'תלמידי חכמים מרבים שלום בעולם'(פרקי אבות)

'תלמידי חכמים מרבים שלום בעולם'(פרקי אבות)

בס"ד אמש צפיתי במראות האלימות שבין העדה היוונית האורתודוקסית לבין הארמנים. לא אהבתי את שראו עיניי,את פרץ האלימות והשנאה שפרצה כלהבה מכלה בכנסיית הקבר. אצטט ברשותכם מס' פסוקים מספר תהילים. תהילים ליום השבת פרק קכ"ב(122),פסוקים ו-ט(6-9):'שאלו שלום ירושלים,ישליו(יהיו בשלווה)בה כל אוהביך. יהי שלום בחילך(קרי חומותיך),שלווה בארמנותיך(יעני בתי התפילה שלך).למען אחיי ורעיי אדבר נא שלום בך. למען בית ה' אבקשה טוב לך'. אני תפילה ותקווה שארועים כאלו לא ישנו(יחזרו).

ד ר א ל

New member
האם פרץ האלימות והשנאה מיוחד לעדות אלה בלבד?

האם יש עדה מסויימת שנקיה מאלימות ושנאה? למרות כל דברי ישוע? דברי ימי העולם נותנים את התשובה (צריך רק לקרוא על כל מלחמות הדת השונות באירופה וברחבי כל העולם). קשה היא הדרך, הדרך שבה צועדים בעקבות ישוע. ואפילו אדם מטפס מעלה מעלה במדרגות הכנסיה, זה לא מעיד עליו שהוא בעל שגב רוחי לא ימוט לעולם.

lion 7

New member
אנחנו מודעים לכך

ואם קראת את הברית החדשה , אז ישוע מרבה להזהיר כמו באזהרה ל 7 הכנסיות . ישוע מדבר בחזון יוחנן על הנוצרים או מאמיניו משני סוגים , עזים וכבשים , ומפריד ביניהם , כולנו תקווה שנהיה בין הכבשים , אף חמור מזה שלא נהיה בין נביאי השקר שיש להם נוכחות בכנסיות , אף החזקות שבינם .

My Shepherd

New member
../images/Emo23.gifזה היה מביש וחסר טעם והכי מעציב את

ישוע שלא נולד יווני או מארוני או קתולי או בפטיסטי...!! מתי כבר הכוהנים האלו ילמדו להכיר את ישוע לפני שהם מנסים להוביל עדר אחריהם

ד ר א ל

New member
די מצחיק הייתי אומר

ישוע, אלהים שהתאנש (הבן) נולד יהודי. וזה גם מזכיר אדם מהעבר ארסמוס מרוטרדם נדמה לי שאמר ``אם המעלה הנוצרית היא לשנוא יהודים אזי כולנו בחזקת נוצרים טובים`` אם טעיתי בשם האיש ומקום מוצאו אתקן כשאחזור בערב. אני בבנק כרגע

ד ר א ל

New member
עיינתי בערך ארסמוס מרוטרדם בויקיפדיה

מאד מעניין. משך את תשומת ליבי משפט משם, "לותר אף טען כי ארסמוס לא היה נוצרי." הייתי אומר שזה לא כל כך חריג, כרגע אני לא נזכר בעוד אישים שהוקעו על ידי הכנסייה, למעט הסופר לב טולסטוי, שאין ספק שהיה אדם מתקדם רוחית מרובם הגדול של הכמרים. אמנם לותר בהחלט לא ייצג את הכנסיה בזמנו, אך ספריו ארסמוס נאסרו לקריאה לאחר מותו. ישנו ערך בויקיפדיה - רשימת הספרים האסורים, שנאסרו לקריאה על ידי הכנסיה. אבל מאחר שהכנסייה הסתאבה במהלך הדורות, הייתי מתייחס מאד בסקפטיות לרשימה זו, בוודאי יש שם כמה ספרים מצויינים (מבחינה רוחית. שרוח הקודש שורה עליהם). אמנם זה פורום נצרות, לבטח תראו במשפט הקודם כהתקפה על ערכי הדת הנוצרית, אך מקריאה בהודעותיי בוודאי הבנתם כבר שלדעתי הקשר בין הנצרות העכשוית לדברי ישוע הוא מקרי ביותר. (והמצב בדתות האחרות לא משופר בהרבה). אך כמובן, שישנם בודדים שמיישמים באמת ובתמים דברי ישוע. ואי אפשר להימלט מהעובדה שמעטים הם נבחרי האל. אגב, טיפ קטן למשתמשי ויקיפדיה, אם אתם רוצים לדעת איך מבטאים מושגים שונים בשפות שונות, ואתם יודעים רק את השם בעברית, חפשו אותו בויקיפדיה, ולאחר שתגיעו לדף הנכון, יש מצד ימין (או שמאל, תלוי בשפה) רשימה של כל השפות שאותו מושג זמין בהן. וזה נכון לגבי כל שפה, ערבית וכו' (אגב, יש ערכים הכתובים באידיש).

תודה על הפסוק ../images/Emo201.gif

בושה! מדהים כיצד אנשים שמתיימרים לחיות בעקבות ישוע ובדרכו וקוראים לעצמם שליחיו, מעורבים במעשים כאלו!

למעלה