במבה אוסם
טוב, ברצינות, עצה ממורה. ללכת ליועצת להגיד זה המצב עם הבגדים, הם לא רוצים, מספיק קשה להתמודד איתם על סנדביצים, הגעה בזמן ושיעורי בית. כל עוד זה תלבושת והם לא מגיעים מלוכלכים לבית ספר, תרדו מהם וממני בקטע הזה. ואגב - ליועצת ולא למחנכות כי היועצת יכולה להוציא מכתב לכל המחנכות של כל הילדים שאצלך במכה אחת ולסגור עניין. כנ"ל תגידי לה גם על מחברת קשר. תגידי ליועצת שאם המורות לא יתחילו לרשום במחברת קשר דברים יהיה לך קשה מאוד לעקוב אחרי כל הילדים, וכאן המורות צריכות לעזור. ובסופו של דבר הן יורות לעצמן ברגל כי את לא תוכלי לעזור לילדים אם המורות לא יכתבו במחברת קשר. וזהו, אל תתערבי יותר במחברת קשר, או בתלבושת. אל תתעסקי עם זה יותר. בפעם הבאה שתבוא לך מורה בתלונה כזו ישר תשלחי אותה ליועצת. בנוגע לשליחה הביתה - אין מה לעשות, אוהבים או לא, המטרה היא לא שהם יאהבו, אלא שהאחרים בכיתה שכן רוצים ללמוד יוכלו לעשות זאת ללא הפרעות. יש לנו מקום כמו שלך כאן, ויש בכיתת חינוך שלי שני תלמידים, ואני באמת מזמנת את האם בית על דברים, אבל עומדת במה שהיא רוצה - יידוע, מכתבים וכו'. וכמובן - לומדים במה יש להציק ומה לעזוב כי באמת אין טעם. אני לא חושבת שיש מישהו שחושב שהילד יהפוך לתלמיד השנה, אבל בעזרת עזרה אפשר לגרום לו לפניות רגשית כזו שהוא באמת יוכל להתרכז בלימודים ולא בבית, עד כמה שהוא יכול. ויש כאלו שיכולים ויש כאלו שלא... אין מה לעשות. <אחד התלמידים שלי פשוט מצטיין השנה, ברגע שהעבירו אותו, וילד שני פשוט מנותק לגמריי>...