תכנית לימודים בנושא הקומיקס

זיו12

New member
תכנית לימודים בנושא הקומיקס

מחפשת חומר בעברית כדי לבנות תכנית לימודים בנושא קומיקס לתלמידי בית ספר יסודי תודה לעוזרים.

moshikgulst

New member
נסה

בספר "מטרזן ועד זבנג" של אלי אשד לחומר על קומיקס ישראלי.

נשמע מענין!

אולי תאמרי אילו תכנים חשבת להכניס ונעזור לך יותר ספציפית. האם זה לכיוון הבנת הנקרא? כי אז כל דבר עשוי להתאים. העברת מסרים חינוכיים של אחווה שלום ועזרה לזולת (או כל נושא אחר)? אולי חיזוק נקודתי של מקצועות כהיסטוריה, ספרות, גאוגרפיה וכד'? בכל מקרה, אני מצרף לינק לאתר התוכן של ארגון אמריקאי שיוזם תכניות חינוכיות בעזרת קומיקס. אולי אחרי קריאת תכני האתר ההוא יהיו לך יותר תשובות. עופר.

amitais

New member
הצעות והמלצות

אין הרבה חומר על קומיקס בעברית. הספר של אלי אשד נחמד, אם כי הוא די לוקה בכך שהוא מתעלם מכל סצינת הפרסומים העצמאיים של השנים האחרונות. והוא רק ספר הסטוריה, הוא לא מלמד קומיקס. בקשר ללימוד "איך לעשות קומיקס", הספר היחיד שראוי להתייחסות בעברית הוא זה של אורי פינק, "איך מציירים זבנג2". בספר אורי מפרק את עשיית הקומיקס לשלבים, ומפרט על כל שלב. אפשר בקלות לזרוק את החלקים שבהם הוא מתייחס ספציפית לדמויות של זבנג ולהפוך את הפרקים שלו לשיעורים שמתייחסים כל פעם לשלב אחר בעבודה על קומיקס. מה שקצת חסר אצלו זה התייחסות למדיום ולמאפיינים הייחודיים שלו, מה שכדאי לקחת מסקוט מקלאוד, Understanding Comics. עוד כדאי להקדיש שיעורים לבניית סיפור בקומיקס - ניתוח של סטריפים כדי לראות איך בונים סטריפ עם פאנץ', וכאלה. אני לא יודע מה אורך התוכנית או המסגרת שאתה מתכנן, אבל אם מדובר בסמסטר או בשנת לימודים שלמה, אני מציע לך לעבוד עםאין הרבה חומר על קומיקס בעברית. הספר של אלי אשד נחמד, אם כי הוא די לוקה בכך שהוא מתעלם מכל סצינת הפרסומים העצמאיים של השנים האחרונות. והוא רק ספר הסטוריה, הוא לא מלמד קומיקס. בקשר ללימוד "איך לעשות קומיקס", הספר היחיד שראוי להתייחסות בעברית הוא זה של אורי פינק, "איך מציירים זבנג2". בספר אורי מפרק את עשיית הקומיקס לשלבים, ומפרט על כל שלב. אפשר בקלות לזרוק את החלקים שבהם הוא מתייחס ספציפית לדמויות של זבנג ולהפוך את הפרקים שלו לשיעורים שמתייחסים כל פעם לשלב אחר בעבודה על קומיקס. מה שקצת חסר אצלו זה התייחסות למדיום ולמאפיינים הייחודיים שלו, מה שכדאי לקחת מסקוט מקלאוד, בספרו Understanding Comics (אנגלית, להשיג בחנות קומיקאזה). עוד כדאי להקדיש שיעורים לבניית סיפור בקומיקס - ניתוח של סטריפים כדי לראות איך בונים סטריפ עם פאנץ', ועל מנגנונים של בניית סיפור באופן כללי. אני לא יודע מה אורך התוכנית או המסגרת שאתה מתכנן, אבל אם מדובר בסמסטר או בשנת לימודים שלמה, אני מציע לך לעבוד עם הילדים על מטרה סופית, שהיא הוצאת חוברת עם היצירות הטובות שלהם שהם יצרו במסגרת הקורס, או לעבוד לקראת סוף הקורס עם כל אחד מהם על קומיקס, שבסופו של דבר תאגדו לחוברת, ותצלמו במכונת צילום. זה יכול להיות ממש כיף, ייתן מטרה לשאוף אליה, וייתן לילדים תחושה של איך זה שהיצירות שלך רואות אור בצורת מוצר מוגמר ומודפס.

moshikgulst

New member
העולם הקסום של הקומיקס

לפני כמה שנים טובות התפרסמה סדרה של כתבות מאת מישל קישקה בשם "העולם הקסום של הקומיקס" בעיתון "משהו" ז"ל. הסדרה סקרה על קצה המזלג את תולדות הקומיקס בעולם ובהחלט היוותה צוהר ראשוני בשבילי כילד לעולם הקומיקס. למזלי שמרתי את אותן כתבות... אם אתה או מישהו אחר כאן מעוניין אני יכול לסרוק את כל הכתבות ולהעלות אותן כאן - לדעתי זה חשוב שצעירי הפורום (וגם האנשים היותר מבוגרים) יעלעלו בכתבות הכתובות בלשון מאוד יפה והומוריסטית ומהוות הקדמה לכל אחד שרוצה לעסוק או מתעניין במדיום. בנוסף, אני מעלה כמה דוגמאות. מה אתם אומרים?

moshikgulst

New member
כמובן

שכל הזכויות שמורות למישל קישקה וכל זה... אין להפיץ ברבים או בכל מדיה כתובה/אלקטרונית וכל זה.... בלה בלה בלה וכל זה...

אני בערך זוכר את זה

הייתי מנוי לעיתון ואני די בטוח שקראתי את זה, אבל הספקתי לשכוח. אגב, לשים את זה פה בפורום זו לא הפצה ברבים במדיה אלקטרונית?

moshikgulst

New member
למה להיטפל

לפרטים הקטנים? חוץ מזה, למישל אין אינטרנט... אני אעלה את הכל ביום שבת.

למעלה