תלכי ראבק שלך תלכי....

tiptiponet

New member
תלכי ראבק שלך תלכי....

חשבתי שזה יעבור לי, שיום אחד זה יעלם כאילו זה אף פעם לא היה שם, כאילו אף פעם לא חיוויתי את הכאב הזה. את המכתב הזה אין באמת למי לשלוח... אותו יום של כאבים ארורים, שמדיי פעם כשאני לא מסוגלת לישון אני חושבת עליו, אותו יום שהכאבים היו קשים אפילו לי ואז פתחתי את פי לאימי ואמרתי "יש לי בעיה" היתה לי בעיה, היתה לי בעיה שנבעה מלחץ נפשי, בחוסר טיפול בעצמי... מהכל ביחד... ולפעמים כשאני תוהה אם שוב בחיי אני אהיה במצב כזה של חוסר אונים, הרגשה שאין לי חבר בעולם, אני תוהה אם שוב אני יעמוד בזה, בקרוב תחלוף שנה לניתוח הזה, הניתוח הזה שהשאיר בי צלקת קטנטנה פיזית וצלקת ענקית נפשית... עד היום אני מביטה בעצמי במראה ואומרת לצלקת הזו "תלכי ראבק שלך תלכי" כדי שאני לא אצטרך לזכור, כדי שאני אשכח. אבל אני לא אשכח, אולי כי למדתי מלא על עצמי מאז, אולי כי חל בי שינוי מאז... אני לא אשכח... ואולי התפילות שלי באותו לילה עזרו, שרק התפללתי שלא ימצאו גם סרטן, כי אף אחד לא הבין איך זה קרה לי ומה קרה לי, אפילו לרופאים לא היה הסבר למה שקרה, הם רק ניתחו, במקום, בהפתעה, הפילו את זה עליי ביום אחד, ואמרו לי "תחיי עם זה". ואני רק חשבתי כמה קל לרופאים להגיד דברים כאלה וכמה קשה לצאת אחרי ניתוח אדם אחר לגמרי. אדם הרבה יותר הרוס ממה שהיה קודם, אדם שצריך לסלוח להמון אנשים, אדם שצריך להיות חזק עם עצמו. כל מה שעבר לי בראש באותו יום זה האם לא עברתי מספיק בחיי בכדי שימנע ממני הסבל הזה, ההתמודדות עם צלקת נוספת. נכון, מי שראה אמר שזה לא נורא, אבל מי שהיה שם (אמא) יודע שזה היה אחד הרגעים בחיים שלי שגיליתי מהו חוזק נפשי שגיליתי שאין סביבי כלום מכל החברים שכל כך התגאתי בהם כל חיי. את אותו לילה אחרי הניתוח על משככי כאבים, בוכה לתוך כריות ורק שואלת אם אי פעם בחיי אני אאמין למישהו שיגיד שאני חשובה לו או שהוא אוהב אותי. אם אי פעם אני אוכל להתמודד עם המראה של הצלקת הזו. נכון, הצלקת קטנה, בקושי רואים, אבל בשבילי זה סמל, סמל לדברים שהאמנתי בהם ונעלמו, סמל למשהו בי שמת. תלכי כבר , תעלמי, אני רוצה לשכוח, אף לילה לא להזכר, אף פעם לא לחשוב על זה שתמיד יכול להיות יותר גרוע... כי אחרי הכל לא חשבתי שיותר גרוע יבוא והוא בא, אז מה עוד מחכה לי?? אני לא רוצה לשאול יותר שאלות כאלה, אני לא רוצה לדעת, אני רוצה לעצום את העיינים ולהתעורר בלי הצלקת, לא הפיזית ולא הנפשית....

