תכנית המצויינים בטכניון

rannosha

New member
תכנית המצויינים בטכניון

אני מועמדת לרפואה כמו חלק מן החברה פה. נרשמתי לתכנית המצויינים בטכניון והצלחתי לעבור את שני השלבים הראשונים ( שלב אחרון זה ראיון אישי שכבר הוזמנתי אליו). אני מאוד מאוד מעוניינת במחקר, אבל לימודי הרפואה לא נועדו להכין חוקר טוב אלא רופא טוב!ואני מעונינת בשניהם!! האם יש למישהו כל פיסת מידע על הראיון האישי של התכנית? האם התכנית תסייע לי מבחינת השגת המטרה שלי להיות רופאה חוקרת? האם השתתפות בקורסים מתקדמים תעזור איכשהוא? מצורף קישור לאתר התכנית :http://excellence.technion.ac.il/pages/ אני גם מעוניינת לשמוע דעות על המסלול המחקרי MD/PHD בכלל, חסרונות, יתרונות....

lernery

New member
הגשתי מועמדות אבל בסוף לא הלכתי

למיונים (מכל מיני סיבות. גם לא היה נראה שלי שאעבור אותם) שמעתי מכל מיני מקומות שזאת תוכנית ממש מעולה, וגם מההתרשמות האישית שלי ביום הפתוח, זאת נשמעת אחת התוכניות הטובות בארץ. לגבי מחקר, נראה לי שתיאלצי לקבל ציונים וממוצע גבוהים ופחות להתעסק מחקר, לפחות בתחילת התוכנית..

lernery

New member
כלומר - הכוונה שלי היא

כדי לעמוד בסטנדרטים של התוכנית אפשר להיות מצטיין עם ממוצע באיזור ה-91, או עם ציונים נמוכים יותר אבל לעסוק בנושא מחקרי. בעיקרון האנשים שלומדים רפואה ולומדים בתוכנית ממליצים עליה (תסתכלי באתר שלהם)

בן100

New member
יש פרטים בידיעון

סטודנט בעל הישגים גבוהים בלימודים יכול ביום שנה ג' לעבור למסלול מחקרי ולקחת שנה חופש עבור תואר שני (מחקרי) או שנתיים עבור תואר שלישי (מחקרי). עם זאת, קחי בחשבון כי נתוני קבלה גבוהים לא מבטיחים הצלחה בלימודים. רק אחרי שנה-שנה וחצי בלימודי התואר הראשון תוכלי לדעת אם תתאימי למסלול המחקרי.

loxias

New member
היי! גם אני עברתי לשלב הראיון האישי

אוגם רוצה ללמוד רפואה. אז כנראה נפגשנו ביום הראויונות הקבוצתיים :).

rannosha

New member
../images/Emo98.gifאולי

נפגשנו, הראיון הקבוצתי שלי היה ב- 8/5 ! אני יודעת שהיה יותר ממפגש אחד למועמדי רפואה, החברה שלי למשל היה לה ב 27/4 אבל היא לא עברה! מתי הראיון האישי שלך? ואיך אתה מתכונן? ואם אני מתקבלת לתכנית(נקווה לפחות
),האם אני יכולה להשתלב במחקר, או אני צריכה להתקבל למסלול ה- MD/PhD שזה אחרי סיום שנה ג' ? ותודה לכולכם

משהו שגורם לי תהייה,

איך בגיל 18 את יודעת שאת רוצה PHD? כלומר, אני מניח שלא עסקת בלימודים אקדמיים ברפואה, אז איך כבר הגעת להחלטה שכזו?

rannosha

New member
לגבי שאלתך

אני מזמן קוראת בכתבי עת מדעיים כמו : Scientific American, Science... שמפורסמים בהם בין היתר מחקרים רפואיים , אז משם אני התעניינתי במחקר ובמיוחד במחקר הביורפואי שיש לו השלכות קליניות..ואז התחלתי להתעניין במחקר, ולבסוף הגעתי למסקנה שכדי לעשות מחקר טוב אתה צריך PhD ולא רק MD !! ולמרות שאין לי רקע אקדמי רפואי, אני יודעת שאני רוצה להיות רופאה חוקרת..אני גם קראתי על חייהם המקצועיים של אלה שבחרו במקצוע הזה ויש לי עמם הרבה נקודות משותפות..וגם כאשר התכוננתי לשלב השני של תכנית המצויינים, זה חזק את הרצון שלי!

loxias

New member
אז לא נפגשנו :)

