תלישת שיער

catcat3

New member
תלישת שיער

בשבועות האחרונים החתול שלי נכנס להתקפי גירוד, בהם הוא תולש עם פיו מגבו קבוצות של שיער. לקחתי אותו לוטרינר שבדק שאין לו בעיית פשפשים, העריך שמדובר באלרגיה, נתן לו זריקת סטרואידים והמליץ על אוכל היפואלרגני.
עכשיו שבוע אחרי, דבר לא השתנה ואני בספק לגבי האבחנה.
אשמח לשמוע כיוונים, תודה!

meedas

New member
שינית משהו בתזונה?

או שזריקת הסטרואידים היתה כל הטיפול?
אם החתול פיתח אלרגיה וממשיך להחשף לגורם, הוא ימשיך להתגרד..
&nbsp
גורמים אחרים לגירוד יכולים להיות פטריה, טפילי עור שונים, מחלות עור וכו'. בכל מקרה תצטרך עזרת וטרינר להשלים את האבחון (אם אתה לא סומך על הוטרינר שלך שיאבחן נכון, זה הזמן לחוות דעת שניה)
&nbsp

catcat3

New member
זריקת סטרואידים + שיניתי לאוכל היפואלרגני

תודה על המענה
כנראה שאגש לוטרינר נוסף

dimitrygo

Active member
מנהל
האם אתה נותן לו לאכול משהו בנוסף למזון הזה? חטיפים, שימורים?

catcat3

New member
לא

אני בספק שזה מהאוכל- לא שינינו הרגלים...
הוא חתול בית בן 5 שיוצא לרחוב מאז ומתמיד
אחרי שהוא תולש על העור הורדרד יש סימנים של נקבוביות כהות- אני לא יודע לומר אם זה הצבע הטבעי של נקבוביות השיער או משהו חריג...

Yukita

Active member
מנהל
יוצא לרחוב?

סיבה אפשרית (אחת מרבות) אלרגיה לעקיצות פרעושים.
&nbsp
איך אתם דואגים לפירעוש בדרך כלל?

catcat3

New member
solpreme cat

תכשיר לעורף שאני שם אחד לחודש- חודשיים
-Solpreme cat-Solano
התחלנו להשתמש לפני חודשיים
קודם לכן זה היה מותג אחר

dimitrygo

Active member
מנהל
זה בפני עצמו היה יכול לגרום לאלרגיה

בנוסף האם אתה בטוח שהוא לא אוכל שום דבר ברחוב?

catcat3

New member
אכן הגיוני

ברחוב אם אוכל- אין לי וודאות...

תודה רבה לכולם על השיתוף והידע

מקווה שיעבור בהקדם!
לילה טוב :)

dimitrygo

Active member
מנהל
אתה חייב לדבר עם וטרינר על זה, אולי החתול זקוק לאיזה טיפול

ארמורגם

New member
לגבי שינוי הרגלים ומזון היפואלרגני

אין קשר לשינוי הרגלים, אלרגיה יכולה לצוץ פתאום בלי שום סיבה נראית לעין וללא שינוי הרגלים.

אכן רוב מקרי הגירוד נגרמים מאלרגיות, ומכיוון שהוא יוצא החוצה אין לך שליטה על מה שהוא אוכל, כך שהחלפת המזון לכשעצמה לא שוללת אלרגיה. מה גם שאלרגיה למזון מהווה אחוז קטן יחסית מגורמי האלרגיה האפשריים. מעבר לכך, אפשר להיות אלרגי גם למזון היפואלרגני. במזון הזה פשוט החליפו את המרכיב הבשרי שהחלבון שלו עשוי לגרום לאלרגיה, במרכיב בשרי פחות נפוץ, שהסיכוי שהחתול נחשף אליו בעבר נמוך יותר, אך עדיין קיים. צריך לבודד את הגורם האלרגני במזון. ישנה תורה שלמה כיצד לבצע זאת. אני יכול להפנות אותך בתור התחלה למאמר הבא.

גורמים אפשריים אחרים לאלרגיה הם פרעושים, אבק, קרדית האבק, אבקנים שונים של עצים ופרחים ועוד גורמים סביבתיים. במקרים האלה יש להרגיל את הגוף בהדרגה לאלרגנים השונים. טיפול בסטרואידים ניתן רק כמוצא אחרון, כי הוא גורם לנזקים אחרים בגוף.

dimitrygo

Active member
מנהל
יש שני סוגים של מזונות היפואלרגניים: אחד כזה כמו שציינת ושני

בו כל החלבונים עברו תהליך של הידרוליזה שמפרק אותם לחלקים קטנים יותר שהגוף לא מזהה כאלרגנים. מזון Z/D של הילס שייך לקטגוריה השניה.

למעלה