תכסית

ליאו123

New member
תכסית

מדובר בתוכנית בה נדרש לציין שהתכסית תהיה 35% משטח החלקה. שטח החלקה 1000 מ"ר תכסית=350 מ"ר האם לפי המבא"ת התכסית כוללת מרפסות או לא? הסבר 35% יכול להיות 350 מ"ר בנין +24 מ"ר מרפסות ל-2 דירות - כאשר המרפסת לא נכללת בתכסית. 35% יכול להיות 326 מ"ר + 24 מ"ר מרפסות ל-2 דירות - כאשר המרפסת כן נכללת בתכסית. תודה לעונים

תכסית

ליאו שלום, וואלא אני לא יודע. לנו, במבא"ת, אין עדיין עמדה רשמית ומגובשת בנושא זה. מצד שני - אני בטוח שלמוסד התכנון (אני מניח שזו הועדה המחוזית) כבר יש, ולכן כדאי להתייעץ איתם. אפילו ברמה האישית לא הייתי יודע מה לענות. שתי האופציות נשמעות הגיוניות מאד, ואני שמח שזה לא אני שצריך להחליט. עצה: אם חשוב לך לקבל את ה-350 + 24, נסה להגיע ישירות עם השאלה לדרג הכי בכיר, שזה בדרך כלל מתכנן/ת המחוז. הדרגים הנמוכים יותר ישושו לדבוק בעמדה מחמירה, ואחרי שהם כבר קבעו עמדה - יהיה קשה לשנות את דעתם. הבכיר/ה גם יתן להם גיבוי. אם תצליח להגיע ל"בכיר" - יש אופציה שהוא ישקול זאת לגופו של עניין ויקבל החלטה מקצועית. ועצה נוספת: אפילו אל תנסה "להתעלם" מהמערכת, ולהגיש כפי שאתה חושב שזה צריך להיות. זו הדרך הבטוחה להגיע ישירות לידיהם של בודקי תנאי הסף (הדרג הכי "מוטה-סירוב" בסולם המתכננים בועדה), ולהיתקל בסירוב מוצק. בהצלחה ירון טוראל

למעלה