הראיון הקבוצתי שלי היה ב10/4 (וקיבלתי תשובה ב7/5 - מוזר, לא?). הראיון האישי ב29.5, שלך? לא התכוננתי עדיין לראיון, בגלל שיש לי עכשיו לחץ של בגרויות. אני גם לא ממש בטוח שיש התכוננות מיוחדת לראיון הזה. לגבי העניינים הבירוקרטיים אין לי מושג, תוכלי לשאול ביום הראיון. בכל אופן, בהצלחה!

rannosha

New member
גם אני ב 29/5

אני בשעה 17:30 ( אני האחרונה כמו שאמרה לי קרן), ואתה? אבל רגע, למה יש לך לחץ של בגרויות, אתה עדיין ב י"ב?, קבלו אותך על סמך פסיכומטרי והשיגים אחרים? אני שמעתי שבראיון יהיה ראש התכנית ופרופסורים אחרים, וגם יהיה פסיכולוג...אבל לא נורא
, שיהיה גם לך בהצלחה
!

loxias

New member
איזה כיף

שאני לא אחרון
. אם אני זוכר נכון זה אמור להיות בסביבות 3. כן, אני עדיין בי"ב
, ואני מניח שעל סמך אלה עברתי לשלב השני, כן. יופי, זה מה שחסר, פסיכולוג! תודה

בן100

New member
לא הגעתי לשום שלב, עדיין.

אני מועמד עם רקע אקדמי. אם וכאשר אתקבל, די ברור שאני יכול ללכת לכיוון המחקרי עוד בשנה א'

בן100

New member
???!

אוטוטו אהיה בוגר תואר שני, בעל נסיון מוכח במחקר. אני לא צריך להוכיח שאני מתאים למחקר, יש לי תעודות לכך.

The Reaper

New member
רפואה ומחקר

ראשית כל, MD מהווה כלי חזק למחקר. כך שמי שחפץ בתוכנית MD PHD או MD MSC לא מפסיד אלא מרוויח. במקומך, הייתי נרשם ומתחיל ללמוד רפואה. לאחר השנה הראשונה הייתי מחפש מעבדה שתסכים לקבל אותי לעבודה מעבר לשעות הלימודים ואז ניתן לקבל מושג אמיתי מה זה ומה זה דורש. גם אני נהנה לקרוא מאמרים ב SCIENCE וב- NATURE אך קריאה של מאמרים זה מאד שונה מעבודת מחקר במעבדה. העבודה במעבדה מאד סיזיפית, לעתים אתה חוזר על ניסויים במשך חודשים ללא הצלחה ולחברתך יש בעיקר תרביות תאים או עכברים. אני הגעתי לרפואה אחרי MSc במדעי הרפואה משום שהחלטתי שגם אם אחזור למחקר בהמשך חיי, אין זה תחליף עבורי לעבודה הקלינית. זהו,בגיל 18 ללא שום נסיון, כדאי שתבררי את צעדיך בזהירות. המסלול שאני מציע לך (לימודי רפואה ובהמשך מחקר) יאפשר לך די זמן לקבל את החלטותיך על סמך נסיון והבנה אמיתית ולא על סמך דמיון. בהצלחה

rannosha

New member
תודה רבה../images/Emo140.gif

על ההערות וההמלצות היעילות! אז,זה מה שאני מתכוונת לעשות(בין אם התקבלתי לתוכנית המצויינים או לא): 1) לימודי רפואה(יש לי מור ב 8/6) 2)עבודה במעבדה אם המחקר מעניין אותי: 3)ניסיון להתקבל לתוכנית ה- MD/PHD או MD/MSC ואם לא, אני אתקדם ישר לשנים הקליניות אבל מה שמדאיג אותי הוא: אם אני רוצה לעבוד בקליניקה אני צריכה התמחות מסויימת שמינימום אורכת עוד 4 שנים אם לא יותר. אבל מי שרוצה להתמקד במחקר: צריך לעשות עוד השתלמויות אחרי ה PhD, כמו : postdoctoral fellewship..שזה אורך עוד כמה שנים, אז מתי מתחילים לעבוד?? הרצון לשלב קליניקה עם מחקר קיים, אבל אני קצת מתלבטת מבחינת לוח הזמנים. אני יודעת שזה קצת מוקדם, אבל אני רוצה לצייר את הפס בין שאיפה ודמיון לבין ריאליות!! האם למישהוא פה אותה התלבטות? ו Reaper אתה הצעת לי: לימודי רפואה ובהמשך מחקר,שאלתי היא: אם אני אהבתי את המחקר לאחר ניסיון כלשהוא, אז זה מומלץ לעשות: MSC או PHD אחרי שנה ג' או אחרי לימודי רפואה והתמחות?? ותודה לכל העונים

בקשר לפוסט,

זה לא משהו שבדר"כ עושים ברצף, גם את הפוסט נהוג לעשות בחו"ל (למרות שבהחלט ניתן גם בארץ).

למעלה