תלבושת אחידה

פלגיה

New member
תלבושת אחידה

מתוך מבזקי NRG "שר החינוך: התלבושת האחידה תתרום לשיפור האקלים הבית ספרי בעקבות ההחלטה להנהיג בשנת הלימודים הקרובה תלבושת אחידה בבתי הספר היסודיים ובחטיבות הביניים, פרסם משרד החינוך את חוזר המנכ"ל המחייב בנושא ובו הנחיות לביצוע ההחלטה. על פי ההנחיות, התלבושת האחידה תיקבע במשותף על ידי צוות בית הספר, ההורים והתלמידים. משרד החינוך ממליץ כי התלבושת תהיה עשויה מתוצרת הארץ. כמו כן קובעות ההנחיות כי התלבושת האחידה תותאם למסגרת החינוכית בכלל ובבתי הספר הממלכתיים דתיים בפרט. השר סער ציין כי "התלבושת האחידה תתרום לשיפור האקלים הבית ספרי ומבטאת ערכים של שותפות ושוויוניות". "
מסכימים עם ההחלטה?
מסכימים עם הקביעה מאחוריה?
בבית הספר של ילדכם יש תלבושת אחידה?

ליאת 888

New member
../images/Emo45.gif בהחלט בעד

מסכימה לחלוטין עם ההחלטה להחזיר את התלבושת האחידה.
נכון, זה לא יצור שינוי דרסטי בגישת הילדים לבית הספר/ למורים, אבל זה יוריד מתח בבקרים.... בעיקר אצל הגדולים יותר וגם יוריד את מינון המתח בין הילדים (תראו... תראו..... תראו.....) אין ספק שתלבושת אחידה יוצרת גם הפרדה בין בית הספר לסביבה, מה שיוצר תחושה של הפרדה בין זמן בית הספר לזמן אחר וגם יכול ליצור "גאוות יחידה". בבית הספר של הילד שלי (כיתה א') יש תלבושת אחידה במידה מסויימת, חולצות כותנה צבעוניות עם סמל בית הספר, תחושה של פשרה בין עם תלבושת (חולצות התכלת......) לבין בלי תלבושת.....אבל בפעילויות חוץ מקפידים מאוד שכולם יהיו עם חולצת תלבושת באותו צבע. הדרך, להחזרת מערכת החינוך (והחינוך) למסלול, עדיין ארוכה אבל זו בהחלט התחלה. נכון שהחיצוניות לא משנה, אבל המטרה היא שהם ילמדו, לכן יש צורך בניטרול, כמה שניתן, של הפרעות סביבתיות.

llivny

New member
בדיוק היום היה לנו דיון כזה בכיתה......

היום בשיעור (כיתה ט') המורה שאלה למה לדעתנו יש תלבושת אחידה. מיד הורמו הרבה אצבעות ומישהו אמר: "כדי שלא יראו הבדלים סוציו אקונומיים בין תלמידים. אז המורה ביקשה ממני את הפלאפון שלי, וביקשה מעוד ילד את הפלאפון שלו ושאלה אותנו איזה פלאפון לדעתנו יותר יקר. ואז אותו דבר על אייפוד, MP4, שעון, על מכנסיים, על נעליים, על תיקים וכו'..... בקשר להבדלים סוציו אקונומיים, אין לזה כל השפעה במאה ה-21....

ליאת 888

New member
בגלל זה לא התייחסתי לעניין

ההבדלים הסוציו-אקונומיים.... החולצות ממש לא מנטרלות את הנישה הזו לדעתי, יותר חשוב נושא ההפרדה מהסביבה ויצירת שטח שבו כולם (בחיצוניות לפחות...) דומים בנקודת הזמן בה הם נוכחים בבית הספר, להבדיל ממי שהולך ברחוב.. להבדיל מבית ספר אחר וכד'. אנחנו חטיבה אחת.... המטרה = עכשיו מתמקדים בבית הספר, (זה לא כל כך מה שממש קורה בפועל, אבל זה נותן איזו הפרדה) אני קם בבוקר מתכונן לבית הספר ולובש את התלבושת מתוך מטרה להגיע ולהיות חלק מבית הספר.... אם אין תלבושת - אני קם בבוקר, לובש מה שבא לי וכן או לא הולך לבית הספר, אין התכווננות מראש.

adif11

New member
בביה"ס של הבנים יש תלבושת אחידה ובעיני זה

מצוין ! חוסך הרבה התלבטויות בבוקר , כלם נראים פחות אותו יותר אותו דבר לחולצה יש מבחר די גדול של צבעים (כחול שחור אפור ירוק בקבוק לבן אדום וורוד) בתוספת הדפס סמל בית הספר. את הוורוד הוסיפו השנה במיוחד לבקשת בנות בית הספר. ההנחיות לצבע המכנסיים הגיוניות , סבירות ולא קטנוניות כלם מבסוטים אפילו הילדים לא מתלוננים

מלמלה

New member
אישים לי זה יהיה ממש עונש

לא אוכל יותר לקבל מהמשפחה. ואצטרך לקנות הכל חדש. אם הן לא באותו ביהס אז כפול . וממש כל הזמן לכבס ולייבש במיוחד בחורף זה נראה לי ממש עונש.

noa_f

New member
כמובן ש"התלבושת" מיוצרת בסין

וכמובן שאין כלום בינה ובין "שיפור האקלים הבית ספרי". אם כבר, אני עוד יותר כועסת על בית הספר בגלל התלבושת.

למעלה