תלונת אזרח, זה עובד!

• פותח הנושא vpqa
  • פורסם בתאריך

vpqa

New member
תלונת אזרח, זה עובד!

שלום לכולם, צרפתי פס"ד מאתמול בנושא דיבור בנייד. המתלונן - אזרח שאכפת לו. מצנעת הפרט, הסתרתי את פרטי הנאשם והמתלונן. קיצרתי את פסה"ד לעיקריו: בתי המשפט בית משפט השלום לתעבורה בתל-אביב יפו ת 023141/07 כבוד השופטת: דלית ורד תאריך: 10/09/200710.9.07 בעניין: מדינת ישראל, ענף התנועה המאשימה נ ג ד XXX איל הנאשם הכרעת דין 1. כנגד הנאשם הוגש כתב אישום המייחס שימוש בטלפון נייד שלא באמצעות מיקרופון בעת שהרכב היה בתנועה, עבירה בניגוד לתקנה 28(ב) לתקנות התעבורה, תשכ"א-1961. 2. מטעם התביעה העיד מר דן XXX (להלן-המתלונן), אשר הבחין בעבירה הנטענת ודיווח עליה למשטרת התנועה יום לאחר האירוע .מר מליאנק הינו שוטר מתנדב במשטרת התנועה בחיפה,אולם במועד האירוע לא היה בתפקיד. 3. נסיבות האירוע לגרסתו של המתלונן היו כדלקמן: ביום 4.8.04 בשעה 17:40 לערך, הוא נהג ברחוב ארלוזורוב בתל אביב מכיוון מזרח למערב. בצומת עם רחוב הירקון הבחין בנאשם כשהוא מחזיק בטלפון נייד ביד שמאל בצמוד לאוזן שמאל. המתלונן ביקש מהנאשם שיפסיק להשתמש בטלפון, אך הנאשם התעלם מבקשתו והמשיך לדבר תוך כדי נסיעה. אשתו של המתלונן רשמה את פרטי רכבו של הנאשם על פתק, שהוגש כראיה במהלך הדיון. 4. שקלתי את העדויות שנשמעו בפני,והגעתי לכלל מסקנה כי יש להרשיע את הנאשם בעבירה שיוחסה לו, וזאת על סמך הנימוקים הבאים: עד כאן ציטוט. בברכת שנה טובה ובטוחה לכולם,

be_roo

New member
שאלה טכנית:

האם עקב התלונה נרשם דו"ח ברירת משפט רגיל והנאשם ביקש להשפט או שמא מראש הופק זימון למשפט?

vpqa

New member
תשובה טכנית

אני לא בקיא בפרטי מקרה זה מעבר למה שתואר בפסק הדין שחלקים ממנו ציטטתי. אני משער שהנהג נקרא לתחנת משטרה לתשאול. למיטב ידיעתי נרשם דו"ח רגיל לעבירה . זו אינה עבירה המחייבת הזמנה לדין. אם הנהג בוחר בכך הוא רשאי להישפט כמו כל דו"ח ברירת קנס שנמסר ביד או מודבק לרכב. באופן אישי הגשתי 2 תלונות אזרח ובשני המקרים הוגש דו"ח לנהג לאחר ששאלו אותי והשבתי בכתב על כך שאהיה מוכן להעיד בבית משפט. לצורך הגילוי הנאות, אני מתנדב בית"מ שנת נסיעה בטוחה

DoubleD

New member
אתה יודע אבל שלהיות שטינקר זה לא פיתרון..

אנשים שעושים דברים מטומטמים על הכביש לא יודעים למה זה מטומטם... כמו למשל דיבור בפלאפון כפי שנאמר בנ"ל עם כל הכבוד, גם לשוחח באמצעות דיבורית זה לא הכי בטוח. הרבה אנשים ניחנים ביכולת לנהוג ביד אחת- זו לא הבעיה, הבעיה היא שהראש פשוט לא מרוכז. אולי במקום ענישה מוגברת (ועוד אזרחית :/) צריך לעשות הסברה מוגברת ?

vpqa

New member
הסברה?! עליך זה לא עבד. הכנס, קרא והפנם!

