תלמדי שנקר ומכון אבני כמה שאלות...

byfeel23

New member
תלמדי שנקר ומכון אבני כמה שאלות...

שלום לסטודנטים ברצוני לדבר און ליין עם אנשים בשביל לקבל הסבר באמת איך דברים קורים בפועל, איזה מבחני כניסה במקומות אלו, מה הרמה ומה ההבדלים בין המכללות. לדעת באמת מה קורה שם, לא מתוך איזה דוגמא שנותנים לי, אלה באמת לדבר עם בן אדם שעבר את זה ויודע איך דברים קורים במבחני קבלה אז תשאירו לי הודעה פה או במסנג'ר [email protected]

zazza

New member
byfeel23 יקר

אתה מציף את הפורום, שרשר את השאלות שלך אחת לשניה. בנוסף אירגון וניסוח השאלות בצורה ברורה ומאורגנת יותר יעזור למי שרוצה לעזור לך... אם אתה רציני: גש פיזית למספר מוסדות לימוד ודבר עם הסטודנטים ועם הצוות. תעשה חיפוש בפורומים הרלוונטיים ותקרא הודעות קיימות, השאלות שלך נשאלו הרבה פעמים. בהצלחה

byfeel23

New member
זה הפורום בשביל זה

אין לי את כל היום ללכת ולבדוק, אני שואל בנתיים פה כי יש לי זמן ואם כבר מדברים על מקום מתאים זה בדיוק המקום אני מציף כי פשוט לא עונים אנשים פה חצי מכל ההודעות לא מקבלים יחס.

zazza

New member
רוצה לדעת איך להתקבל ללימודים?

בתור שלב א' - מומלץ שתשנה את הגישה. אתה באמת חושב שאם תציף יענו לך? אם אין לך את היכולת לחקור קצת ולמצוא את התשובות בעצמך (לעשות חיפוש בפורום לוקח דקה בדיוק) אני משערת שלא תשגשג בלימודים גם אם תצליח להתקבל.... אז אולי חבל על המאמץ.

byfeel23

New member
כמה שטויות במכתב אחד

ובאמת ככה, אני כן בררתי וכן יודע דברים וכן יצאתי יותר נסכר, אבל זה שונה בן פורום לבין לדבר עם בן אדם ולשאול שאלו שלא באות במכתב. דבר אחד בטוח אנשים פה כן מתעלמים וכן לפעמים לא סמים לב, ואין קשר לגישה זה הצב. זה לא טוב ולא רע ככה זה, אני רואה תמיד פה מכתבים חסרי תגובה. ובקשר להצלחה בלמודים באמת אני לא דואג, על איזה גישה מדובר אה.? בן אדם שואל שאלה בפורום לא מקבל תשובה אז הוא שואל שוב. אני חקרתי ואני יודע אבל אני רוצה גם לשמוע בן אדם אמיתי מולי ולא מכתבים כל היום. זה מדהים רק איזו קביעות וחוסר נחמדוד יש בך. גם בגישה שלך צריכה כמה שיפוצים ולא בקטע של לפגוע או להעליב.בקרת אותי על כל מיני דברים הנחת הנות שלא חשפתי לא בדקתי. הגישה פה הבעיתית שלך לא שלי

zazza

New member
תשמע

זה לא פורום פעיל במיוחד, לא נכנסים לכאן הרבה אנשים. לשאול שוב ושוב לא יעזור לך לקבל תשובה - להפך, זה בעיקר מעצבן את מי שכבר כן נכנס לפורום ורוצה לעזור. אין סיבה לפתוח כל פעם הודעה חדשה, זאת התנהגות לא מקובלת בפורומים. אם אתה לא יודע איך משרשרים, אני אסביר לך בשמחה. את מה שכתבתי לך כתבתי מתוך נסיון, לפני שניגשתי למבחנים בשנקר גם אני לא ידעתי הרבה וחיפשתי מידע בדיוק כמוך. מהנסיון שלי - הכי טוב ללכת לדבר פנים מול פנים עם סטודנטים במקום. אין לזה תחליף. בקשר למידע באינטרנט - חיפוש של מילים רלוונטיות בפורומים נותן הרבה יותר מידע מאשר תשובה אחת או שתיים שמקבלים על שאלה חדשה. לפי השאלות שלך בהודעות הקודמות די ברור שלא בדקת ולא חקרת. וטיפ לסיום, חפש את הקומונה למועמדים לבתי ספר לעיצוב.

byfeel23

New member
תודה....:)

