תליית פריט/רהיט כבד על קיר בלוקים

spacee

New member
תליית פריט/רהיט כבד על קיר בלוקים

שלום לכולם

אני מעוניין בקרוב לקנות 2 דברים:
1) טלויזיה גדולה
2) ארון בגובה מטר, ורוחב 2 מטר

את שני הפריטים הנ"ל אני מעוניין לתלות על קיר.
הארון ייתלה בדיוק מעל שולחן המחשב בחדר שלי,
והטלויזיה על קיר אחר.

השאלה שלי:
מהי הדרך הנכונה לתלות פריטים כבדים על קיר?

מן הסתם זה אומר לקדוח חורים ולהשתמש בדיבלים,
אבל מה צריך לעשות כדי שהכובד של הפריט לא ימשוך את הברגים/דיבלים החוצה?

יש לציין שהקיר הוא קיר בלוקים.
כיוון שהקיר המדובר הוא קיר שפונה לתוך הבית, מדובר בבלוק בעומק 10סמ,
ולא בלוק בעומק 20סמ כמו בקירות שבהיקף הבית.

תודה

תבדוק

בד"כ קיימת קורת בטון בגובה עליון הדלתות / חלונות. אם יש אפשרות לקדוח באזור זה מצוין.
במיקום ברגים אחר ניתן לבצע קידוח עובר ולהשחיל, מהחדר מעבר לקיר, "מתלה מזגן" העשוי פלטה ומוט הברגה במרכזה. זי יהיה עוגן חזק ומתאים לתליית משקלים גדולים יחסית.
מומלץ, בנוסף, בתחתית הארון לקבע זווית לקיר כך שפינת הרהיט תישען עליו.
בהצלחה.

גלמיש1

New member
ולהשתמש בברגי ג'מבו.

ולגבי ארון מעל השולחן - לטעמי זה לא מוצלח.
גם אם הארון מעוגן היטב, זה ממש לא נעים לשבת מתחת לארון כבד.
לפני שנים ראיתי מדף פלדה מלא ספרים קורס מעל שולחן, שרגע לפני כן ישב לידו שותפי לדירה, וזה היה מפחיד לאללה.
מציעה לבחון חלופות אחרות.

יוסיזיו

New member
אסור ברגי ג'מבו בקירות בלוק אך

ורק מוטות "דוך" כמו שאנו בענף המיזוג מכנים וגם לקיר 10 מאד ממליץ פלטה רחבה מאד לחלק את המשקל ככל האפשר לשטח גדול אם נתלה על המוטות משקל גדול .

גלמיש1

New member
הוא כתב בלוק.

לטלויזיה זה הדבר הסטנדרטי וממילא לא תולים אותה בגובה הקורה שמעל החלונות. גם לארון רגיל זה מספיק בדרך כלל (אם לא מדובר על משהו כבד במיוחד) ובפרט עם זויות מתחת.

יוסיזיו

New member
הוא לא !! כתב זויות אלא שאל אם הדיבלים לא יצאו מהקיר,ג'מבו

לא מתקינים על קיר בלוק בגלל שסגירה של הבורג או אום תלוי בגמבו מפוצצת את הבלוק.
לארון יש משקל עצמי גבוה וכן לא ידוע מה מכניסים בו והוא עלול להתמוטט באם יחובר בדיבלים בקיר.
לגבי טלויזיה ובמיוחד ה LED למינהם קלים הרבה יותר ואותם כן ניתן לתלות אבל עם דיבלים גדולים יעודיים כמו 10 מ"מ.

spacee

New member
תודה רבה לכולם

מעניין, אז כדאי לשקול לא להתקין ארון מעל השולחן מחשב?
אולי ארד מזה..
רק חבל, זה היה יכול להיות מיקום מאד נוח לאחסון של דברים..
&nbsp
&nbsp

חיבור על קיר בלוק

שלום.
אני עונה עם קצת איחור לצערי אני מקווה שזה עוד רלוונטי... אם תיקח דיבל איכותי מאחד החברות המובילות בארץ, שמיועד גם לבלוקים, בקוטר 10 מ''מ ובאורך בין 50 ל-80 מ''מ, תקבל בין 150 עד 200 ק''ג בשליפה על כל דיבל.
לגבי הטלוויזיה, זה לא בעייה כלל כי העוגנים עובדים בעיקר בגזירה והטלוויזיה מחוברת בדרך כלל על ידי לפחות 4 עוגנים ומכוון שכל אחד תחזיק 200 ק''ג, אינני מכיר טלוויזיה במשקל מעל טון... אז לטלוויזיה, אין שום בעייה. (אם יש זרוע לטלוויזיה, תתייחס לחישוב בהמשך של הארון)

לגבי הארוך או הטלוויזיה, אפשר לחבר הכל אבל יש לחשב את המשקל הנדרש ולתרגם אותו למספר עוגנים. מכוון לארון יש עומק, הוא גורם למומנט. אם לוקחים בחשבון שהארון ברוחב 40 ס''מ, ושרב המשקל מונח במרחק 30 ס''מ מהקיר, ואם לוקחים בחשבון שהזרוע נגדית הינו בערך 60 ס''מ, זה אומר שתקבל בשליפה בערך חצי מהמשקל שתשים בארון. תוסיף 100 ק''ג אם בן אדם בטעות נתמך על האורן, תכפיל ב-3 כדי להיות עם מקדם ותחלק ב-150 כדי לדעת מספר עוגנים נדרשים.

אם אתה מתכוון לשים 150 ק''ג של ספרים בארון ואם מוסיפים 100 ק''ג לבן אדם שנתמך בארון, זה אומר שיש לך 250 ק''ג מופעלים שהופכים ל-125 ק''ג בשליפה. ומכוון שאנחנו רוצים מקדם 3, צריכים לשים 3 דיבלים.

מה שחשוב, זה שההבדל בין דיבלים זולים "זבלים" ולדיבלים טובים הינו עצום בשליפה. אני ממליץ מאוד לבדוק שהדיבל עשוי מפוליאמיד PA6 ואם אפשר עם תקן אירופאי.
יש דיבלים כאלו לחברות כגון Hilti, Fischer או בחברה שבו אני עובד (דיבל GL M10x50).

שיהי לך בהצלחה.
בכבוד רב
איב דה לטואר
מהנדס אדיט בע''מ

למעלה