תכנית חינוכית

tzahi1977

New member
תכנית חינוכית

רצוני לבדוק עם אנשי הפורום היקרים יוזמה שאני עובד עליה בימים אלו ולשמוע את דעתכם...
היוזמה שלי היא יוזמה חינוכית אשר את צעדיה הראשונים אני עושה בימים אלו.
בימים אלו אני בתהליך הקמה של תכנית חינוכית-טיפולית עבור בני מוער יהודים הגרים בחו"ל. בגדול, מדובר על נערים בני 16-19, אשר יבואו לשלושה חודשים לארץ ויעברו תהליך וחוויה משמעותית מאוד להמשך החיים שלהם. התכנית מיועדת לנערים ונערות החווים קשיים בחיים שלהם ביום יום. הקשיים יכולים להיות מגוונים: בעיות התנהגות, בעיות במישור הלימודי, שאלות של מה הכיוון שלי בהמשך החיים? ושאלות של זהות בהקשר היהודי/ ישראלי או בהקשרים אחרים של זהות שבני נוער מתעסקים בהם.התכנית תכלול טיפול פרטני וקבוצתי וכן טיפול באמצעות מסעות בשטח, כמו כן יערכו ימי סיור והכרות עם הארץ וימים של לימודי אולפן, עבודה חקלאית יצרנית, בישול וחוגי העשרה.
התכנית תהיה על שמו של סמ"ר ניסים שון כרמלי, חייל בודד אשר נהרג במהלך מבצע צוק איתן ומותו העלה את נושא החיילים הבודדים לסדר היום והלוויתו נכחו כ- 20,000 אנשים. בני משפחתו של שון מתרגשים מהאפשרות ששמו יונצח בדרך משמעותית כזו אשר תיגע ותשפיע על נערים, נערות ובני המשפחה שלהם.
בכל מחזור של התכנית ישתתפו בין 10-12 משתתפים. כך שהתכנית היא מאוד משפחתית, ומאפשרת ראייה ועבודה אישית משמעותית.
כמובן שישנם עוד חלקים ומשמעויות לתכנית ולתהליך שעוברים בה אבל זו התמונה בגדול.
אני כותב כאן, עדיין לא בעניין שיווקי אלא אשמח לשמוע תגובות על עצם התכנית ולשמוע מכם:
1) הערות כלליות וכל מה שעולה בראשכם לקריאת הפוסט והרעיון.
2) האם משפחות ישלחו את ילדיהן לתכנית כזו לדעתכם? למה כן ולמה לא?
3) האם ניתן לקיים איזשהו מערך לימודי בתכנית כזו שייתן ללומדים בו נקודות זכות לימודיות בארה"ב?
תודה שקראתם עד כאן ובאמת שאשמח לכל תגובה.
ניתן להגיב כאן או לשלוח אליי הודעה פרטית במייל [email protected]

למעלה