית נגדו? למה היה צריך להוציא לו "דין רודף"? למה היה צריך להציב משמרות נאצה, חרפות וגידופים מול ביתו? נניח להיסטוריה לענות על השאלות הללו.
בינתיים, צריך נתניהו לארגן לעצמו קמפיין. לאלה שטענו שמשיכת בקשת החסינות (בעת שגנץ באוויר!) היא תעלול גאוני, צריך להזכיר עובדה פעוטה: נכון, מכחול לבן נגזל "קמפיין החסינות" שאותו תכננה. במקום זה, הוענק לה קמפיין שבו המועמד הנגדי הוא ראש ממשלה שנאשם בשוחד, מרמה והפרת אמונים. יש לו משפט, יש תאריך למשפט, יהיו גם שמות של השופטים. ושיהיה לכולם בהצלחה.

גילוי נאות: הדברים נכתבו על ידי בן כספית

קלייטון.ש

Well-known member
כלומר התוכנית (המרושעת?) של נתניהו היא

לשכנע את העם שהוא המנהיג הראוי ולהביא לכך שהעם בבחירות דמוקרטיות יבחר (שוב) בבנימין נתניהו להנהיג את הממשלה והמדינה.
מעבר לכך שזו תוכניתו של כל מנהיג במדינה דמוקרטית באשר הוא שם, אם תוכנית זו תצא לפועל היא תהיה מעשהו של העם ולא של נתניהו.

RossieL

Active member
יבחר (שוב) בבנימין נתניהו להנהיג את הממשלה והמדינה

אתה חי כאן, בישראל?
אתה קשור באיזשהי דרך למציאות?
כי למיטב הבנת רובנו, כבר פעם שלישית שהוא גורר אותנו לבחירות, בשנה אחת!
ומנסה להיבחר.
כי בפעמיים הקודמות הוא לא הצליח.

אז אולי, אולי מלחמה תביא לו ניצחון?
אולי, אולי מלחמה תרחיק אותו מבית המשפט?

ואולי, אולי הרופא שלך גאון יותר ממה שאפילו אתה חושב עליו.

קלייטון.ש

Well-known member
למי מהרופאים שלי את מתכוונת?

יש לי כמה, כולל סדרה של אונקולוגים. אני מעריך את כולם, אבל אולי תדייקי שנדע על מי בדיוק אנחנו מדברים.

RossieL

Active member
עכשיו אנחנו מנגנים על רגשות אשם?? NO GO

ותשובה ענינית היתה יכולה בהחלט להיות מספקת,
אתה יודע, לגבי היבחרותו של ביבי, כבר פעמיים ורגע לפני הפעם השלישית, כמנהיג המדינה.

קלייטון.ש

Well-known member
נראה עכשיו שהוא מביא את נעמה הביתה

זה אולי יוסיף לו מנדט או שניים והוא יצליח להקים ממשלה.
גם כתב האישום עשוי לעזור כי הבוחרים שלו ירגישו שחייבים לתמוך בו עכשיו.

RossieL

Active member
שתי פושעות מורשעות ונאשם עלו על מטוס אחד

נשמע כמו התחלה של בדיחה,
אבל ממש גרועה.

poseidon111

Active member
שיירה דורסנית שהורסת כל שיש בדרכה. צריך להחליף את הנהג

שעומד בראשה.
בתקווה שזה יקרה בחודש מארס הקרוב.

dory38

New member
לנתניהו יש עיקרון אחד כרגע- להימלט ממאסר

אני פוחד שיעשה מלחמה או שלום ובצורה מרושלת, על מנת להשיג את היעד הנכסף.

dory38

New member
בזה אנחנו מסכימים

אין לרשות הפלסטינית מנהיגים, רק עסקנים סוג ז' ומטה. אבו מאזן הוא לא איש חזון, הוא מכחיש שואה ופוליטיקאי קטן ביותר. אדם שמקלל את טראמפ ואת השגריר הישראלי בארה"ב, הוא פשוט תת רמה. איתו לא יהיה שלום גם עוד 100 שנה. הגיע הזמן של דחלאן.

דיברגנט חדש

Well-known member
שאלה רטורית

שוב, שחור-לבן מוכיחה עצמה כירוקה מדי בשדה הפוליטי מכדי לשחק שחמט עם הליכוד.

אגב, אני יכול להבין אנשים שמצביעים לפרץ כי יש דרך ויש חזון (גם אם זה לא הדרך והחזון שלי) אך להצביע לשמנץ זה כמו להצביע לכוכב ראליטי מהתכנית האהובה עלייך (ה-
הגדול)

חיא2

New member
אנחנו משקשקים?

כל מדינות ערב דחו את התכנית, על אף ציפיות ה-ביב והטראמפ - שני אדיוטים גמורים שחושבים רק עם האגו האומלל שלהם.

למעלה