תלונה של דוגמן שעומד להתגייס

four seasons

New member
תלונה של דוגמן שעומד להתגייס

הוא מוחה על כך שרוצים שהוא יסתפר ומתנגדים להתיר לא לאסוף שער כמו לנשים הוא הגיש בקשה לבית הדין שיאפשרו לו לאסוף שער, אדם שוב בבוקר ישראל אמר שהיא התערבותן של אירגוני נשים ופרלמנטריות מראה על צביעות ושוביניזים, כי אם היו דורשים מנשים להסתפר לפני גיוס היו מקימות זעקה מה דעתכם/ן, לעומת זאת גם הוצע ע"י המגישה שגברים יקימו לובי פוליטי כמו השדולה הנשית לסוגיות שמטרידות גברים בנושא אי שיוויון.

עוד אחת

New member
לדעתי צריך לתת לו לבחור את התספורת.

אבל עדיין אני חושבת שמצב הגברים טוב בהרבה ממצב הנשים בארץ.

four seasons

New member
אז למה התחושה שלי לא מרגישה כך

אני חושב שזה סובייקטיבי, יש תחומים שהמצב של האישה פחות טוב ויש מקרים אחרים, אני לא חושב שאפשר לקבוע עמדה, צריך להפריד לקבוצות מנטאליות, אנחנו מדברים על גברים ונשים משכילים, אנטלקטואליים ופתוחים , אז האופציות זהות, אם אנחנו מדברים על סציואוקנומי נמוך ולא משכיל אז צריך לבחון כל סוגיה לגופה, אנחנו רחוקים מדיון אובייקטיבי מפני שנשים עדיין לא סגורות עפ דעתן בעניין השיוויון, אני בסך הכל אופטימי ומאמין שמי שמעוניין/יינת השיוויון הוא בהשי יד.

טל קר

New member
מאבקו נכון וצודק, אבל מה הקשר

לארגוני הנשים? ארגוני הנשים הם גופים שסובלים מאוד מבחינה כלכלית, שבקושי מצליחים לעזור לנשים, למה הם צריכים להעמיד בסדר העדיפויות שלהם גברים? כלומר הרבה דברים היו מקוממים אותי, למשל אם היו עושים ניסויים בנשים ככה סתם, אבל האם זה אומר שארגוני נשים צריכים לפעול למען ניסויים ללא צורך בבעלי חיים? או שהיו עוצרים נשים במחסום בלי סיבה, אבל האם זה אומר בהכרח שארגוני נשים צריכים לפעול למען זכויות הערבים במדינה לפני זכויות הנשים? מה הקשר לצביעות ושוביניזם? ארגוני נשים באים לשמור על נשים, וגם את זה הם עושים בקושי ממחסור בזמן ובאנשים ובתקציבים. אני מבטיחה לאותו חייל, שברגע שיפתרו בעיות כל הנשים, אשמח לעזור גם לגברים על חשבון העזרה לנשים, ובינתיים, אני תומכת במאבקו, ושיעזר בגוף רלוונטי למאבקו, נניח פרופיל חדש.

four seasons

New member
הי טל, את נוגעת במשהו חשוב ביותר

סולידריות היא אחד המרכיבים שהביאו לקידום מעמד האישה, היתה פה עוד תגובה של משתתפת שאמרה שהיא לא מתכוונת להתיחס לסוגיות שמטרידות גברים, הלא לא יתכן שוויון בלי שגברים יתמכו בשיחרור האישה (וזה ללא קשר לרלוונטיות ולמאבק) וגם ההפך, זה לא סוד שגברים רבים תומכים ומעורבים בתמיכה במאבק לשיחרור האישה, רוב הפרלמנטריות מהדור הקודם, חזן, דין אלוני ביססו את דרכם סולידרית, משהו השתנה וחבל, מצוקתה של אישה חשובה לי כמצוקתו של גבר ואין שיחרור אישה בלי שיחרור גבר וגם ההפך וזה לא גורע מערצתי אלייך
אגב בספטמבר אני מתחיל ללמוד לתואר ראשון בפילוסופיה בת"א, אז אני אכנס פחות, בגעגוע לפורום לחברות/ים

augustus

New member
טיעונים בגרוש

אני לא שמתי לב עד כה שאדם שוב, איש תקשורת (שחופש הביטוי והפרט אמור להיות נר לרגליו) מעורב במאמצים לשחרור העיתונאים בסוריה ואיראן או פעילי פאלון גונג בסין, למרות שכאן מדובר בעניין של חיים ומוות ולא בשערות של איזה דוגמן). כנראה שכך העולם בנוי - כל אחד נאבק מאבקים שקרובים לליבו, ולרוב מגדיר לעצמו את תחום המאבק כך, שמלחמות האחרים אינן כלולות בו (ואם כבר חוצים את הגבולות, אז שיהיה באמת בשביל משהו יותר חשוב משערות של דוגמן).