ה מוזה

New member
טיפטיפונת .. יש צלקות של הנפש

אלו הן הצלקות הקשות יותר ..צלקות הגוף עם הזמן מגלידות ונשאר זכרון עמום של כאב פיזי . יש חוויות בחיים , צלקות שמהן אנחנו אכן ,יוצאים אחרים .. טובים יותר. גילית בעצמך - חוזק נפשי. השאירי את העבר - בעבר . קחי רק את הטוב שהפקת , את עצמך החדשה . בכל מקום שמשהו מת , משהו אחר צומח תחתיו ..רקמה חדשה צומחת . אז תפרחי לך ,מצאי לך חברים שכן יהיו שם לצידך בכל הזמנים .. מאחלת לך בריאות - נפשית ופיזית . "נפש בריאה בגוף בריא"

נפש הים

New member
כואב.

כואב לקרא אותך, כואב לקרא את המשפט הכי עצום שכתבת כאן:´...כי אחרי הכל לא חשבתי שיותר גרוע יבוא והוא בא, אז מה עוד מחכה לי??´... כואב, כי אני מכירה לא רק את המשפט, אלא גם את התחושה שמתלווה אליו. אני רק יכולה לאמר לך- נכון, יכול להיות שיבוא משהו יותר גרוע בעתיד, לא את יודעת ולא אני. אבל!- אם הוא נועד להגיע הדרך היחידה למזער אותו, להפוך אותו לפחות גרוע ממה שהוא הוא בבחירות שאת עושה בהווה, כעת. אם תשבי ותחכי לו, הוא יהיה הכי הכי גרוע- אף קשה מנשוא!, אם תחליטי לחיות כרגע את חייך הכי טוב שאפשר, להיות מאושרת. כשהרגע יגיע, אם בכלל. הדבר הגרוע הבא כבר לא יהיה עצום כל כך, גרוע כל כך- מכיוון שיהיו לך ימים נפלאים בזכרונך, להתרפק עליהם, לרצות להשיבם. יש דברים רעים שקורים לנו בחיים ואין לנו שליטה עליהם. הדבר היחיד שיש לנו עליו שליטה זה האפשרות לבחור להיות מאושר. כתבת שגילית בך את החוזק הנפשי שלך, משהו חיובי יצא מהגרוע ביותר. חלק מהחיים שלנו, אם לא בכלל, זה לגלות את עצמינו- בכל רגע נתון. לא כולם מצליחים, כי יש אנשים שלא מרשים לעצמם להרגיש את עצמם, את מסוג האנשים שמרשים לעצמם להרגיש, תהני מזה- גם ברגעים הקשים. החברים שלך אולי רצו להיות שם איתך, אך אולי לא מצאו את הדרך, אולי לא מצאו את המילים, אולי פחדו שתטעני שהם לא מבינים מה את עוברת- והם בטח לא מבינים , כי הם לא שם בנעלייך. זה לא אומר שהם לא אוהבים אותך, או לא רוצים להיות שם עבורך..אולי הם פשוט לא יודעים. מותר לך לכוון אותם, את החברים שממש חשובים לך. קל להסתגר בתוך עצמך כשכואב כל כך, זה לא עושה טוב. לא לך ולא להם. הכניסי קצת אור לחייך, בחרי להיות מאושרת היום, הרגע, כי מי יודע מה צופן לנו המחר?- ועם המחר כבר נתמודד- מחר! נגעת. נפש הים.

SilverPearl

New member
.......

אתמול בלילה ספרתי צלקות. פלטינה ברגל מטרקטורון בכיתה ח´, סדק בעצם מעץ שנשתל קצת לא במקום, אף שרוסק בטעות, וקסדה שנופצה על הראש. הרבה כאב. אבל הכי הרבה- הכי הרבה ספרתי צלקות בלב.

אני כלכך רציתי להגיב לך../images/Emo24.gifמ ה../images/Emo23.gif

אבל אחרי שקראתי מה נפש הים כתבה לך- כל מילה מיותרת. תדעי רק שיש עוד אחת שחושבת כמו נפש הים ואם זה יעזור אני אדגיש לך "הכניסי קצת אור לחייך, בחרי להיות מאושרת היום, הרגע, כי מי יודע מה צופן לנו המחר?- ועם המחר כבר נתמודד- מחר!" מכל ה

למעלה