תכנית מניטובה

תכנית מניטובה

שלום לפורום היקר! האם על מנת להגיש לתכנית מניטובה כל בני המשפחה (זוג בני 39 ו 35 וילד בין 10) חייבים להיות יהודים? במידה ואחד מהם לא יהודי האם אין חשיבות לתקופה ארוכה שהתגורר בארץ? תודה לכולם!

dannyk27

New member
שני בני הזוג אמורם להיות יהודים

ועקב כך גם הילד. לפרטים מוסמכים יותר אפשר ליצור קשה עם הקהילה.

איך הם בודקים?

נגיד שאני בא מרוסיה ישר למסלול מניטובה, איך הם יודעים עד כמה אני יהודי?

gesus

New member
נראה לי שזה כתוב בת.ז. הישראלית

אני משער שהם יכולים לדלות את המידע הזה ממסמכים רשמיים שאמורים להיות עלייך.

ruth1983

New member
בת"ז לא כתוב אבל

מי שיודע יכול ליראות כי ליהודים יש תאריך לידה עברי וללא יהודים אין. שנית כל למי שנולד ברוסיה בתעודת הלידה שלו כתוב לאום של ההורים. חוץ מזה הקהילה דורשת מסמכים וניתן להציג את התדפיס ממרשם האוכלוסין בו רואים את הלאום ואם היה הליך של גיור אז גם כתוב האיזה תאריך היה השינוי. לעניין הקהילה היהודית בויניפג - לפני כשנה וחצי לא הייתה דרישה כזו ומספיק היה שאחד מבני הזוג יהודי, היום המצב הישתנה והקהילה דורשת כי שני בני הזוג יהיו יהודים, אבל הגיור הרפורמי כן מקובל על אף שאינו מקובל ע"י רבנות בישראל וזאת לאור העובדה כי הקהילה הינה קהילה חלונית. אז אם אחד מבני הזוג אינו יהודי תמיד אפשר כמובן אם יש רצון כזה לעבור גיור רפורמי שנימשך לא זמן רב. וכמובן ההמלצה שלמעלה היא הכי טובה להפנות את השאלות לקהילה, אומנם הם עמוסים אבל אני בטוחה שיתנו לכם תשובה מלאה בהקדם האפשרי. בהצלחה

תודה רבה על התשובה המהירה

כיצד ניתן ליצור קשר עם הקהילה? יש להם אימייל? ועוד שתי שאלות: מהי רמת האנגלית הדרושה לראיון? ומהו תהליך גיור רפורמי? תודה רבה על התשובות~

dannyk27

New member
לרוב השאלות יש תשובות בקישורים

חייבים לבדוק שם לפני ששואלים בפורום. באשר לראיון, מה שיודעים יותר יותר טוב, בגדול נדרשת ידעה לניהול שיחה בינונית ומעלה.

ruth1983

New member
הינה

http://www.jewishwinnipeg.org/section.html?id=636 תיבדקי פה זה האתר של הקהילה לגבי גיור רפורמי תעשי חיפוש כי אין לי מושג רמת האנגלית לראיון בידיוק כמו שאמר דני - צריך לדעת לנהל שיחה

sergew2

New member
שאלה בקשר למניטובה..

האם בשביל להגר למניטובה, חייבים לעבור דרך הקהילה היהודית? אפשר פשוט לבקש הגירה רגילה למניטובה בלי שום קהילה?

bamba31

New member
כן

יש 6 מסלולי הגירה למניטובה. 1 מהם זה לקהילה עוד אחד כללי ועוד 4 - איחוד משפחות ועוד... תכנס לשגרירות, תראה מה הקריטריונים ותחליט אם זה מתאים

bamba31

New member
התכוונתי לאתר

רושמים canada immigration בגוגל וזה מביא לאתר ל קנדה בו יש הנחיות הגירה לכל המסלולים

למעלה