תלונות על לחץ בחזה

משהמשה2

New member
תלונות על לחץ בחזה

שלום אמי לאחרונה מתלוננת על כאבים/לחץ בחזה,כל הבדיקות תקינות,האם זאת תופעה מוכרת באלצהיימר,ומה עליי לעשות. כמו כן היא מרבה לחזור על אותם דברים ולדמיין הרבה יותר -כרגע היא מקבלת אקסלון 1.5 פעמיים ביום,האם תופעה זאת מתגברת עם השנים ואיך מטפלים בה? תודה

justme007

New member
משהמשה2 שלום

כמה זמן אמא שלך חולה במחלה? אמא שלי חולה שנתיים, ואני זוכרת גם שהייתה לה את אותה הבעיה, לדעתי זה מהלחץ והאי שקט שהיא הייתה נמצאת בו Body Stress.

justme007

New member
בדיוק כמו אמא

אמא שלי גם הייתה ככה בדיוק, והיא גם חולה שנתיים. בבדיקות של הרופה הכל נראה תקין, גיליתי שזה מלחץ שהיא מודאגת אז יש ימים שהיא מתלוננת שכואב לה. שמרגיעים אותה ומחבקים אותה אז הכל בסדר. אבל שוב כפי שייעצו לך, צריך תמיד להתייעץ עם רופא מוסמך - אז אני מציעה לך לקחת אותה לבדיקה. אם כבר לקחת אותה, אז רצוי שהמשפחה תדאג שהיא תהיה כמה שפחות ב STRESS וכמה שפחות עצובה או כועסת, ניתן לעשות זאת ע"י כך שתהיו יותר סבלניים כלפיה, לא לצעוק עליה, לא להתווכח איתה שהיא רואה דברים שאף אחד לא רואה או שהיא חושבת שהיום הוא יום שישי או שהיא חוזרת על הדברים. כמו כן אני מאוד ממליצה על ספר שקניתי לאבא: "לדבר עם חולי אלצהיימר" ולדרבן את כל המשפחה לתת לה סביבה שהיא מרגישה בטוחה איתה, ככה היא לא תהיה לחוצה וככה היא פחות תתלונן על כאבים בחזה - זה מנסיון אישי. אבל שוב - אני לא רופאה - כדי לבדוק שבאמת היא לא מתלוננת ממשהו אחר.

ronnyw

New member
מילה בנושא כאב

קחו בחשבון שחולה אלצהיימר לא תמיד קורא נכון את גופו או את תחושותיו. כך החולה לא יחוש חום או קור, כך הוא יבקש לאכול מיד לאחר שסיים ארוחה ושולחנו פונה, וכך לפעמים יחוש כאב שאיננו, או שרק לא ידע לציין היכן בדיוק כואב. בכל אופן - לא להתוכח. אומרת שכואב - תעשו לה מסז', תנו כוס מים או גלולה או כל דבר שעלול לתת הרגשה שהכאב טופל (בהנחה, כמובן, שהיא אכן נבדקה ולא נמצא כלום).

למעלה