תלישת שיערות בשביל להירדם...

hkanfi0

New member

הבת שלי בת השנתיים משחקת בשיער שלה ותולשת אותו כדי להירדם. מה עליי לעשות?

שלום רב, מתי היא התחילה במנהג זה? איך הגבת עד היום? עינת גבע, מכון אדלר.

hkanfi0

New member
תלישת שערות

לפני כחצי שנה היא נפלה ושברה את היד. בהתחלה זה היה אך ורק עם המוצץ ועכשיו זה גם עם האצבעות( היא מגלגלת שערות... ותולשת) עכשיו שהיא רוצה לישון אני שוכבת לידה ומלטפת לה את השיער שהיא לא תיגע בו אבל היא מבקשת להיות לבד כדי לתלוש... אנחנו מעירים לה אבל זה לא עוזר. יש לציין שהיא יודעת שזה אסור הרבה פעמים היא ניגשת אליי בבוקר ומראה לי את השערות במוצץ ואומרת אסור וצוחקת. מה עלי לעשות?

לתופעה קוראים טריכוטילומניה

ויכולות להיות לכך מספר סיבות כגון בעיה התנהגותית, ויסות ריגשי, חרדה וכו'. הכאב הכרוך בתלישת הערה נאמר שמשחרר מידה קטנה של אנדורפין, שהתולש מתמכר לה. התופעה יכולה להתחיל מגיל צעיר ועלולה לקבל מימדים קשים ורציניים מאד בגיל מאוחר יותר. בכל מקרה מדובר בתופעה שיש לטפל בה מיד, ולטעמי לא באינטרנט. יש לגשת לרופא ולקבל הפניה לגורם מתאים שיברר את הסיבות

אמא בר

New member
גם אני כילדה תלשתי לעצמי שערות

כילדה (גדולה יותר מביתך, יותר בגיל העשרה) נהגתי לתלוש לעצמי שערות. היו לי ממש קרחות קטנות ופשוט לא יכולתי להפסיק. אמי לא הצליחה להניא אותי מכך. וזה באמת ממכר. עד היום אני עושה זאת.כשאף אחד לא רואה... לא בהקף שבילדות, אבל עושה זאת.. אני לא יודעת איך מומלץ לטפל ואין לי מושג מה גרם לי לעשות זאת, אבל ברור שיש סיבה..

hkanfi0

New member
תלישת שיער

מי לדעתך הגורם המתאים? איזה טיפול נותנים?

ישנן כמה אפשרויות

כשבעצם בתחילה מנסים לברר מה עומד בבסיס העניין. הגורמים המתאימים יכולים להיות החל מטיפול התנהגותי ועד טיפול תרופתי אצל פסיכיאטר. אל תיבהלי מהמילה פסיכיאטר (אני יודעת שזו מילה מאד כבדה ומאיימת), קודם כל תערכי בירורים עם הרופא שלכם. העיקר שתפסת את זה מוקדם, לא הקלת ראש ולא חיכית שיעבור לה מעצמו.

ו..."לפעמים כמו שלושת הקופים"...

בתך בת השנתיים מצאה דרך לזכות בתשומת ליבך. שימי לב כמה התיחסות הילדה מרוויחה: אימא שוכבת לידה ומלטפת אותה, מעירים לה, בבוקר היא... המטרה של הילדה להרגיש שייכת, מורגשת, להרגיש שהיא קיימת. ילדים מוצאים דרכים יצירתיות להתחבר אלינו. בתך הבינה שתלישת שערות תניב הרבה אימא. מה עושים? מחד נותנים תשומת לב יזומה בנסיבות ובזמן מתאימים ומאידך לא מתיחסים לתלישת השערות. יש סיכוי שהתמדה בדרך זו תצמצם - תכחיד את התופעה. בהצלחה, עינת גבע, יועצת משפחתית, מכון אדלר .

קתרזיס

New member
מה עם קרחת?

רק כדי להוציא אותה מההרגל. או אולי אם את לא רוצה להיות כל כך קיצונית - מקלחת לפני השינה כך שהשיער רטוב ולא מרגיש אותו הדבר.

hkanfi0

New member
תלשית שיער

זה לא עוזר, היא תולשת גם שהשיער רטוב...

קתרזיס

New member
אז באמת הייתי הולכת על קרחת

עדיף בגיל הזה מאשר למשוך את ההרגל לגילאים שבהם אי אפשר להחליט עבורה כבר

למעלה