האנשים שאני מכיר שלומדים בשנקר לא ממש משתפים בעולה, אני רשום בעוד ים של פורומים לא רק כאן:} בקשר לקומונה הזאת ממש לא שמעתי על זה אם יש לך אולי עוד פרטים אשמח לקבל. וכן אני הכל יבדוק גם במציאות, כרגע אני מרחרח חבל לבוא לסטודנטים בלי שום ידע. אם את מכירה מישו שמוכן לדבר אז אשמח. תודה

zazza

New member
הלינק נשבר

תעשה חיפוש בגוגל או במנוע החיפוש של הקומונות בתפוז. בהצלחה

תשובה עניינית

ראשית, אתה לא יכול לכתוב את מכון אבני באותה נשימה עם שנקר. שנקר, בצלאל והמכון הטכנולוגי בחולון הם בתי הספר המובחרים (נקודה). בצלאל הוא המוביל והכי ותיק בעיצוב תעשייתי ,אחריו מככב לא רע המכון בחולון ושנקר גם. המבחנים לשנקר כוללית לעיצוב תעשייתי תרגיל בית שעלייך להכין, אתה מקבל אותו לאחר שאתה נרשם, אתה צריך להכין תיק עבודות וכן להשתתף במבחן בעיצוב שעושים לך במקום. לאחר כל זה תקנח בראיון אישי. זה בגדול, וכנ"ל גם בבצלאל ובמכון הטכנולוגי ששם יש לך גם מבחן פסיכוטכני בנוסף... בהצלחה! יפעת שגב מנהלת הפורום

byfeel23

New member
תודה :)

תודה רבה אני מניח שהמבחני קבלה למכון אבני יותר קלים משנקר וחולון מקווה תודה רבה

zazza

New member
עניינית אך לא מדוייקת

בבצלאל לא נדרש מבחן פסיכוטכני, ישנה גם בחינה ברישום, ושני תרגילי עיצוב שעושים במקום, בשני שלבים שונים. בשנקר נדרשים להכין שני תרגילי בית. כל זה נכון לשנה החולפת. על פי מה את קובעת שבצלאל הוא בית הספר המוביל? חולון לא נופל ממנו.. אפשר להזכיר באותה נשימה גם את הדסה שקיבלה לא מזמן אישור לתואר.

scalla

New member
גם חצי מדוייק...

באתר של המל"ג וגם באתר של הדסה עוד אין אישור על נתינת תואר. לבנתיים רק על פתיחת תוכנית תואר בעיצוב תעשייתי. גם בדרך כלל לא נהוג לתת תואר לפני שבכלל המחזור הראשון מתחיל ללמוד (אני די בטוח שהמחזור הראשון שייסיים שם יקבל תואר), ובלי קשר, המחזור הראשון וכנראה גם הבא אחריו יהיה פחות ברמה (בכל זאת הם רק פתחו את התוכנית, וזה לא משנה שחלק מהסגל שלהם מנוסה וגם מלמד בבתי ספר אחרים). בעניין בצלאל, תזכרי שפפריקה בוגרת בצלאל. מן הסתם היא תגיד שבצלאל יותר טובים. אבל אל לך לשכוח! בצלאל (ואולי בזכות הותק שלו בכל הקשור לתואר) כבר נכנס לעשירייה הפותחת של בתי הספר הנחשבים בעולם לעיצוב תעשייתי! חולון עוד לא, וכנראה שזה יקח טיפה זמן והוא כבר מתחיל להיות מוכר במישור הבין לאומי (יש בו כבר כ4 שנים חילופי סטודנטים בתעשייתי). חוץ מזה את יודעת את הדעות שלי
גם אני חושב שבגדול בצלאל עדיין מלמדים יותר טוב (וזאת למרות ששנה שעברה היתה להם תערוכה פחות טובה מחולון). זה נכון שאת הבסיס גם חולון וגם בצלאל מלמדים פחות או יותר אותו הדבר, אבל יש דברים נוספים בבצלאל שהם חשובים שלא מלמדים בחולון.

scalla

New member
כזכור לך ערכתי מחקר לגבי ...

