תכנית פסטיבל כרמיאל

• פותח הנושא בי
  • פורסם בתאריך
מזגנים לעדה

תציעי להנהלת הפסטיבל לשים מזגנים גם במגרשי הטניס. (לידעתך בכל המקומות הסגורים ישנם מזגנים - כנראה לא היית בכרמיאל בשנה האחרונה)

איציק-אל תלכלך

עדה לא הבינה מה כתבת, היא ביקשה ממך שתציע להנהלת הפסטיבל לשים מזגנים גם במגרשי הטניס.

בי

New member
תכנית פסטיבל כרמיאל

ראיתי את התוכנית. היא העתק של התוכניות משנים קודמות. ישנם 3 דברים שמפריעים לי בראיה ראשונית: האחד, ריקודי ראשונים נרקדים מדי לילה מ 3.00 בלילה. למה??? האם המארגנים חושבים שהראשונים/ותיקים/מבוגרים נמצאים בשיא עירנותם דווקא בשעות אלה? האם המארגנים חושבים שבהרקדה בשעות אלה יוכלו להציג את הריקודים הישנים לקהל הרחב שאינו מכיר אותם מספיק? ממש לא מובן לי השיבוץ הזה. דבר שני, ולדעתי חמור יותר, הוא היעדר מוחלט של להקות פולקלור ממדינות שונות. היעדרם חסר לי גם בשנה שעברה. קראתי באחד המאמרים של ירון ב"רוקדים" על כך שציבור רוקדי העם ברובו לא מגלה עניין בנושא המחול בכללו, אינו צופה בהופעות מחול מסוגים שונים. הבאת להקות פולקלור שונות והופעתן במחירים זולים במיוחד, 4 להקות שונות בכל מופע, היה תורם להרחבת האופקים של קהל הרוקדים. ישנם אומנם מופעים של להקות מחול להארץ ומחו"ל, אך לצערי נוכחתי שאליהם הולכים רק חלק קטן של הרוקדים, מחתך מסויים, שכן הופעות אלה דורשות גם מודעות וגם תקציב. לעומת זאת להקות המחול העממי אינם נתפסות כמשהו "גבוה" ומחיר ההופעות היה ממש נמוך. בנוסף, הרי מדובר במחול עממי שלנו, ורק מתבקש בפסטיבל מחול עממי לראות מקבילות מארצות שונות. ההופעות של להקות המחול היו ממש חגיגה לעיניים והיה בהן עניין רב. ניתן היה לראות את הבדלי הלבוש, המוסיקה, הצעדים, דברים שהעידו על אופי העם , מיקומו הגיאוגרפי וגם על ההשפעה או חוסר ההשפעה על ריקודי העם הישראליים. חבל. דבר שלישי, בדומה לשני. הקונספט הוא של הרקדות שונות תחת שמות שונים, והופעות. אין משהו מעבר לכך. אין משהו עם שאר רוח. אין משהו שיחכים. אני מודעת לכך שהרוב המסיבי בא להוציא אנרגיה ולרקוד לרקוד לרקוד. אבל אחד הדברים היפים בריקודי העם הוא ההרכב האנושי המגוון ממנו מורכב קהל הרוקדים. ישנו אחוז לא מבוטל של רוקדים שמסוגלים ומעוניינים לשמוע הרצאות/דיונים/הדגמות בנושאים הקשורים לריקודי העם. מי אמר שפסטיבל משמעו רק לרקוד? מי אמר שאין משמעו גם לשמוע על הריקוד, לחוות חוויות שונות הקשורות בריקודים. עד היום אני זוכרת הרצאה שנתנה שרה לוי תנאי בפסטיבל לפני כמה שנים על הריקוד התימני, בלווית הדגמה של 2 מרקדני ענבל לשעבר. היה מאלף. בטוחני שיש גם כיום בעלי ידע ויכולת להרצות או לקיים דיון בנושאים הקשורים בריקודי העם. אשמח לראות תגובות ודעות על תוכן הפסטיבל. להזכירכם, בעניין תוכן ההרקדות עצמן, כבר הובא כאן לא מזמן המכתב שכתבו חגית וניר לפני שנתיים ולפני שנה.

בי

New member
מקפיצה

ההודעה נדחקה למטה ולא רואה שום תגובה. האם יש הסכמה? אין הסכמה? לא מעניין?

לא חושבים שאת צריכה לדאוג...

התוכניה נראית כמו עותק של התוכניה משנה שעברה, כי היא (כנראה) עותק של התוכניה משנה שעברה - ולא סתם, אלא אחד מהעותקים הישנים. גם לפני שנה ריקודי הנוסטלגיה התחילו ב-3 בבוקר, עפ"י התוכניה הראשונה, ובתוכניות יותר מאוחרות עברו למתנ"ס ולשעה יותר נורמאלית. חכי קצת, עד שועדת ההרקדות המהוללת תתכנס ותחליט על תוכניה חדשה...שתהיה גם היא עותק של שנה שעברה (אבל אולי עותק קצת יותר חדש) - למה להתאמץ? להזכירך, בשנה שעברה התרוצצו בכרמיאל לפחות 3 תוכניות מעודכנות שונות, ואף אחת לא תאמה את המציאות.

תוכניה לבי ולשאר החברים

אני לא יודע על איזו תוכניה אתם מדברים, בירור קטן שערכתי עם חברים מצוות ארגון המדריכים שמפיק ועורך את כל ההרקדות בכרמיאל נודע לי שהתוכניה של ההרקדות נמצאת בשלב הסופי של ההפקה ובקרוב תפורסם לציבור הרחב. לגבי ההרקדות - להתאזר קצת בסבלנות.

dw2322

New member
רצ"ב הקישורית לפסטיבל

בשנה שעברה השתתפתי בשירה בציבור ביום ה. אני חושב שזו היתה תוספת חדשה, ודי מוצלחת לטעמי. שמחתי לגלות אותם גם השנה. אם ריקודי הראשונים מתוכננים ל-3AM אז אכן אולי כדאי להציע להם להקדים, גם השירה בציבור נראה לי טיפה מאוחר (אם כי לא יותר מדי נורא, למי שממילא מתכנן לרקוד בהמשך במגרשי הטניס). מאידך, אולי זו אופציה מתחרה למגרשים?

למעלה