תכנית סניטארית (שאלה דחופה)

ש מים

New member
תכנית סניטארית (שאלה דחופה)

חבר'ה, האם יש בכם מישהי/וא שבקיא/ה בנושא הגשות להיתרי בניה, בדגש על תכניות סניטאריות (וליתר הדיוק: דרישות/תנאי משרד הבריאות, בכל הנוגע לתשתיות המים)?
הנושא דחוף למדי.
(ולא, אין מדובר בהצעת עבודה, אלא לצרכי התייעצות ולימוד הנושא בלבד)
תודה!

ש מים

New member
הסוגיה: התחברות לקו מים

הסוגיה די מורכבת, אבל אנסה:
ידוע לי שכאשר נדרש אישור משרד הבריאות (מה"ב) להיתר בניה (יש תב"עות שדורשות זאת), "למבנה המשרת בני אדם", הם רוצים לראות חיבור למקור מים שפירים.
השאלה היא: "איזה סוג חיבור הם רוצים לראות"?
חיבור בפועל: כלומר - שהתכנית הסניטארית תראה ממש התחברות לקו קיים?
"חיבור תיאורטי". כלומר - להציג התחברות לקו שנמצא התכנית מאושרת, אבל עדיין לא בוצע?
או "חיבור ווירטואלי", שהכוונה - להראות אפשרות חיבור לאיזה שהוא קו מים עתידי, שעדיין לא הוחל בתכנונו (כלומר: קצה הקו שלי יציג את הכיוון המשוער על קו המים השפירים, שנמצא מחוץ לשטח המגרש שלי, ושאותו אמורה להביא הרשות המקומית)?
מקווה שהצלחתי להסביר...

לפעמים זה תלוי בהגדרות בתב"ע

לדוגמא : חיבור מים נוסף לשכונה/ הקמת תחנת שאיבה לביוב הוא תנאי למתן היתר בניה ואז עד שלא יבוצע הקו/ התחנה לא תוכל לקבל היתר גם אם יסומן בתוכנית כפתרון.

במקרים אחרים מספיק "החיבור התיאורתי", כי הנחת קו המים הינה באחריות תאגיד המים ולא היזם/ קבלן.

להיתר בניה, לדעתי, לא סביר שיאשרו "חיבור וירטואלי".

ש מים

New member
מבחן הסבירות...

אכן "לא סביר".
השאלה היא האם קיימת תקנה/הנחייה ברורה ומפורשת?

לדעתי יש בפנייתך ערבוב של הגדרות

אתה מתייחס לתוכנית סניטרית - זוהי תוכנית של קווי הביוב.
בהמשך בסוגריים אתה מתייחס לתשתיות המים. קיימות 3 סוגי תשתיות, שחובה להבטיח שתהיינה מופרדות זו מזו : האחת, היא תוכנית הספקת המים השפירים לשימוש ביתי ; השניה, היא מערכת הביוב האמורה לסלק את מי הביוב אל מערכת הביוב העירונית; השלישית היא מערכת הניקוז האמורה לטפל במי הגגות ( המרזבים) ובמי החצר. אסור בתכלית האיסור להפנות את מי הניקוז אל מערכת הביוב וההיפך כמובן.
ישנן עיריות האוסרות ( לא תמיד בהגיון ו/או ביכולת ) על הוצאת מי הניקוז מתחומי המגרש. איסור זה סביר ביותר כאשר המגרש מצוי באזור קרקע מחלחלת - הוא שגוי ביותר, עד בלתי אפשרי כאשר המגרש מצוי על שטח בעל חילחול לקוי או אפסי.

ש מים

New member
אם יש ערבוב הוא לא שלי

דן, התכנית (בקשה להיתר) נקראת "תכנית סניטארית". כך היא גם נקראת ע"י אנשי משרד הבריאות, עמם אני בקשר.
ולאישה בחופשה (מתי נגמר לך כבר החופש??): מדובר, כפי שכתבתי, ב-"בקשה להיתר", כאשר "תנאי להיתר" (לפי התב"ע) הנו אישור משרד הבריאות.

אנסה לחדד את השאלה: האם משרד הבריאות דורש, במקרים כאלה (בהם נדרש אישורו על היתר הבניה) התחברות (או לפחות הצגת התחברות ממשית) לקו
  1. קיים.
  2. מתוכנן.
  3. עתידי.

ברגע שתאגיד המים חותם על היתר בניה / התוכנית הסניטארית

יש בזה התחייבות שלו שקו המים שמסומן בתכנון / עתידי יבוצע בפועל.
<תאגידי מים חותמים על תוכניות גם עם סימון קווים עתידיים, לכן אין סיבה שמשרד הבריאות לא יעשה זאת>

אני חושבת שיש גם דקות בין מתוכנן לעתידי: לתאגידים עדיף שאלו יהיו קווים מתוכננים, כי אז הם יכולים לגבות היטלים לעומת קו עתידי.

ולשאלתך בסוגרים: אני מזמן כבר לא בחופשה, רק מתעצלת לשנות את הניק

ש מים

New member
סוף דבר (או - "מדינת השקשוקה")

• בתב"ע יש סעיף שאומר ש- "תנאי להיתר הנו אישור משרד הבריאות".
  • "באופן נורמאלי" (כדברי נציגת מ.הבריאות איתה הייתי בקשר בנושא) המשרד מתנה את חתימתו ב-"חיבור לקו מים שפירים".
  • במקרה הנדון מהנדס התשתיות/אינסטלציה סימן (בתכנית הסניטארית) קו היוצא מהמגרש ובסופו "ברייז".
  • על סמך מסמך זה משרד הבריאות חתם על ההיתר.
  • בשבוע שעבר התברר שאין שום חיבור, והברייז הנו לקו ווירטואלי לחלוטין.
  • למרות זאת, ולאחר שנודע למ.הבריאות שמכרו להם חתול מת בשק, הם לא עשו דבר כנגד ההיתר (שניתן כאמור במרמה), אלא הוציאו איזה מכתב אנמי לוועדה המקומית שדורש/מבקש "תיאום תשתיות עם מקורות"...
ולא, אין שם "תאגיד מים", והוועדה לא דרשה שום חתימה מספק המים טרם אישור ההיתר.

ולתשובתך: אם את לא בחופשה ומצהירה שכן, יש בכך עבירה על חוקי מע"מ ופקודת העודה העברית (מהבית) התשפ"ט - 1909. חוקרי מע"מ ולשכת התעסוקה בדרך אלייך!

למעלה