תכשיט ותמותה

dave the lob

New member
תכשיט ותמותה

אפשר לקבל קישור על דג תכשיט? ותמותה: בשבוע האחרון מתו לי שלושה ציקלידים(דימוסונים וטרופאוס דובוסי), באקווריום היו גם תוכי(די גדול שאר הדגים היו קטנים) לובסטר ונקאי. את התוכי החזרתי לחנות כי פחדתי שזו אשמתו(הוא היה היחיד שאכל ושחה למעלה והכל, השאר היו רוב הזמן על הקרקעית ולקראת מותם לא נגעו באוכל). המוכר בחנות אמר לי שיכול להיות שה PH היה נמוך מידיי, אבל הבנתי ש PH זה לא קריטי לציקלידים לא למותם לפחות... האקווריום כבר רץ כ 20 יום עם מצע בקטריאלי(פילטר חיצוני) ואין לי מושג מה הרג את הדגים. עכשיו השאלה היא מה כדאי לי לי לעשות - לקנות ערכת PH? לקנות דגים ולראות מה יקרה? לעשות חילופי מים?

תגובה.

להחליף 30 אחוז מים- לפחות. לקחת מים לחנות חיות הקרובה לבייתך ותן להם לעשות בדיקת פרמטרים (אמוניה ניטריט ניטראט pH).

dave the lob

New member
תודה רבה זעמן + שאלה

האם בחילופי מים אני חייב להעמיד את המים שאני מכניס 24 שעות עם אנטי כלור? או שאני מחליף פשוט(בלי אנטי כלור ובלי להעמידם 24 שעות)? או שאני מכניס את המים החדשים עם כמות האנטי כלור הדרושה בו זמנית? לגבי הבדיקה אני יקח קצת מים מחר למוכר.

תגובה.

בהחלפות מים\ או שאתה מעמיד את המים 24 שעות ביממה, או שאתה שם אנטי כלור לפי הכמות שרשום על האריזה. אני אישית לא מוסיף אנטי כלור ולא מחכה 24 שעות (בד"כ אני מחכה כ5-8 שעות), והדגים שלי בסדר גמור. איזה עוד דגים נשארו לך?

dave the lob

New member
שאריות

כרגע נשארו לי לובסטר, נקאי ותכשיט (שעלה 10 שקל) ואין לי מושג אם הוא יקבל צבעים אדומים.... מה שרציתי להימנע ממנו זה להעמיד את המים בכלל, האם זה אפשרי והאם אני צריך לשים אנטי כלור? האם כדאי לי לשים מלח רק למקרה שכן רצה לי מחלה באקווריום(אם כן אז איזה כמות ל 120 ליטר)?

נקאי?!

זה בכלל דג של מים מלוחים. אתה מדבר על דג מנקה.. איזה? פלקו? אתה לא יכול להכניס מלח כשיש לך דגי חתול באק'... (לכן אני שואלעל המנקה, אבל בעצם, יש מנקה שהוא לא דג חתול?) אם אתה לא רוצה לחכות אתה חייב אנטי כלור. מה מצב התכשיט נכון לעכשיו?

dave the lob

New member
...

הכוונה דג מנקה אני חושב שמדובר בפלקו - זה בעיקרון מנקה טיפה יותר איכותי מהרגיל(כ 25 ש"ח), הוא פשוט פחות שחור ובעל גוון מנומר שחור חום. אני מבין ממה שרשמת שאם אני רוצה גם בוטיות אז אין מצב להכניס מלח? אבל מצד שני לא עדיף אקווריום בריא? ואני גם מתכנן להביא פרונטוזה שזקוק לפי מה שהבנתי למלח. בעיקרון החתולים ימותו מהמלח?... מצב התכשיט כרגע טוב הייתי אומר, הוא אוכל ומטייל כל עוד יש אור, רק בלילה הוא נשכב על הקרקעית(מה שהדאיג אותי כי ככה גם היו הדגים שמתו). הצבע שלו כרגע כמעט ולא לבן אבל הבנתי שזה טבעי כי רק אתמול הוא הוכנס לאקווריום. לגבי החילופים מה שאתה אומר זה שאני יכול להכניס את המים החדשים ישר מהברז וישר אחר כך לשפוך את כמות האנטי כלור הדרושה לאקווריום(כפית ל 20 ליטר)?

תגובה.

אני לא חושב שיהיהלבוטיות בעיה עם המלח- כן החתולים הם אלה שסובלים מזה, אז אם אתה רוצה להכניס לאק' מלח, אסור שיהיו בו חתולים... הם לא ימותו, אבל הם יסבלו- וחבל! התכשיט אוכל כרגע? תכניס מים לתוף דלג\גיגית לתוך המים תשפוך את האנטי כלור, תחכה כמה דקות, ואז תכניס לאק'. אל תכניס עוד דגים למשך שבוע לפחות.

dave the lob

New member
כלור ומלח

התכשיט אוכל אם כי נראה שהאוכל(חלק לפחות) יוצא לו מהזימים, הכנסתי לאקווריום גם תוכי של חבר שלי שהיה אצלי באקווריום 40 ס"מ להתאוששות. הוספתי 6 כפיות מלח(חצי מהכמות הדרושה), ושמתי ישר באקווריום אנטי כלור STRESS COAT זה עם האלוורה(12 כפיות). אני רוצה להביא מתישהו בשבוע הבא שני דימוסונים ובוגרים בתקווה שעד אז התוכי כבר לא יהיה אצלי.

dave the lob

New member
אין בעיה

או שאני ביום רביעי הבא דגים או בכלל אחרי פורים ככה שאני מחכה. תודה רבה על העזרה זעמן.

למעלה