תלונת שקר וחוסר אשמה

תלונת שקר וחוסר אשמה

שלום רב,
לפני כשנתיים מישהי העלילה עליי עלילת שקר והגישה תלונה על אונס, לשמחתי לפני מספר ימים קיבלתי הודעה כי התיק נסגר מחוסר אשמה (זיכוי מוחלט).
ובקרוב אקבל מכתב רשמי מהפרקליטות.
כעת, הבנתי שהמשטרה לא תפתח בהליך פלילי נגדה, אולם לתת לה לצאת פטור מכלום - בלתי אפשרי!
רציתי לקבל הצעות לגבי מה שניתן לעשות נגדה? תביעת דיבה? מה עוד ניתן לעשות?
אשמח לתגובות.
תודה!

תשובה

אני ייצגתי סטודנט למשפטים אשר נטען כנגדו שאנס מישהי ולימים האישה נשברה בחקירה, אחרי מידע רב שהועבר לרשות החוקרת. בחקירתה האישה הודתה במפורש שבדתה את התלונה. היא נחקרה בגין מסירת ידיעה כוזבת ולימים התיק נסגר בפרקליטות.

אז, הלקוח רצה למצות עימה את הדין ועוד ובהמשך אחרי שחלפו הימים הוא הבין שכל קשר שלו לאישה הזו לא "יעשה לו טוב" בהמשך חייו.

מהאמור רציתי שתנסה לחשוב מה באמת רוצה ו"צריך" והאם לא "שווה" לפעמים לא להמשיך ולהתעסק "בחרא".

ויודגש, אני לא אומר אומר לוותר ו/או לסלוח פשוט לעשות הערכת מצב מושכלת ולהבין שהיום בעידן האינטרנט הכל יכול להגיע "לכיכר העיר".

אני מבין מה אתה אומר, אבל בכל זאת, היא ניסתה להעליל עלילת

שקר, ואם לא הייתי מצליח להוכיח את חפותי? הייתי נכנס בגללה לכלא.. ובנוסף מתויג כאנס!
לא, פטור מכלום אינו אפשרי בעיני וגם לא מגיע לה.
אשמח לדעת לגבי דרכים אפשריים שפתוחים כעת לפניי..

תשובה

ראשית, הייתי ממתין שיחלוף "זמן סביר" מהחלטת הפרקליטות.

בהמשך אפשר לשקול לבקש לצלם את התיק לצורך שקילת הליך משפטי כנגדה ואז לראות מה "היה שם", מה טענה ומה "עוצמת" השקרים ועוד.

בנוסף, אפשר לשקול הגשת תביעה בנזיקין ובהקשר זה הינך מוזמן לפנות לפורום נזיקין ו/או כזה שעוסק בתחום האזרחי.

בהצלחה.

למעלה