בצלאל, שנקר וחולון. מי שלוקחים במספר השעות ואפילו די בגדול זה שנקר (אני מזכיר את הסיוט של 50 ש"ס בסמסטר א' שנה ראשונה). אבל הרבה דברים במערכת שם לא ברורים כמו למה צריך ללמוד מתמטיקה ברמה של פחות מ3 יחידות? למה צריך ללמוד קורס בפריהנד? למה צריך ללמוד מבוא לפסיכולוגיה כקורס חובה? ועוד... לשאלתך: בכלליות לומדים בבצלאל יותר שעות מחולון (נדמה לי שבסיכום זה בסביבות ה 10 ש"ס בכל ה4 שנים). אבל בכל זאת דוגמאות טובות הם לדוגמא קורס ב3DMAX שהוא חובה בבצלאל ובחולון אפשר במקרה הטוב לקחת אותו כקורס בחירה. אני יודע שזה נשמע "אבל זה רק תוכנת מחשב", אבל מישהו שמבין במידול יודע שמדובר בשני שיטות שונות לגמריי, ולא כל מי שנכנס יש לו ידע מקדים, וזה יכול לגרום לו לחסך בצורת מחשבה לגבי איך להתמודד עם מידול במחשב. אבל בסה"כ דוגמא הפחות חשובה למרות שבחיים תראי שצריך בלא מעט מיקרים להתשמש בה. הדוגמא היותר חושבה בעיניי היא הסדנא. בבצלאל חוץ ממדפסת תלת מימדית די יש לך הכל בניגוד לחולון (ולפי מה שאני יודע בשנקר למרות המדפסת התלת מימדית יש להם חרא של סדנא, לתקן אותי אם אני טועה!). נכון שמעצב לא מתעסק בכדרות, נגרות וכו' אבל לטעמי זה נורא טורם לגבי הבנה של החומר, תהליכים שהוא עובר והתמודדות איתו. בסה"כ אחרי שמסיימים אני לא רואה את עצמי הולך ליד תנורים של קרמיקה הוא מנסר קרשים. כמובן שיש דגשים שונים בבתי הספר, בחולון זה הפרקטיות ובבצלאל זה האמנותיות ואיך שמגיעים לדגשים האלה. אני חושב שבחיים מכיוון שנצטרך להיות פרקטים כמעט כל הזמן עדיף שבזמן הלימודים ייפתחו את הראש של הסטודנט כמה שיותר בסה"כ. חוץ מזה, יש פה ושם קורסים שיש פה ואין שם ולהפך, אבל דברים שאני כבר לא באמת אתייחס אליהם. חוץ מזה, אני אביא ציטוט ממשהו שאמרו שני בוגרים בבצלאל לעיצוב תעשייתי: "המטרה ב4 שנים של הלימודים, זה כמה שיותר לאטום אותך, בבצלאל עושים את זה, בחולון אפילו עוד יותר". אני יודע שהציטוט הזה לא נשמע טוב, אבל מדובר בשיחה שדווקא נאמר בא על ידם שאפשר ללמוד להיות יצירתי, ושצריך לדעת איך ללמוד את הדברים שהם באמת חשובים שמלמדים אותך בלי שהם יאטמו אותך. גם בסה"כ נאמר על ידם שהם היו מתים לחזור ללימודים בבצלאל וגם שכל מי שהם הכירו מחולון "נורא מרוצה" (ציטוט). בכל מקרה, בהצלחה בבצלאל!

zazza

New member
אוקי הבנתי תודה!

לא ידעתי שבצלאל בין עשרת במובילים בעולם.. נשמע מכובד
אני עדיין לא חושבת שזה בהכרח אומר שבצלאל יותר טובים מחולון, אבל אולי זה שם יותר טוב לצאת איתו לעולם שמחוץ לישראל, אם זה באמת משנה משהו. זה בטח לא מזיק

scalla

New member
דווקא בארץ יש מקומות שמעדיפים ...

בוגריי חולון (זה משהו שאמרו לי אותם שני בוגריי בצלאל). אין לי מושג איך זה בחו"ל. אבל בכל המכון הטכנולוגי לא מספיק ידוע שם עדיין, אבל צובר שם! גם למכון כבר יש דוכן בסלון במילנו כמו לבצלאל (לשנקר עוד אין), וגם למכון יש חילופי סטודנטים לבתי ספר מוכרים באירופה! אבל עדיין יש את הדברים הקטנים האלה שעושים הבדל פה ושם בין בתי הספר. עוד 4 שנים אני מניח אני יהיה משכיל יותר כדי להגיד אם זה באמת משנה חולון או בצלאל. אחד מאותם בוגריי בצלאל אומר ששם בית הספר שאתה לומד זה רק משהו להגיד לדודה שתיהיה גאה, תכל'ס חשוב מה עושים בתום הלימודים. חוץ מזה ב4 שנים יכול להשתנות הכל. מעמדו של בית ספר עכשיו לא בהכרח יהיה זהה בעוד 4 שנים. לכי תדעי ... שנקר או הדסה עוד אולי אפילו יצחקו עלינו ...

בנינו חבר'ה, מה שחשוב זה מה כל אחד

מאיתנו עושה כשהוא מסיים את לימודיו, והלא שום שם מאחורינו לא יועיל לנו אם אנחנו לא טובים ומשתפרים כל הזמן, אם אין לנו ידע רב ואנחנו יעילים עבור מישהו ויודעים איך לקדם את עצמינו... לעיתים המעצב הכי מוכשר בכיתה מוצא עצמו בסוף בלי עבודה מי יודע מה...כי הוא לא יודע למכור את עצמו בחוץ...אז ככה זה בחיים, הם מורכבים מכמה יכולות שלנו והשם של המוסד בטח לא מספיק... שיהיה לכם בהצלחה, יפעת שגב מנהלת הפורום

byfeel23

New member
מה זה ההדסה הזה?

מה זה..?מכללת הדסה? מעניין אותי כי לא שמעתי על המקום בכלל

למעלה