four seasons

New member
אוגוסטוס אדם שוב לא שוביניסט

הוא גם לא מושלם, אבל לפחות הוא לא נוקט עמדה חד צדדית, אני מניח שבשביל אותו דוגמן וגם לעוד מתגייס שישב בכלא מאותה סוגיה בשבילם זה משהו ששווה מעבק, וזה לא שונה מהמעבק החשוב ההומולסבי לזכויות שוות כבני/ות זוג שלשמחתי התקדם כמה צעדים.

augustus

New member
יקירי, לא אמרתי שהוא שוביניסט

אמרתי רק שהוא משתמש בטיעון רדוד. לקרוא לציבור שנאבק על הזכויות הבסיסיות שלו צבוע כי הוא לא מתגייס למאבק נוסף, אפילו חופף, זה לכל הפחות שטחי. אני חושבת שיהיה בהחלט מספיק ואפילו מוערך אם כל אחד יבחר לעצמו נושא קרוב ללב להיאבק עליו ויקדיש לו את כל האנרגיות, בלי להתערב בכלל במאבקים צודקים אחרים. שיתגייס בעצמו לכמה מאבקים במקביל, הרי לא חסרים כאלה. וד"א, אני עצמי הייתי מעורבת במשך כמה שנים טובות ב"מאבק של אחרים", כשפעלתי בנושא ההסברה לאיידס ותמיכה בנשאים (אני עצמי לא שייכת לשום קבוצה בסיכון, ולפני שהתחלתי להיות מעורבת גם לא הכרתי אף נשא/ית איידס). היום, אחרי שנושא האיידס הפסיק להיות עניין של חיים ומוות, אני מודה שהוא מעסיק פחות גם אותי (למרות שעדיין יש לי הרבה אמפטיה אליו). אני עוסקת היום אך ורק בקידום הנשים ובקידום הקהילה ההומו לסבית, ודרך אגב לא מצפה מאף אחד שלא קשור לציבורים האלה להצטרף אליי באופן אקטיבי, מספיק שיפרגנו.

sista

New member
מה אם המתלונן לא היה דוגמן?

הקוקו הוא כאילו כלי עבודה שלו? אולי הוא יעשה כמו היפות בנשותינו וילך להיות עציץ במוזיאון חיל האויר, ראה "7 ימים" מהשבוע שעבר.

augustus

New member
אני דווקא לא מזלזלת בעתירה שלו

כי אפשר לראות בה חלק מסוגיית היעילות והמוסריות המשמעת הצבאית על כל מרכיביה. ושיטת גיוס הדוגמניות די מגעילה אותי באופן כללי.

גם אני לא מזלזלת בעתירה - אלא שנראה

לי שיש בסדר העדיפויות של מקרי האפלייה בצהל כמה דברים שקודמים לו. וחוץ מזה - מאבקו כגבר אינו מאבקי ואני יכולה מ-ק-ס-י-מ-ו-ם לומר שיש לו קייס, גם אם לדעתי שולי ביחס למציאות המורכבת כולה. לא אצא על בריקדות עבורו (מה שכן אעשה עבור חייל-גבר אתיופי מופלה לרעה למשל, למרות שגם שם אין זה באופן ישיר מאבקי שלי).

Ludwig

New member
לדעתי אין צורך לחייבו להסתפר...

ודווקא שירות הנשים בצבא מוכיח שאפשר לשרת היטב גם בשיער ארוך אסוף. למעשה נושא התספורת הצבאית נראה לי כעוד דוגמה לשמרנות ללא תועלת. לא נראה לי שהצבא יוכיח שהשיער הארוך מפריע לתפקודו של החייל בצבא, וגם לא נראה לי שהצבא יכול להוכיח את תרומתה הרבה של התספורת הצבאית למשמעת. אז נכון שלא מדובר פה שנושא שברומו של עולם, אבל חבל לראות את בג"ץ נכשל גם בנושא קטן.

למעלה