תלמידי שנה א' סיעוד - חוויות מהכנס

Josette

New member
תלמידי שנה א' סיעוד - חוויות מהכנס

חזרתי מהאוניברסיטה לפני מספר שעות והנה חוויותיי: הסגל די נחמד, לפחות ככה הם השתדלו להיראות, אבל כל מה שהם עשו זה להלחיץ את הילדים המבוהלים והפעורים שמתחילים ללמוד. "15% מהסטודנטים לסיעוד לא עוברים את שנה א'", "מי שלא למד פיזיקה, כימיה, ביולוגיה בתיכון - יהייה לו מאווווד קשה", "אף אחד לא לוחץ עליכם אז זה בסדר אם תלמדו 5 שנים ולא 4" וכו'. אמא'לה! אפילו אני, שיש לי קצת נסיון בלימודים אקדמאיים, נאלצתי לקחת שאיפה עמוקה כדי לא לצאת משם בהיסטריה... לעומת זאת, הנציגים של אגודת הסטודנטים היו הכי חמודים בעולם, וממש נתנו הרגשה שהם שם בשבילנו ושתמיד יש למי לפנות בכל שאלה ובעיה. תודה רבה, חבר'ה! בהצלחה לכל הסטודנטים המתחילים, ולא להילחץ ויהי מה!!!

salt of earth

New member
נציגי האגודה חמודים ../images/Emo6.gif

גם אני חשבתי זאת בשנה הראשונה
מה שבטוח אחרי הבחירות נחים מהם ולא שומעים פיפס שלהם עד סוף השנה
עד הבחירות נסבול או נלמד להתחמק באלגנטיות : דבר אחד בטוח כששואלים אם הצבעת תמיד לענות כן
אני לא מכירה את חוג הסיעוד אבל לגבי פיזיקה אז אני הייתי במגמת פיזיקה בבי"ס ובשני השיעורים הראשונים כבר למדנו את החומר של שנה י"א, והיו הרבה סטודנטים שלא באו מרקע הפיזיקה והסתדרו דווקא עם החומר אז אל תתנו להם להפחיד אותכם. לגבי כימיה/ביולוגיה אותו דבר, תמיד יעברו על הדברים הבסיסיים כך שאפילו מי שלמד את החומר בתיכון יצליח לרענן כי בוודאי הצליח לשכוח מאז. אבל דבר אחד מלחיץ הוא העובדה שהמרצים בסיעוד הם מהטכניון
אז להתכונן בהתאם.

amitk80

New member
אני קצת מסתובב עם חבר'ה מהאגודה

ואני יכול להבין את הכעס שלכם עליהם. אבל, מצד שני אם יש סטודנטים שמפריעים להם דברים אתם יכולים לבוא ולדבר או להציע את עצמכם למועמדות ולרוץ ולהחליף את ההנהגה המושחתת. אם אני אחליט לרוץ, אז אני אהיה בשביל הסטודנטים לא רק לפני הבחירות אלא גם לאחר מכן.

amit1515

New member
עצה

אני סיימתי שנה ראשונה במדעי המחשב - ממליץ לא להעמיס יותר מדי קורסים בהתחלה, אלא להגביר את הקצב בהדרגה במהלך התואר. בנוסף מצורף מאמר נחמד על מחקר שמצא שמשמעת עצמית - כלומר זמן ההשקעה בלימודים חשוב יותר להצלחה מאשר נתוני הבסיס (ציון פסיכומטרי/ איי.קיו) http://scienceblogs.com/cognitivedaily/2005/12/high_iq_not_as_good_for_you_as.php

למעלה