מתגובתך בכותרת אני למד שלא הפנמת כמה דברים חשובים בחיים. במשך שנות ההתנדבות הרבות שלי הבנתי שרוב האנשים יודעים בדיוק שהם מבצעים עבירה. אני מדבר על כבדו לחוקי החברה שעושים אותנו (הייתי מת...) לחברה מתוקנת. אני מדבר על כך שאנחנו צריכים לפחד מן העבירה ולא מן העונש, דבר שלך כנראה לא ברור לך. אני מניח שיש לך מספיק שכל להבין את הסתירה הפנימית בדבריך שלך " הבעיה היא שהראש פשוט לא מרוכז." ואתה רוצה לומר לי שאת זה צריך להסביר?! לסיכום, 1. הפוסל, במומו פוסל ודי לחכימא....(ואם אתה לא חכימא, קרא את הפתיח להודעה שלך) 2. המילה "שטינקר" בהחלט לא במקומה. הייתי מצפה להתנצלות, אבל... 3. אני בהחלט יודע שאכיפה מוגברת כן היא פתרון (זמני אולי אבל פתרון) שנה בטוחה לך.

DoubleD

New member
נסה שוב לקרוא את הודעתי אחרי כוס מים צוננים

אני אבהיר- הכוונה שלי הייתה שאנשים חושבים שלהחזיק את הפלאפון היא העבירה- כמות שהיא כתובה בחוק וכמו שאכן הוצגה לבית הדין בהודעה הראשית. וזוהי הטעות.. זה לא המכשיר וזה לא משנה איפה תשים אותו גם אם לא בידיים ! זה היסח הדעת שנגרם מהשיחה בפלאפון שמסכן את ריכוז הנהג שנדרש ממנו/ה על הכביש. והאמת שאתה סותר את עצמך ואפילו באותה הודעה: " אני מדבר על כך שאנחנו צריכים לפחד מן העבירה ולא מן העונש " " אני בהחלט יודע שאכיפה מוגברת כן היא פתרון (זמני אולי אבל פתרון) " שמע, אכיפה היא דרך הכרחית לקיים חוקים וסדר, אין לי שום בעיה עם רשויות שמבצעות את תפקידן לעומת זאת יש לי בעיה עם אנשים שחושבים שאם יענישו יותר ' מישהו בטוח יבין את הרמז ' .. אין פה משחקים, זה הבדל בין חיים למוות ברגע שתתן לבנאדם דו"ח על דיבור בפלאפון בעת נהיגה- סמוך עליי שהוא יבין מזה שלפעם הבאה הוא יבוא "מוכן" עם אוזנייה או דיבורית. מכאן נובע שהוא בכלל לא מודע לאופי העבירה, הוא לא מ-ב-י-ן. אנשים יודעים שעבירה היא עבירה, הם פשוט לא יודעים למה. הם חושבים על כמה נקודות זה וכמה יעלה. את זה ידידי צריך להשריש מוקדם, אחרת תרבות נהיגה לעולם לא תצמח כאן.
המילה שטינקר נמצא בלקסיקון שלי, פגיעה ברגשות עדינים ושבריריים לא הייתה הכוונה ותנוח דעתך על "כמות" השכל שברשותי, היא מספיקה תודה. חג שמח

vpqa

New member
אכן חכימא. לא שתיתי מים כי לא הייתי צריך.

קראתי שוב בעיון את הודעתך ותגובתך. לא מסכים לכל מה שאתה אומר, אבל זה הרי חלק מהענין. חג שמח ושנה טובה ובטוחה גם לך ידידי

isra533

New member
איזה נתונים בשטח מלמדים אותך

שאכיפה מוגברת כן היא פתרון (זמני אבל אבל פתרון). שנה טובה ובטוחה

isra533

New member
באיה אזור מדובר

ולאורך איזה תקופה מדובר. אם הדברים כפי שציינת, תמשיך לתת דוחות כמה שיותר ואני אומר זאת במלוא הרצינות. אם זה עובד באזור שלך נהדר.

ailag

New member
במטרים הספורים שיצא לי לנהוג עם סלולרי

עד שהבנתי שזה לא ילך, ראיתי שמבחינה פיזית - טלפון ללא דיבורית מסוכן. על הכתף מאוד מסוכן כי קשה להזיז את הראש. ביד עדיין זה משפיע על פעולות מוטוריות - על סיבוב הראש, על תפיסת ההגה בזמן בעיה.. אני מדברת בטלפון עם רמקול או אוזניית BT וזה פתר את *כל* הבעיות המוטוריות. מבחינת ריכוז? חברים שלי יודעים שאני לא לגמרי איתם. אני לפעמים דורשת מהם לשתוק ומיד כשיש מצב בעייתי, ולפעמים מבקשת שיחזרו על דבריהם כי התרכזתי בכביש ושכחתי מהשיחה. אז בבעיית הריכוז אפשר לטפל. בבעיית ההגבלה המוטורית..? אגב, הדיבור גם יכול לעזור לריכוז, למשל בנסיעה מונוטונית. או כשאתה מתעצבן על נהג אחר ובא לך להוציא את זה על מישהו. "אוף, איזה מטומטם לפני נוסע על שני נתיבים.." זהו, נרגעת.

למעלה