תלמידה

תלמידה

ביתי בת ה15 לא לומדת כמו שצריך למבחנים שלה, אני מרגישה צורך לעקוב אחריה ולבלוש תמיד כדי לברר מה היא עושה כשדי להתחמק מהלימודים. מה לעשות??

ו...שאלה

שלום רב נועם, אני מבינה לליבך, את מודאגת, אכפת לך ואת רוצה לעזור לבתך להצליח בלימודים כדי שיפתחו בפניה אפשרויות בעתיד. היום התייחסתי לשאלה בנושא. תשובתי ניתנה תחת הכותרת :" מה המפתח להצלחת הילדים בלימודים?" מזמינה אותך לקרוא. כמו כן, אני מבקשת לדעת מה היחסים שלך עם בתך? איך היא מגיבה למעקב ולבילוש. האם ההתנהלות כרוכה בלחץ מצידך ובכעסים מצידה? או שהיא מבינה לליבך ונרתמת למען עצמה? עינת גבע, מכון אדלר.

ו.... תשובה!

שלום רב עינת. אני שמחה שאת מבינה לליבי לדאגתי ולאכפתיות שלי ורצוני לעזור לביתי להצליח בשביל ההווה והעתיד לה....לפחות מישהו מבין לליבי!!!!!! אשמח לקרוא ואקרא תודה רבה!!! יחסי עם ביתי מעולים. למרות שהיא צועקת עליי הרבה, אני מייחסת את כל מה שקורה לי איתה לגיל ההתבגרות. גם כשהיא אומרת לי "אמא שקט!!!" אני יודעת שהיא אוהבת אותי בפנים... זה רק הגיל... כמו שאני אומרת יש לזכור את התקופה בההיו תינוקות.... ביתי לא מגיבה למעקב ולבילוש משום שהיא לא ידעת עליו... לכן זה לא כרוך בלחת וכעס... היא יודעת שאכפת לי ולכם היא מנסה גם לעזור לעצמה לפעמים.. אני חושבת...

על בסיס של יחסים טובים הכול פתוח...

נועם שלום רב, אני שמחה לשמוע שיחסייך עם בתך מעולים. על בסיס של יחסים טובים אפשר לשוחח גלויות על הדאגות, על האכפתיות וכו' .לבדוק אם היא צריכה /מעוניינת בעזרה ? ולחשוב יחד איך אפשר לעזור לה בדרך שתתאים לה ותקדם אותה. מברכת אותך לילה טוב עינת גבע, יועצת משפחתית, מכון אדלר.

למעלה