תכנית מפורטת

ofirmen1

New member
תכנית מפורטת

לפני העברה לועדה מחוזית, לקראת הפקדה, עברה תכנית מפורטת שערכתי דרך הועדה המקומית, שהמליצה להפקיד בתנאים מסויימים. אחד מהם נוגע להיקף הקו הכחול. במצב המאושר, הקו הכחול הרציף (גבול התכנית), מקיף שטח גדול בהרבה מהשטח הנוגע לשינוי הייעוד המתוכנן. באותה תכנית מאושרת, מופיע קו כחול מרוסק (עצמאי, פנימי), המסמן את תחום השטח הנוגע לשינוי הייעוד. המצומצם. במצב המוצע, לא סימנתי את הקו הכחול המרוסק, אבל השארתי את הקו הכחול הרציף (גבול התכנית), כמות-שהוא. (שוב: שינוי הייעוד מבוצע רק בתחום המצומצם). שאלתי נוגעת למצב עניינים, בו בוועדה המקומית מתעוררת תהייה, באשר לסמכותי לכלול את כל תחום הקו הכחול הרציף כמצוין בתכנית המאושרת. האם עלי להמציא קו כחול חדש (גבול תכנית), שיכלול רק את השטח המיועד בלבד, או שעלי להישאר צמוד לגבול התכנית המאושר? האם הם צודקים בטענתם (מאחר וצריך להראות טבלאות בהן סכום השטחים בשתי התכניות (מצב מאושר מול מצב מוצע), לא משתנה)? במצב המאושר, נמצא הקו המרוסק, הפנימי, בדיוק בציר דרך. לאורכה. תודה, מנחם.

קביעת תחום התכנית

מנחם שלום. נראה לי שהסתבכת מעט שלא לצורך... קו כחול הוא הקו התוחם את האזור בו חלה התכנית שלך, והוא ממש לא חייב להיות זהה לקו הכחול של התכנית המאושרת, למעט מקרים מיוחדים. אם נדרשת לשנות את הקו הכחול, הרי שאין שום סיבה מוצדקת לקבוע את הקו הכחול עפ"י התכנית המאושרת, אם מהות התכנית שלך היא אך ורק שינוי יעוד בחלקה/מגרש מסויים, ואינה מבקשת לבצע שינוי ביתר השטחים השכנים. החלת תחום התכנית המאושרת בתכנית שלך, תחייב אותך להגיש את כל בעלי הקרקעות בתחום כבעלי עניין ולהחתימם על התכנית,לחשב את כל שטחי היעודים בתכנית, לבצע מדידה בכל שטח התכנית, לתרגם את כל הוראות התכנית המאושרת עפ"י שפת המבא"ת להוראות התכנית שלך, דבר שייקר את עלות הכנת התכנית, יסבך את הליך התכנון ויאריך את זמן הטיפול בה, וכל אלה ללא כל צורך הגיוני. את הקו הכחול של התכנית קובע המתכנן (במקרה זה אתה) עפ"י שיקול דעת הגיוני. עפ"י גבולות מדודים ממפת המדידה של חלקות/מגרשים בהם מטפלת התכנית ובהתאם לדרישות מוסד התכנון. לדוגמא: אם התכנית משנה קו בנין קדמי- היא תכלול חלק מהדרך המושפעת מהזזת קו הבניין, אם התכנית כוללת הריסת מבנה בחצר השכן- היא תכלול גם את המגרש שבשטחו יש להרוס את המבנה, אם התכנית משנה יעוד רק בחלק מתחום החלקה/המגרש- היא תכלול את כל החלקה/המגרש. המצב המאושר יוצג בדיוק כפי שהוא אושר ללא כל שינוי, למעט תוספת סימון הגבול של התכנית המוצעת, וגבול התכנית המאושרת יוצג כגבול תכנית מאושרת.

עוד דעה

מבלי לסתור את דעתה של אור, שהיא נכונה, אני מבקש להציע עמדה אחרת, נוספת: אני דווקא מוצא שבמקרים רבים ראוי להתאים את גבול התכנית לתכנית קודמת, מאושרת, על מנת להביא לביטולה המלא. פשוט - התכנית החדשה תחליף את הקודמת, והקודמת תסומן בכל מקום כתכנית נטולת תוקף. כל זאת - כדי להתחיל לצמצם את מספר התכניות התקפות שמסתובבות בארכיונים השונים. במקרה כזה - המצב שתואר ע"י עורך התכנית הוא נכון, וכמובן מתעוררת השאלה הלגליסטית אם רשאי מגיש תכנית לכלול קרקע מבלי להחתים את בעליה - כאשר הוא בפירוש לא מציע בה שום שינוי. זו שאלה שיש להפנות ליועץ משפטי. אני סקרן לגבי התשובה. אם התשובה תהיה שלילית, כלומר הוא לא רשאי לעשות זאת - אני חושב שראוי יהיה לשנות לשם כך את החוק. זוהי הדרך היחידה להתחיל לנקות את המדפים*. * - ברפורמה (התקועה קשות) יש רעיון של תכנית מתאר מקומית נוסח אחיד, שתעשה קומפילציה מחייבת ותביא לגניזתן של כל התכניות הקודמות. אני אישית עשיתי את זה בישוב מסוים, וזה יצא נהדר. היום יש להם ארכיון עם תכנית אחת בלבד, ועוד איזה חמש חדשות שנוספו מאז. זה היה מאמץ טכני בלבד, ועבר ללא התנגדויות. ברעיון שברפורמה - רשאי להתנגד לתכנית כזו רק מי שמוצא כי המוצע בתכנית איננו תואם בדיוק את מה שאושר בתכנית קודמת. אבל כיון שהרפורמה תקועה, אולי התהליך המוצע כאן הוא התהליך הנכון.

ofirmen1

New member
קביעת תחום תכנית - שאלת המשך לאור

שלום אור, תודה על התשובה. כל העניין הטכני כבר מאחורינו: מדידת השטח בתחום הקו הכחול 'הגדול', חישוב כל שטחי הייעודים, וכן, כל הסעיפים והצרכים למילוי תנאי מבא"ת 2006, מול הגישה הישנה. שאלת ההמשך שלי, נוגעת לאפשרות לצמצם את חוסר ההבנה באשר לשטח המיועד לשיוני ייעוד, אעפ"י שמאוד מוגדר בהוראות התכנית. האם גם לפי גישת מבא"ת 2006, אוכל לציין בתכנית המוצעת, בקו מסויים (נגיד, כמו במצב המאושר: קו כחול עבה מרוסק), המגדיר ויזואלית (גרפית) את תחום שינוי הייעוד? מבלי שאצטרך להציג סכום שטחים בו, בהוראות התכנית? קראתי בעיון רב גם את תשובתו של אדר' טוראל. דעתו מקובלת עלי, באשר להימנעות מצבירת תכניות ישנות, והדרך לצמצם התלות בהן. צריכים להתחיל מתי-שהוא, עם מי-שהוא. לא מפריע לי להיות זה שיזום פניה לועדה המקומית, להתחיל לחשוב במונחים שמציע אדר' טוראל, על-ידי העברת תשובתו למהנדסת הועדה המקומית אצלנו. אם אתם מוכנים. תודה, מנחם.

סימון על גבי המצב המוצע

הסימונים על גבי המצב המוצע חייבים להיות עפ"י המבא"ת בלבד. קו כחול מקווקו עפ"י המבא"ת מסמן אתר עתיקות, ולכן הוא אינו מתאים כאן. אולי ניתן להשתמש בקו עזר עבה מתוך קווי העזר המוצעים בטבלת המבא"ת, בתוספת בלוק טקסט המפנה אל המקום, אך אני עדיין חושבת, בניגוד לידידי האדריכל ירון טוראל, שתב"ע נקודתית אינה צריכה להכיל את כל גבול התכנית המאושרת. סימון תחום התכנית על האזור המשתנה בלבד יבהיר בצורה הטובה ביותר את השינוי המבוקש ומיקומו. איני מפחיתה חלילה מערך העומס המוגזם של מדפי הארכיון או מחשיבותה של הקומפילציה, אך זהו תפקידה של הוועדה לבצע זאת. אין שום היגיון להפוך את האזרח הקטן למממן של פרוייקטים מסוג זה רק בשל העובדה שהוא מבקש להציע תב"ע נקודתית. לגבי סיכום השטחים- אין מנוס. אם תבחר להגיש את כל תחום התכנית המאושרת בתוך התוכנית שלך, יהיה עליך לחשב את כל השטחים בה, וכן לקבוע עבורם שימושים, הוראות וזכויות בניה, ולרכז את הנתונים הסטטיסטיים שלה. בנוסף, אם התכנית המאושרת לא נערכה עפ"י נוהל מבא"ת, תהיה זו משימה לא פשוטה לתרגם את הוראותיה וזכויותיה לשפת המבא"ת. חשוב לקבוע הוראות אלה בזהירות ובקפדנות על מנת שלא ייפגעו זכויותיהם של בעלי הקרקעות השכנים ויחד עם זאת שלא יוספו להם זכויות שיחייבו אותם בהמשך בהיטל השבחה.

ofirmen1

New member
סימון על גבי המצב המוצע

תודה, אור, על תשובתך המעמיקה. אני מבין איך עלי להתקדם. מנחם.

למעלה